Nyhed
Læsetid: 2 min.

Anders Foghs tomme garanti: Lovede at oplyse Folketinget om fangemishandling

Få måneder før Forsvarsministeriet hemmeligholdt fangemishandling over for Folketinget, garanterede daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen, at regeringen ville videregive eventuelle oplysninger om mishandling
Få måneder før Forsvarsministeriet hemmeligholdt fangemishandling over for Folketinget, garanterede daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen, at regeringen ville videregive eventuelle oplysninger om mishandling
Indland
28. december 2011

Ikke alene kan forhenværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) som regeringschef have haft et overordnet ansvar, hvis Danmark har medvirket til, at fanger er blevet overgivet til tortur i Irak. Nu bliver den nuværende NATO-generalsekretær også trukket ind i sagen om hemmeligholdelse over for Folketinget af irakisk fangemishandling.

Den 5. maj 2004 spurgte SF’s daværende forsvarsordfører, Villy Søvndal, i en debat i Folketingssalen vedrørende fanger i Irak, om Anders Fogh Rasmussen kunne garantere, at regeringen fremover ville »videregive oplysninger om tortur, hvis regeringen bliver bekendt med, at det forekommer.«

Debatten begyndte med et spørgsmål til den daværende statsminister om behandlingen af fanger, som var overgivet direkte fra de danske styrker til irakisk varetægt. Men debatten udviklede sig til at handle om fangemishandling i Irak generelt, og svaret fra den daværende statsminister var ikke til at misforstå:

»Ja, det kan jeg garantere hr. Villy Søvndal for. Skulle vi komme i besiddelse af sådanne oplysninger, vil vi selvfølgelig ikke tøve med at videregive dem«, sagde han.

Men som Information kunne fortælle i går, valgte regeringen tværtimod at hemmeligholde oplysninger om fangemishandling i Irak for Folketinget.

Oplysninger overstreget

Den 27. juli 2004 — små tre måneder efter Fogh udstedte garantien om fuld åbenhed — modtog Forsvarsministeriet en rapport fra Forsvarskommandoen om fangemishandling i Al Makil-fængslet i Basra. De pågældende fanger var ikke blevet overdraget fra dansk til irakisk varetægt, men alligevel var oplysningerne særdeles alvorlige. Danmark havde nemlig en folkeretlig forpligtelse til at stoppe medvirken til udlevering af fanger til de irakiske myndigheder, hvis der var begrundet mistanke om, at irakerne kunne finde på at mishandle fanger.

I direkte modstrid med Anders Fogh Rasmussens løfte videregav Forsvarsministeriet ikke af egen drift oplysningerne om fangemishandling til Folketinget. Og da Folketingets Forsvarsudvalg den 10. august 2004 bad daværende forsvarsminister Søren Gade (V) om at få rapporten at se, valgte Forsvarsministeriet ligefrem at overstrege oplysninger om fangemishandling i den rapport, der blev sendt til udvalget.

’Ekstra bekymrende’

Villy Søvndal, der i dag er udenrigsminister, udtaler til Information, at »den daværende regering åbenbart kom til at overstrege oplysningerne i stedet for at videregive dem«.

Han understreger, at det under alle omstændigheder er en regerings opgave at videregive vigtige oplysninger til Folketinget.

»Og når Folketinget ligefrem selv har bedt om oplysningerne, og statsministeren har lovet at videregive dem, er det ekstra bekymrende, at de ikke blev udleveret,« siger Villy Søvndal, der ser frem til den kommende kommissionsundersøgelse af den danske Irak-indsats.

»Det bliver interessant at komme til bunds i alle de mange fortielser og fordrejninger,« siger han.

Det var i går ikke muligt for Information at få kommentarer til sagen fra Anders Fogh Rasmussen og Søren Gade.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jette Abildgaard

Han oenskede jo volden..og, han oenskede jobbet (for ham sikkert en prestice).....uanset prisen....han ville bombe baade vort eget land og os til ukendelighed, hvis nogen betalte ham godt...

Vi ved godt hvor den 'rådne kultur' i Venstre kommer fra.

Martin Haastrup

Tusind tusind tak til Information for vedholdende, modigt, udholdende, seriøst osv, at blive ved med at BORE i den her sag - Få ALLE ASPEKTER om den modbydelige ulovlige selv-iscensatte krig (- mod terror - ER terror) demaskeret, som skulle sende AFR til OTAN og hvem ved hvad der ellers ligger/lå af konspirationer bag. - Hvad formålet var med at få ham derned efter først at have smadret landet her...

BLIV VED, INFORMATION!

DE RYSTER I DERES BUKSER!!!

Bliv ved - Information! Tak.

Holger Lyngklip Strøm

Det vælter ud af skabet. Det er stærkt bekymrende. Det er nu journalisterne skal på arbejde efter denne tornerosesøvn. Men at skulle turde tro denne søvn er ovre ..... ja det vil jeg se og læse før jeg tror på. Spændende! Håber der er mange som begynder at vågne og fatte.

Mansour Heydari

Ethvert dansk internationalt samarbejde med USA indebærer hemmeligfulde affære og ulovlige handlinger, uanset den siddende regering. Tulle-sagen er et godt eksempel herom.

Flemming Adelskov

Vel et klart eksempel på følgende:

De, regeringen og deres støtteparti, der i gennem 10 år har ført og meldt os i krige, har en interessen i at krig, modsat virkelighed, fremstår som et nødvendigt og gedint håndværk. Det er de selv samme med militæret, som sorterer i eller farver information tll at tjene deres mål med efterretninger og udvikling af krigene. Så skatteydere føler deres 20 milliarder/år til krigsministeriet gør gavn.
Hvis en fra indercirklen tillader sig at udtrykke sig i bog- eller film-form om krigens virkelighed, så ser vi, at myndighederne med al magt søger at kriminalisere sådanne tiltag, om så det er falske computeroversættelser, så er det også en metode krigsministeriet skulle have gjort sig skyldig i. Ikke så underligt at AFR og Gade er tavse.

Hele det såkaldte legitimitets grundlag for Irak krigen bygger på en stor løgn!
Anders Fogh Rasmussen har på baggrund af denne myte været med til at sende danske tropper i besættelsen af Irak ! derfor mener jeg ikke, at det er overraskende, at Danmarks daværende statsminister endnu en gang har løget!!

Søvndal: »den daværende regering åbenbart kom til at overstrege oplysningerne i stedet for at videregive dem«.

Det havde været morsomt, hvis det ikke havde været så forfærdeligt...

At Anders Fogh indtil nu er sluppet for videre tiltale ift. sin FN-mandats tågesnak

Danmark har i sandhed snavs og blod på hænderne. Det berører os alle sammen. Især fordi vi lod det ske.

Og vi lod det ske pga. den tryllebinding, som den karismatiske, veltalende, beslutsomme mand - en del mænd, syntes, han var et mandfolk, en del kvinder syntes simpelthen, at han var 'lækker' - udøvede på den danske befolkning.

Vi har så senere lært, at manden for det første ødelagde den danske økonomi - hvad ellers kunne man forvente af en ærgerrig politiker, der allerede som skatteminister i Schütter-regeringen blev fanget med fingrene i kagedåsen for kreativ bogføring?

For det andet ødelagde han den sidste rest af et sundt politisk klima ved at overgå til skinsyg og kontrolsyg blokpolitik. Når halvdelen af de folkevalgte konstant er holdt udenfor indflydelse, og oppositionsbegrebet mister sin betydning, skabes en syg politisk kultur.

For det tredje indførte han en meget udansk udrensningspolitik, som man bla. har set i østlande, i diktaturer og i amerikansk administration. Han fyrede alle rådgivere med ekspertise, råd og nævn, der kunne tænkes at sige regering = ham imod. Hvorefter han indsatte sine egne rådgivere med ekspertise, eller rettere: folk der var indsat af ham og derfor skyldte ham loyalitet. Det var 'operation smagsdommer'. Det var samtidig en 'operation skræk-og-rædsel', for det kunne jo ske for DIG!

For det fjerde indførte han en paranoid og kontrolsyg kultur i administrations- og undervisningsverdenen, hvor evalueringer, kontroller, rapporteringer, point-givninger, exponeringer blev dagsordenen. Det havde mange navne: kvalitetssikring, certificering, evaluering. Managementability.

For det femte indførte han en stupid og kontraproduktiv kassetænkning i den videnskabelig verden via regeringens afstumpede forskningsminister, hr. Sander, sportsjournalisten fra Herning. Det gik under parolen 'fra forskning til faktura'. Jeg har personligt hørt på de sarkasmer, som seriøse top-videnskabsfolk har fyret efter idioten. Han var en skandale, en latterlig nar. Men hvad værre er den skade, han gjorde på videnskab i DK. Kassetænkning er som udgangspunkt det mest usunde, man kan udsætte videnskab for, det er kreativ afmontering par excellence.

For det sjette blomstrede centralisering og privatisering i Fogh-Rasmussen-perioden. Det lokale selvstyre blev reduceret kraftigt. Løkke-Rasmussen blev sat til at give kommunerne kniven. Milton-Friedmans de-regulering og privatisering blev den ny-liberale stil. Vi har senere set, hvad de-regulering har betydet for verdensøkonomien. Den har mildest talt sejret ad helvede til.

Centralisering er et paranoidt kontrolsystem - det er mistillid sat i system. Hvis man skal tale i spirituelle termer om mistillid, kan man sige: hvor mistillid vokser, degenerer kærlighed og kreativitet.

For det syvende blomstrede det forlorne spinndoktori og korrumperende nysprog under mandens jerngreb. De sager med bevidst misinformation og manipulation med befolkningen, vi ser for tiden, er alle Fogh-Rasmussen-kreationer. Hans store læremester i den henseende var Tony Blair. Englænderne hader Blair i dag for nøjagtig de samme mistag mod den engelske befolkning, som Fogh-Rasmussen udøvede mod den danske.

Blair gik efter en toppost i EU. Den fik han så ikke. Efter min mening ufortjent, for han var nøjagtig så korrupt og manipulerende, som posten krævede. Den gik så til jesuitten og 'skatteopkræveren' von Rompoy. Fogh-Rasmussen gik efter posten som generalsekretær. Den fik han så. Og helt fortjent, for han passer perfekt i profilen som leder for det nye NATO-International, den nyrenoverede og nydefinerede stormtroppe-hær, der i halen på USA, Israel og Saudiarabien skal destabilisere hele bæltet fra Libyen, Ægypten, Syrien, Iran, Afghanistan og Pakistan og konfrontere Rusland og Kina i den store krig, der nu kommer. Den globaliserede krig.

Og det er så 'for det ottende'. Han var manden, der førte dette lille snoldede land ind på scenen som aggressivt krigsførende nation. Vi har nu deltaget aktivt og uprovokeret i 3 angrebskrige på lande i verden, som de færreste danske havde begreber om før! Det var Fogh-Rasmussen-doktrinen om 'aktivistisk udenrigspolitik'.

Fogh-Rasmussen er den danske neo-con. Han er den danske Blair-Bush eller måske snarere Cheney. Han bærer også visse lighedstræk med en Berlusconi, dog uden mandens liderlighed. For mig at se minder han mere om en Goebbels. Fogh vidste langt hen ad vejen ganske nøje, hvad han gjorde. Han tilbad, som Goebbels, 'the Big Daddy', den stærke mand, og søgte konstant selv at blive som sit ikon.

Han havde alle de karaktertræk, der er nødvendige i magtens verden: psykopati, non-empati, kynisme, høj intelligens, evnen til at lyve uden at fortrække en mine, karisma, evnen til at bøje og vride sproget - symbolsproget.
http://paradigmet.blogspot.com/2011/12/fogh-rasmussen-et-tilbageblik.html

Men for at gøre en lang historie endnu længere.

At Anders Fogh indtil nu er sluppet for videre tiltale ift. sin FN-mandats tågesnak, sine løgne omkring grundlaget for krigen i Irak, er en gåde visse aviser i Danmark virkelig må krybe til selvransagelse omkring. Det har ikke ligefrem skortet på beviser og eksempler på magtmisbrug af værste skuffe.

Uvist af hvilken grund, lykkedes det også Anders Fogh at undslippe den retssag, som Grunlovs-komiteen havde forsøgt anlagt imod ham, og det er lykkedes Fogh og Co. at få Danmark indraget i det internationale krigsforbrydersyndikat.

10 år med VKO har vist, at visse institutioner i landet har medvirket aktivt til, at Danmark har taget et stort skridt hen imod, at dette land nu kan sammenlignes med lande vi førhen med afsky ville betakke os fra at ligne.

En ting er at være et lille latterligt land med hovedet op i røven på den store onkel, en anden er aktivt at deltage med en så uhørt og ukritisk lystighed som tilfældet har været.

There is something rotten in the state of Denmark!

Ja, og Guldbrandsen skal da have en undskyldning!

Jeg glæder mig inderligt til den dag, DKs nogensinde største forbryder må blive stillet til ansvar for alle sine forbrydelser.
Men selv Information var jo stordyrker af Irakkrigen, så nu skal de ikke vaske hænderne for meget....ligesom de bliver ved med at videregive Ritzau manipuleringer af virkeligheden i ekesmpelvis Syrien.....de manipulerede løgne om Libyen, der - naturligvis med führer Fogh i spidsen (endnu en gang!!) for folkemordet dernede - ...eller hvad med en overskrift som "Den nye leders rådne rige" om Nordkorea's nye leder ...viser med al tydelighed, at Information hellere end gerne vil puste til hvliken som helst ild, der kan give "kroner" i kassen.
Lad os få moralsk renset ud i dette land...og som jeg for længst har skrevet, så jeg gerne dødsstraffen indført mod politikere, der misbruger deres magt så meget, at det koster andre mennesker livet! (Det brugte man jo også i forbindelse med Nürnberg-processen)
Hvad DK har gennemgået de sidste 10 år må ALDRIG ske igen. Skal vi snakke "ondskabens akse" - som Bush jo yndede at kalde sine mange fjender, så med selvkritikken for øje, kan DK sagtens placeres på listen over lande tilhørende den kategori....takket være Fogh!!

MORAL!

Godt ord

"Vi har senere set, hvad de-regulering har betydet for verdensøkonomien. Den har mildest talt sejret ad helvede til"

Det synes dens instigatorer vist ikke selv ...

Den danske stat har indirekte ansvar for den tortur, der har fundet sted.

Iflg. FN's konvention mod tortur og anden grusom, umenneskelig eller nedværdigende behandling eller straf (1984), Artikel 2, skal Danmark nemlig forhindre torturhandlinger:

1. Enhver i denne konvention deltagende stat træffer virkningsfulde lovgivningsmæssige, administrative, juridiske eller andre foranstaltninger for at forhindre torturhandlinger på ethvert territorium under dens jurisdiktion.

2. Ingen særlige omstændigheder af nogen art, hverken krigstilstand eller trussel om krig, indre politisk ustabilitet eller nogen anden offentlig nødstilstand kan påberåbes til retfærdiggørelse af tortur.

3. En befaling fra en overordnet eller en offentlig myndighed kan ikke påberåbes til retfærdiggørelse af tortur .

Tom W. Petersen

Vi vidste jo, hvem han var.
Metz forsømte aldrig en lejlighed til at minde om det. Vi kendte allerede i 3003 løgnene om masseødelæggelsesvåbnene og om terrorismen fra Irak.
Hvad det angår, er der intet nyt og intet at blive overrasket over.
Og nu endnu en løgn på bjerget af løgne.

Nu må det for alle være tydeligt, at respekt for de unge mænd som har været sendt i krig i Irak og Afghanistan ikke har været til stede i hverken Anders Fogh Rasmussens eller Lars Løkke Rasmussens regeringers perioder.
Ingen andre end disse regeringer er at klandre. Disse regeringer havde og fik de sande oplysninger om forholdene, og disse regeringer valgte at handle mod bedre vidende, og ikke mindst at skjule informationer for landets betydeligste demokratiske institution, Folketinget.
Samme regeringer står bag en række sager af ulovligheder, som helt uoverskueligt truer demokratiets overlevelse i Danmark.
Vi må forlange at den nuværende regering, der trods de samme regeringers forsøg på manipulation står svækket i folkestemningen, må sætte de tiltag i gang der er nødvendige for at bring vores land på højde med Europas øvrige demokratiske stater.

I samme forløb anser jeg det som en skræmmende realitet, at der på tværs af regering, embedsværk og presse forekommer private, personlige, økonomiske forbindelser og afhængighedsforhold, som i de seneste 10 år har udviklet sig til en del af den broderskabsånd, der har præget regeringen og dens støtter.

Tak. Til Informations journalister for ihærdigt at forsøge at få disse forhold belyst.

Så mange unge idealistiske mennesker har mistet deres liv i disse krige. Vi må forlange, at der ryddes op omkring begreberne ansvar og ansvarlighed.

Sommetider er ordet 'foragt' desværre ikke en gang tilstrækkeligt, når det gælder Anders Fogh Rasmussen.

Hvem vil købe en brugt bil af en person med den mangel på moral og sandfærdighed?

Ole H,
Ja, et menneske uden skrupler. AFR kunne sikre den ene valgsejr efter den anden, så derfor sagde hverken hans ministre eller partifæller fra, når han med hård hånd styrede debatterne, og den demokratiske samtale mere eller mindre forstummede.

Fogh ønsker at sikre sig et godt omdømme, har man ofte hørt. Det bliver det stik modsatte:  Resultatet af den kommende danske Irak-undersøgelse vil formodentlig kaste en skygge over ham og Venstre.

En hollandsk undersøgelseskommission, nedsat af daværende statsminister Balkenende med håb om hvidvaskning af Hollands deltagelse i Irak-krigen, fremkom i januar 2010 med en rapport, der bekræftede, at briterne og amerikanerne intet FN-mandat havde. Rapporten viser tydeligt, at ingen af ​​de beslutninger, der var blevet vedtaget af Sikkerhedsrådet i FN siden 1990, var tænkt som en tilladelse til den anglo-amerikanske intervention mod Irak i 2003. Lederen af ​​den hollandske undersøgelseskommission sagde under en pressekonference, at den hollandske regering havde støttet den amerikanske militær intervention i Irak velvidende dette.

Konklusionerne i rapporten har vidtrækkende konsekvenser. De åbner mulighed for at ledende politikere og militærpersoner i USA og GB kan retsforfølges for krigsforbrydelser ved Den Internationale Straffedomstol i Haag.. Den hollandske regering vil kunne udstede arrestordrer. Det er selvfølgelig ikke sket. Resumé af rapporten på engelsk sidst i det hollandske resumé.

Rapporten fra den britiske Iraq-undersøgelse er forsinket og offentliggøres føst sommeren 2012.

RCT Rehabiliterings- og forskningscentret for torturofre

Flemming Adelskov

Det er ikke utænkelig, at mange af de stemmer Enhedslistens høstede ved sidste valg, kom som protest fra folk, som var trætte af, at Danmark i årtier så ud til at blive en krigsførende nation, og dette hjulpet på vej de gamle partiers traditionelle syn på krig og banditter.
Lene Espersen udtrykte ex-vis, at når vi var færdige med nuværende krige, så var der nye opgaver, krige, i lande som Afrika m.m. Udtalelse og attitude, som viser en betingelsesløs krigsliderlig holdning. Jeg håber inderligt, at den nuværende regering bliver bekendt med de mange sunde synspunkter i disse kommentarer til dette emne og ændre landet fra at have en krigsminister til at have en forsvarsminister.

Ministerskiftet har banet vej for den ene pinlige afsløring efter den anden. Gud ved, hvornår det stopper.

Jan Aage Jeppesen

Lad os håbe den nye regering ikke udleverer krigsfanger til barbarer, men lader dem afhøre af Annemette Hommel, der har rettens ord for at vide, hvor grænsen til tortur går.

Det er da besynderligt, at VK regeringen med den ene hånd rejser straffesag mod en dansk efterretningsofficer der overholder krigslovene og med den anden hånd forsøger at omgå krigslovene ved at lade andre stå for anholdelsen og torturen og tilmed vildleder Folketinget om hvad der foregår.

Kære Anne Albinus,

Tak for dine sobre, solide, informative, velskrevne kommentarer.

I starten troede jeg det var hypnose der var årsagen til, at AFR kunne stoppe enhver sag ved at stirre stift på journalisten og sige:

"Der er ikke noget at komme efter".

Så gik det op for mig, at forklaringen på AFR's "dygtighed" til at håndtere de borgerlige medier, var præcis den samme som Berlusconis "dygtighed": Ejendomsretten til medierne.

Politiken må regnes med til "blå stue" (tænk på de Radikales politik) og så er Information eneste ikke-borgerlige medie i Danmark - og det læses kun af en lille selvudråbt "elite", uden kontakt med resten af samfundet.

Den berømte AFR-sætning var ikke hypnose, men et signal til journalisten:

"Hvis du ønsker fortsat at kunne fungere som journalist i dette land, stopper du NU".

Signalet blev forstået - hver eneste gang.

Fantastisk billede af en mand der er sort helt ind i sjælen.

Ufatteligt han ikke er blevet klynget op ved siden af Saddam Hussein.

I det mindste burde Danmark udvise selvrespekt og respekt overfor de hundredtusindvis af døde irakere og sende ham til den international forbryderdomstol i Haag.

Hørt! martin..

man kender et samfund på hvordan det behandler sine svageste....

tænkte sig at det er velfungerende folk som har stemt den mand ind. borgerlig danmark.... lige til at brække sig af.

Dette er ikke en glædens dag - men en dag der udstiller den afmagt en halv befolkning følte i ti år.

Vi vidste jo at alt dette skete men kunne blot råbe advarsler ud i det offentlige råb. Men stort set ingen reagerede - valgerne slet ikke.

Selv i dag har man i radioavisen kl. 12 kunnet høre om drone angreb, om fordele og ulemper. Man diskuterer end ikke præmissen at en supermagt likviderer mennesker verden over helt uden rettergang m.m.

Har vi lært noget af ti års VKO styre?
Er kritikken af USA og andre slyngelstater vedvarende og høj?

Vil de danske vælgere lade hovedpersonerne i de sidste ti år magtmisbrug komme til fadet igen?

Mange tak, skal du ha',Anne-Albinus - både for din mening og for link henvisningerne. Jeg vil besøge siderne og - hvis muligt - henvise til den i min anden blok.

Det må være svært for Venstre-folk ikke at begå sig i åbenlyst magtmisbrug, når nu meningsmålingerne viser, at det er det, den danske befolkning ønsker af deres politikere.

Venstre bliver større og større i takt med, at skeletterne vælter ud af skabet, og hvis man formår at time en rigsretssag mod Søren Gade til lige omkring valget, får Venstre formentlig absolut parlamentarisk flertal, hvis han findes skyldig...

Jens Nielsen spørger.:
- Har vi lært noget af ti års VKO styre.?

Vi må i hvert fald konstatere, at demokratiets vagthund, pressen, medierne, den fjerde statsmagt ikke har fungeret tilfredsstillende.

Med en regeringskritisk presse i nullernes dekade, ville alt det her ikke have kunnet lade sig gøre.!

Att.Anne Albinus
Endnu en gang tak for linkene. Jeg har 'fulgt op' med at lægge den på min 'blok' på avisen.dk

kortlink.dk/avisen/aack

Att.Anne Albinus - ja, det virkede ikke, men det står på min 'blok' i avisen.dk

Hvad skal man sige om en mand, der begynder sin ministertid med at lyve for folketinget og slutter den med at bruge hele sin nation som redskab for hans private karriere?

Som gang på gang tages på næsten-fersk gerning med fingrene i kagedåsen, men hver gang snerrer: Der er ikke noget at komme efter?

Underforstået: For jeg har fjernet alle spor. Taget dem ud af arkivet, streget dem over, slettet mails osv.

Vi har længe vidst, at på et tidspunkt ville skeletterne begynde at vælte ud af skabene. Historien vil fælde en hård dom over AFR-regimet. Nu begynder festen.

Man kan lyve for nogen hele tiden, man kan lyve for alle noget af tiden, men man kan ikke lyve for alle hele tiden.

Anne Marie Pedersen

Det er det mest beskrivende billede, jeg har set af den mand til dato.

Der var et godt indlæg længere oppe, men en passage undrede mig

"Vi må forlange at den nuværende regering, der trods de samme regeringers forsøg på manipulation står svækket i folkestemningen, må sætte de tiltag i gang der er nødvendige for at bring vores land på højde med Europas øvrige demokratiske stater."

Ingen bitter 'det er hele er noget lort' reaktion, men ...

Hvilke stater er det? Jeg gætter på Sverige, Norge og Finland. Indrømmet min geografi er ringe ... men, hvilke stater tales der om?

Hans Jørgen Lassen

Hr. Sauer skriver:

"Man kan lyve for nogen hele tiden, man kan lyve for alle noget af tiden, men man kan ikke lyve for alle hele tiden."

Foreløbig går det da meget godt. Løkke og hans venstremafia er åbenbart stærkt populære. Fogh kan være bedøvende ligeglad, og det har han altid været.

Mustafa Hussain

Under Foghs regering skete der også underlige foreteelser af dokumenter og rapporter, som Folketinget, eller i det mindste de relevante udvalg, burde havde fået besked om. Jeg tænker umiddelbart på en kritisk rapport, der blev sendt til udenrigsministeriet fra ambassadører af OSCE om flygtninge -og indvandrernes rettigheder og om den anti-muslimske stemning i DK under VK- regeringen i 1996. Det var KUN Information, der også den gang afslørede eksistens af rapporten, som blev holdt hemmelig for befolkning og deres repræsentanter i Folketinget.

Indtil videre har vi en empiri der siger:

Borgerlige regeringer = åbenlyse lovbrud

Alberti var vist også Vestremand (nope - der mangler ikke et n)

Det bliver udfordrende men ikke umuligt ikke at kæde tingene sammen, således at liberalisme = kriminalitet.

En mønsterfremskrivning kunne være:

Stalinismen faldt pga. egne uhyrligheder og egen indre mangel på moral. Deres grundlæggende 'påstand' kan vi symbolisere ved ligningen: 2 + 2 = 3

Liberalismen så heri en kæmpe bekræftelse af sig selv, det måtte nu stå lysende klart for alle, at deres grundlæggende 'påstand', 2 + 2 = 5, var rigtig ...

INGEN så, at bare fordi en påstand er forkert behøver en anden påstand om samme emne ikke være sand. Og da 2 + 2 ikke giver 5, ser vi resultatet i dag.

Man har lov at håbe at det fremover bliver ligeså svært at være liberal uden først at skulle bortforklare 2012 sammensmeltningen, for det kunne afstedkomme at begge parter gav op og indså at man måske skulle joine kræfter for at finde det illusoriske svar på det uhyre svære spørgsmål: Hvad pokker ER to plus to

og pga. Stalinismen er det i dag skidesvært at være socialist fordi man til tid og evighed bedes bortforklare monstre man absolut ingen berøring eller 'værdifællesskab' med, før man får lov at synes noget.

Aner ikke hvorfor næstsidste afsnit blev det sidste og omvendt.

Byt venligst selv om - "og pga. af Stalinismen" er en del af oplægget, ikke konklusionen ... pokkers ...

Til Hans Jørgen Lassen.

Ser vi ikke lys for enden af tunellen nu? Kommissionsundersøgelser har ikke nogen større folkelig bevågenhed, men når dommene falder, slår de meget hårdt. Kun de færreste havde fantasi til at forestille sig, at Tamilsagen ville fælde Schlüter, da den startede.

Ligesom aftalen med USA om CIA fangeflyvningerne over dansk territorium blev indgået under Poul Nyrup Rasmussens regeringstid som senere rettede anklagende fingre af Anders Fogh Rasmussens regering som om at han skulle stå bag denne skumle aftale ser vi på samme måde S-SF-R gå ud og gøre det det samme nu.

Jeg er ikke i tvivl om at, på nær Enhedslisten, var samtlige forligspartier omkring irak-missionen blevet informeret om tingenes tilstand tilbage i 2004.
EL er der ingen af de resterende partier som i virkeligheden stoler, trods påstand om modsatte, og derfor vil det parti aldrig blive fuldt inddraget i visse sikkerhedspolitiske emner.

Det vi ser nu er blot indenrigspolitisk positionering overfor stemmekvæget i håbet om at fremstå mere "anstændige" en modparten.

Brian Nocis Jensen

Man begynder at ane de sande konturer af det såkaldte systemskifte...

Michael Kristensen

Rønn Hornbech, Troels Lund Poulsen og nu Anders Fogh.... Er dette en konkurrence intern i den tidligere regering hvem der kan slippe afsted med de største ulovligheder uden at blive straffet? Lars Løkkes "Drømmen om Danmark" burde vist mere retvisende have været "Løgnen om Danmark". Hvor er det rystende og skræmmende, hvor lidt respekt Venstre i sine 10 år ved magten har haft for demokratiet. Føj!

Hans Jørgen Lassen

Ja, hr. Sauer,

man kan dog håbe.

Martin Bendtsen

Alle de mennesker, der virkelig brænder for at gøre noget godt, uden at ville have noget igen, mennesker som tager sig af udsatte unge eller børn med svære psykiske lidelser, de får INGEN belønning. Det er altid sådanne mennesker, der er med i "Den hemmelige millionær" fordi de ingen hjælp får. De mennesker der har den højeste moral og positive indstilling til tilværelsen. De mennesker der giver alt hvad de kan og intet forventer igen, andet end at fattigt tak, de bliver ikke belønnet.
Derimod bliver grådige, amoralske løgnere belønnet med flotte topposter og en løn i millionklassen.

Martin Haastrup

Martin Clement - Ak, ja...

Dog, husk på én ting - og den kan ikke købes for penge: SELVRESPEKT. Og hvor opmuntrende det også er, at VI ER HER ENDNU!

Brug også den gamle traver fra Sebastian: 'I kan ikke slå os ihjel, vi er en del af jer selv'…

Tænk også på, hvordan det må være altid at skulle lægge gode miner til slet spil - leve med sine løgne - Ikke at man behøver at have medlidenhed - Men prøv at forestille dig, hvordan det må være at altid have ens egen dårlige ånde halsende efter en. Man kan gøre sig så hård og kynisk man vil - men inderst inde er vi alle mennesker. Et sted er vi alle sårbare.

Men du har ret. Jeg er fuldstændig enig: Sådan ser verden ud og jeg tror desværre ikke det nogensinde ændrer sig. Faktisk tror jeg, at vi er her netop også for at lære at skelne - mellem løgn og sandhed osv. - og at sætte op imod - yde modstand - yde vores bedste - yde alt vi har - vedholdende, modigt, retskaffent - for på den måde at blive større indeni som mennesker. Elske livet og hinanden på trods.

Uden mørket i vores medmennesker var der intet lys. Uden mørket ville vi ikke kunne få friheden til SELV at vælge - mørket eller lyset - Hvis der kun var lys/gode mennesker ville vi ikke kunne mærke/opleve forskellen og dermed ikke kunne komme fremad som individer. I kontrasten sort/hvid, yin/yang bliver alting klarere. Og vil stråle…Vi får kraft af at yde alt vi kan, vi vokser. Indeni. Og det arbejde bærer lønnen i sig selv og kan ej købes for guld.

Det sagt, er jeg fuldstændig enig i at de seneste årtier tilsyneladende har gjort alting værre - 'mørket' har måske mere magt nu end nogensinde tidligere i historien - Vi står ved et afgørende vendepunkt - tror jeg - Vi står ved en skillevej - om vi bryder os om det eller ej. Millenium. Apokalyptiske tilstande…

Og jeg tror, at alting arbejder for det bedste. På sigt. At der ikke er noget i verdensordenen, som er så dårligt, at det ikke er godt for noget andet. Tyrannerne falder altid tilsidst. Altid. Før eller siden. Det er bare et spørgsmål om tid. Det viser historien os. Sådan siger Ghandi.

Og derfor nu, som altid, er det vigtigt at erkende, som du gør og blive ved med at gøre modstand og protestere og arbejde for anstændig medmenneskelighed. Og glæde sig over at 'du er ikke alene - der er en som følger dig - og det hele på det rene - han har det ligesom dig - Og de som kaster sten og gemmer sig bag glas - de ku' ha' fået dit hjerte - de havde ikke plads - Alle deres remser - du kan dem udenad - du kender deres mistro og had - …alle deres sønner og døtre og sønner ligeså - vidner mod den verden de har fået – du er ikke alene…' (frit efter Sebastian: 'Du er ikke alene'.)

Tjau! 8-)

Hulemand i sort / hvid;
fremragende foto..! Th

Sider