Læsetid: 4 min.

Jobcentre: Unge er klar til at tage ethvert job

De nyuddannede ledige er bedre til at indstille sig på at tænke kreativt, når de skal finde et arbejde, end de tidligere generationer har været, vurderer jobcentre. Men omstillingen har en høj pris, vurderer arbejdsmarkedsforsker
5. december 2011

For 20 år siden var Peter Thomsens forbilleder mænd og kvinder, der havde arbejdet med det samme fag i 15-20 år og var blevet særligt dygtige til det. I dag arbejder han som jobcenterchef på Jobcenter Aalborg, og han har lagt mærke til, hvordan de unges rollemodeller siden har skiftet karakter.

»Rollemodellerne i dag starter måske en virksomhed, så bliver de sygeplejersker og afbryder det måske igen for at tage på jordomrejse. De prøver en masse forskellige ting, og derfor er de bedre til at indstille sig på forandringer,« siger han.

Det er Peter Thomsens indtryk, at de unge i dag er meget fleksible, når de skal ud på arbejdsmarkedet for første gang.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu