Læsetid: 3 min.

Regeringen vil lade konventionsbrud være konventionsbrud

I strid med egne krav før valget vil justitsminister Morten Bødskov (S) ikke undersøge sager, hvor Danmark i strid med Menneskerettighedskonventionen kan have givet afslag på ophold til børn. Det vil nemlig være forskelsbehandling, siger SF’s Anne Baastrup. Jurister mener, det er lodret forkert
8. december 2011

Det vakte opsigt, da Menneskerettighedsdomstolen i sommer afgjorde, at Danmark havde overtrådt Den Europæiske Menneskerettighedskonvention i sagen om den somaliske pige Sahro Osman, der blev nægtet ophold, efter hun var blevet tvunget på genopdragelsesrejse.

Ikke desto mindre afviser justitsminister Morten Bødskov (S) nu i et folketingssvar at undersøge, om der er lignende sager, som i lyset af den principielle dom fra Strasbourg bør genoptages.

Udlændingeservice har ellers identificeret 75 sager, som alle vedrører børn, der ligesom Sahro Osman har mistet deres opholdstilladelse og fået afslag på fornyet opholdstilladelse. Men Morten Bødskov forklarer i sin besvarelse til udvalget, at »de 75 sager ikke nødvendigvis udgør alle de sager, hvor dommen kan have relevans«. Og ministeren gør desuden opmærksom på, at det vil »kræve en manuel gennemgang af hver enkelt af de 75 sagers samlede oplysninger at vurdere, om sagen indeholder elementer, der kan begrunde en eventuel genoptagelse«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Olav Bo Hessellund

Lige ret til at éns sag bliver behandlet forkert!

Justitsministeren og SFs retsordfører Anne Bostrup lever åbenbart i Alice i Eventyrland, hvor alting som bekendt også vendes på hovedet.
Det ville være komisk, hvis det ikke var fordi, sagen er så alvorlig for de mennesker, der er berørt af den.

Det er fortsat svært at se, hvad sagen drejer sig om. Selve beslutningen er refereret af Anton Geist. Der er ikke dokumentation for selve beslutningen og hvad den går ud på.

Den øvrige argumentation giver derfor ikke mening. Den forekommer at være indicier for at tro, at beslutningen er som refereret.

De viste argumenter om lighedsgrundsætning for ikke at undersøge forekommer selvfølgelig at være noget vrøvl. Men som sagt kan man ikke gennemskue Geists fremstilling af, hvad beslutningen går ud på.

"SF’s rets- og udlændingeordfører, Anne Baastrup, siger, at hun er enig i justitsministerens beslutning og mener, det vil være forskelsbehandling at gennemgå de 75 sager."

Hold. Da. Op.

Det er åbenbart en mærkesag for vores ny regering at holde hånden over de dybt kriminelle og/eller fuldstændig uduelige embedsmænd i Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration samt i Udlændingeservice, der har hjulpet den tidligere regering med at krænke 100-vis af mindreårige børns grundlæggende menneskerettigheder.

Dybt pinligt!

."Holdningsmæssigt er han solidt forankret i strammerbaglandet i Rødovre og Herlev. Han har stolt bakket op om opgøret med 1990érnes udlændingepolitik, og han nød at stemme for 00érnes terrorlove."

www.information.dk/277582

En justitsminister
der NYDER!!
at udhule borgerrettighederne,
skal man ikke forvente noget positivt af.
Mvh Th

et lille ps til journalisten anton Geist og Information; det er lidt morsomt at når man søger på "flygtninge og asyl" tags, så kommer der bla. en personliste frem og, jeg har forsøgt at sige det før, men Søren Pind er ikke med.

Mange knoklede med udgangspunkt i denne overskrift og vi vandt i fællesskab og med jungletrommer 1 måneds udsættelse, men der er mange flere sager, så find siden på facebook der hedder: "Danmark skal overholde FNs Børnekonvention", tak!