Nyhed
Læsetid: 1 min.

Minister skal forklare sig om krævementalitet

Venstre vil have to socialdemokratiske ministre i samråd om ret og pligt. Fagforbund efterlyser præcisering af, hvem Karen Hækkerup peger på, når hun taler om et normskred
Indland
1. december 2011

De socialdemokratiske ministre må forklare, hvorfor de både klager over krævementalitet og hæver kontanthjælpsydelser, siger Venstre på baggrund af Karen Hækkerups (S) melding om, at danskerne er fokuserede på, hvad de kan få og glemmer at bidrage til ansvaret.

Men ifølge Venstres Inger Støjberg hænger det ikke sammen at klage over krævementalitet, når regeringen selv er på vej til at afskaffe VK-regeringens loft over kontanthjælpsydelser, 225-timersreglen for retten til kontanthjælpsydelser samt den såkaldte starthjælp:

»De lovændringer vil fjerne incitamentet til at arbejde for flere tusinde kontanthjælpsmodtagere. Så regeringen er selv med til at fremme krævementalitet,« siger hun og haler både beskæftigelses- og socialminister i samråd.

Beklagelig timing

Mens Enhedslisten afviser behovet for at drøfte borgernes normer, så beklager de radikale, socialministerens timing:

»Jeg synes, Karen Hækkerup har nogle gode takter, men pointen forsvinder på grund af timingen. At bruge ordet krævementalitet, samtidig med at vi har en diskussion om fattigdom i Danmark, er med til at hive nogle af nuancerne ud,« siger Marlene Lorentzen.

I fagbevægelsen har ministerens udsagn også vakt debat. Både LO og FOA advarer mod at hænge enkelte befolkningsgrupper ud.

»Jeg oplever egentlig, at systemet fungerer godt, og jeg har lidt svært ved at se det normskred, som Karen Hækkerup nævner,« siger Harald Børsting til Ritzau.

Savner præcisering

FOA-formand Dennis Kristensen savner en præcisering af, hvem Hækkerup tænker på, når hun taler om krævementalitet: »Hvis hun tænker, at folk ikke er indstillet på at komme ud at arbejde eller at komme ud af kontanthjælp, så tror jeg ganske enkelt, hun er galt på den,« siger han.mek/ritzau

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

PS: Johanne Smidt-Nielsen spurgte i DR1 i går om de øvrige partier ville stemme for Enhedslistens forslag, om at Folketingsmedlemmer skal have samme pensionsaldre som andre. Forlaget skulle behandles i Folketinget i dag. DR1 gav dog ikke Pia Kjærsgaard , Inger Støjberg og socialdemokraternes tidligere kulturordfører mulighed til at svare på det spørgsmål.. Hvilket var ret ærgerligt , da det vel også kan kaldes folketingsmedlemmernes egen krævementalitet.

Hanne Christensen

Dorte Sørensen.

Jamen, det viser jo præcist, at DR under VKO udviklede sig til et statsTV, hvis primære rolle var at indoktrinere vælgerne en borgerlig holdning.

Det er jo igen og igen. Hele tiden. En Venstremand skal jo nærmest stå uden for døren til Rigsretten, før DR bliver en anelse nuancerede.

Vi ser også hele den borgerlige heppepresse nu melde sig under fanerne af meninger båret fra fra den ultraliberale Joachim B. Olsen. Det inkluderer desværre også Information.

Vi er i et land, som går i krig i demokratiets navn, men samtidig har vi selv en presse så ensidgt, at præmisserne for et demokrati har meget svære vilkår i vores eget land.

Og det værste er, at det jo er den sorte skole, pressen bakker op om. Neoliberalismen. Det er jo Claus Hjorts linie. Ja, kunne der skabes en snor mellem LA og DF, ja, så sad de sgu alle sammen der og pippede løs.

Jens Overgaard Bjerre

Det er desværre igen de rige som brokker sig over de fattige.

Pyha! hvad skal de sidde der og tigge for? Og der er der en som drikker og se bare tog perronerne, hvor beskidte de er. Hvad skal vi med den slags mennesker?

At realiteten er, at de ikke kan betale deres husleje, som er steget helt vildt i forhold til deres løn, som ikke er dyrtidsreguleret som andre lønninger, at de ikke kan få noget arbejde, at de er smidt ud af konen osv. osv., fatter den højere middelklasse ikke en pind af.

Slet ikke en borgerlig karriererpige som Karen Hækkerup.

Hækkeruppernes egen krævementalitet synes ikke at fejle noget.

Jeg har været i den naive tro at VK egentlig helst ikke var med til DF symbol politik som starthjælp, kontanthjælpsloft, forbud mod tørklæde til kvindelige dommer mm. Jeg troede VK kun var gået med til det pga DF pressede og som kompromis for at få anden lovgivning igennem.
Men nu viser det jo klart at VK gerne vil beskytte disse lovgivninger der primært er rettet mod ikke etniske danskere. Venstre vil nu forsvare al den sørgelige diskriminerende lovgivning som blev gennemført under VKO. Men hvorfor bliver Venstre ikke bare en del af DF i stedet?

Per Langholz, så har du fået helt galt fat i det: alle de ting, du nævner, er kerne-VK-politik, som de har kunnet gennemføre, fordi de har givet DF stramninger på udlændingeområdet.

kampen imod krævementaliteten er ve lHækkerups lille bidrag til at afskaffe blokpolitikken, - nu kan man jo danne en dejlig bred fælles front, rettet imod den store trussel fra samfundets nasserøve!

;-)

sandsynligvis også mange, og nu flere og flere, LO-medlemmer finder (gen)vending, (re)volution, vil blive både socialt og construktivt,

p.s. og man kan f.eks. begynde med at genvende socialkonstruktivisterne, så de får hovederne opad og fødderne nedad.