Læsetid: 1 min.

Politi vil vurdere lækagesag

Københavns Politi kan endnu ikke sige, om man vil forsøge at få lækagesagen genoptaget
14. december 2011

Københavns Politi vil nu forsøge at få flere oplysninger om lydfilen i lækagesagen. Det oplyser politidirektør Johan Reimann, efter at Ekstra Bladet offentliggjorde de omstridte lydfiler. Optagelsen peger på den tidligere spindoktor i Forsvarsministeriet, Jacob Winther, som kilde til oplysningen om, at det danske jægerkorps skulle udsendes til Irak.

I juni i år besluttede statsadvokaten, at der ikke skulle rejses tiltale mod Jacob Winther. Derfor forudsætter en genoptagelse, at politiet kan overbevise Den Særlige Klageret om, at der er kommet så afgørende nye beviser frem, at sagen skal tages frem på ny.

»Københavns Politi vil nu søge at skaffe sig nærmere oplysninger om den omtalte mulige lydoptagelse. På baggrund heraf vil Københavns Politi vurdere, om der er grundlag for at søge straffesagens behandling genoptaget,« meddeler politidirektøren.

For politiet har problemet hele tiden været, at man ikke kunne få adgang til den originale lydfil.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Netop lydfilen, eller fraværet af den, spillede en afgørende rolle for at droppe sigtelsen mod Jacob Winther. Nu har man den, og man må derfor fra offentligt hold spørge til, om det kan forsvares ikke at rejse tiltalen påny? Hvor i alverden skal offentligheden ellers placere sin tiltro til politimyndighederne og de retsinstanser, som har behandlet anliggendet?...

Med venlig hilsen