Læsetid: 1 min.

Information indstillet til årets Cavlingpris for statsløsesag

Indland
15. december 2011

Cavling-komiteen nominerede i går fem journalistiske præstationer til Cavling-prisen for 2011. Heriblandt Informations to journalister, Ulrik Dahlin og Anton Geist, for deres artikelserie om retsløse, unge statsløse, som på grund af fejlregistrering mistede retten til statsborgerskab.

De øvrige fire nominerede journalister er fra dagbladene Berlingske, Politiken, Ekstra Bladet og fra Fagbladet 3F. Der var indkommet i alt 63 forslag til prisen i år, heraf 43 forskellige.

De øvrige indstillede er:

Line Holm Nielsen og Mads Nissen, Berlingske, for beretning i tekst og billeder om en dansk kvindes forsøg på at redde et nepalesisk barn med vand i hovedet.

Claus Blok Thomsen, Michael Lund, Anders Legarth Schmidt og John Hansen, Politiken, for serien »Dødtrætte piloter« om manglende flysikkerhed.

Thomas Gösta Svensson og Kristian Kornø, Ekstra Bladet, for serie om gravide, der fik lykkepiller trods myndigheders og medicinalvirksomheders kendskab til alvorlige bivirkninger.

Morten Hal - skov og Asger Havstein Eriksen, Fagbladet 3F, for afdækning af kommuners ulovlige brug af private firmaer til at fratage borgere deres sygedagpenge.

Cavling-komiteen vil onsdag den 4. januar beslutte, hvem der skal have årets pris. To dage senere, fredag den 6. januar 2012 kl. 15.00 overrækkes prisen i Journalisternes Hus, Gammel Strand 46, København K.

Ved prisoverrækkelsen bliver samtlige nominerede hyldet med en uddybende begrundelse. Pressens minister, statsminister Helle Thorning- Schmidt (S), deltager ved prisoverrækkelsen. Cavlingkomiteen består af formand Kurt Strand; freelance, Abelone Glahn; First Link Kommunikation, Marianne Nielsen, Ekstra Bladet, Kirsten Pilgaard; NORDJYSKE Medier og Torben Møller; DR Midt & Vest.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Virkelig flot at blive indstillet og Ulrik og Anton fortjener den så sandelig!

Heinrich R. Jørgensen

Hørt!

Til lykke med nomineringen.

Dansk Journalistforbund - fagforbundet for journalister og kommunikatører - udpeger den komite, der uddeler Cavlingprisen for god journalistik.

Det er rigtig fint synes jeg, men det ville klæde Dansk Journalistforbund, hvis de også udpegede en komite, der uddelte en mening om dårlig journalistik.
Her vil jeg gerne indstille BT og TV2.

Iøvrigt mener jeg, at Dansk Journalistforbund må komme på banen i disse mediekritiske tider for Forbundets medlemmer.
Eller har Forbundet den samme holdning til -sagerne som TV2´s bestyrelsesformand Lars Liebst.?

Ulrik og Anton får min, desværre ikke eksisterende, stemme.

Det er fuldt fortjent at Ulrik Dahlin og Anton Geist er blevet nomineret. Hvis prisen går til det bedste journalistiske stykke håndværk, har Ulrik Dahlin og Anton Geist allerede vundet prisen i år. Hvis EB og Poul Madsen var blevet moralsk ansvarlige før de gjorde, havde Ulrik Dahlin og Anton Geist måske haft konkurrence om at vinde prisen.

Interessant og i mine øjne berettigede kritik, af at Poul Pilgaard Johnsen fra Weekendavisen ikke er blevet nomineret, for sin dækningen af Penkowa skandalen. http://politiken.dk/kultur/tvogradio/ECE1481819/kendte-journalister-harc...

Mandatar Torben Wilken

Det er især den grundighed og indstilling til jobbet som præger de herre Anton Geist og Ulrik Dahlin arbejder ud fra, der gør Dem begge så fortjente til nomineringen.
Stor respekt og til efterlevelse for andre.