Nyhed
Læsetid: 4 min.

Spindoktorparret Peter Arnfeldt og Ulla Østergaard er kommet i søgelyset

Ægteparret Peter Arnfeldt og Ulla Østergaard har i mange år været en del af den politiske presses absolutte elite. Deres metier er det politiske spil og at komme uden om søgelyset. Nu står de selv midt i det
Indland
6. december 2011
Peter Arnfeldt har arbejdet som politisk rådgiver for både Radikale, Konservative og Venstre og har været et smut forbi erhvervslivet også

Peter Arnfeldt har arbejdet som politisk rådgiver for både Radikale, Konservative og Venstre og har været et smut forbi erhvervslivet også

TV2 News redaktør Ulla Østergaard og tidligere spindoktor Peter Arnfeldt er en del af toppen af den politiske presse og kommunikation og har været det siden 1990’erne. De karakteriseres som benhårde kommunikatører, der udover ægteseng på Østerbro deler en utrolig kontant tilgang til det politiske spil.

Peter Arnfeldt blev af Ekstra Bladet i weekenden stærkt mistænkeliggjort for sin rolle i sagen om Helle Thorning-Schmidts skatteforhold, fordi Ekstra Bladet hævder, at Arnfeldt af flere omgange har forsøgt at tilbyde en journalist fortrolige oplysninger i skattesagen.

Fredag blev der desuden samlet en undersøgleseskommission, der skal undersøge den tidligere spindoktors eventuelle medvirkning i sagen.

Peter Arnfeldts prekære situation fik igår TV2 til at melde ud, at redaktøransvaret er taget fra Ulla Østergaard på de politiske programmer ’Tirsdagsanalysen’ og ’Mogensen og Kristiansen’, for at der ikke skal sås tvivl om hendes habilitet.

»Det virker helt vanvittigt, at et par som dem kan komme i den her situation. Det skulle man tro, at de var for kloge til, så nu er der virkelig brug for damage control. Det er simpelthen for dumt,« siger Andreas Karker, der er politisk reporter på BT.

Østergaard var i perioden 2001-06 spindoktor for Lars Løkke Rasmussen, hvilket satte hende i en ømfindtlig situation, da hun som redaktør på TV2 sidste år havde ansvar for, at et bånd med optagelser af en meget vred Lars Løkke Rasmussen blev slettet. Arnfeldt og Østergaards skiften mellem henholdsvis politiske partier og rådgiverrollen og journalistrollen er meget omdiskuteret og har af flere omgange sået tvivl om, hvorvidt der var helt lukket både mellem de tos viden og mellem dem selv og de forbindelser, de har haft i deres tidligere job.

Både Østergaard og Arnfeldt har haft en lang karriere på og omkring Christiansborg. Østergaard har været chef på Jyllands-Postens Christiansborgredaktion i flere år, inden hun blev spindoktor for Lars Løkke Rasussen i 2001. Herfra skiftede hun til medierådgiver for Naser Khader i det nye parti Ny Alliance i 2006, hvorfra hun trak sig efter en elendig valgkamp i 2007.

Siden da har hun igen arbejdet som journalist.

Arnfeldt har arbejdet som politisk rådgiver for både Radikale, Konservative og Venstre og har været et smut forbi erhvervslivet også. Hans spindoktor-svendestykke går for at være rådgivning af Bendt Bendtsen op til et interview med Jens Olaf Jersild, hvor den daværende erhvervs- og økonomiminister blev stillet til ansvar for sin søns kriminelle løbebane.

Første bølge

Østergaard og Arnfeldt er begge del af det, der kaldes den første skole af spindoktorer i Danmark, som blev indvarslet med Fogh-regeringen i 2001.

Den første skole er populært sagt bestående af spindoktorer, som betegnes som iskolde, beregnende, manipulerende og ikke nødvendigvis følgere af almene moralske love.

Det er blandt andet det billede, der tidligere er blevet hæftet på Arnfeldt i nærværende avis, da han blev kaldt en Darth Vader.

I tråd hermed fortæller anonyme kilder, at Østergaard som spindoktor for især Ny Alliance ragede uklar med alle omkring sig og opførte sig magtfuldkomment i en grad, så man blev i tvivl om, hvorvidt det var hende eller partiets politikere, der førte politikken.

Samtidig er hun kendt for at ringe op og decideret true journalister og redaktører, hvis de er for kritiske over for politikerne. Kun få kilder vil stå frem med deres kritik af ægteparret, der anonymt bliver beskrevet som villige til at fedte opad, men tilsvarende klar til at sparke nedad.

Den hårde attitude bliver udført med en udtryksløshed fra Østergaards side, vurderer Naser Khader, som havde Østergaard som medierådgiver op til folketingsvalget i 2007.

»Hun viser ikke følelser. Hverken til den ene side eller den anden. Når man har været ude at præstere noget, får man at vide, at det ikke var så ringe, men hun viser aldrig stor begejstring,« siger Naser Khader, der sammen med Østergaard og Arnfeldt blev berømt for politisk kluntethed i filmen ’Dagbog fra midten’ af Christoffer Guldbrandsen om Ny Alliances tilblivelse og nedtur.

»De virker hårde udadtil, og det passer også, at de er det udadtil. Men personligt er de det ikke. Det er unfair at kalde Peter Arnfeldt for mørkets fyrste, og Ulla Østergaard er heller ikke skummel. De gør deres arbejde hurtigt og godt,« siger Naser Khader.

De negative røster giver imidlertid også et indtryk af, at Østergaard og Arnfeldt netop fremstår så barske, fordi de er ovenud dygtige, kompetente og hårdtslående i deres arbejde.

Bedre end sit rygte

Elisabet Svane er politisk redaktør på Fyens Stiftstidende og har været veninde med Ulla Østergaard i mere end ti år.

»Ulla er bedre end sit rygte. Vi har alle set filmen om Ny Alliance, hvor hun ikke fremstår som det menneske, jeg kender. Hun er hurtig, og hvis hun møder nogen, hun synes er langsomme, kan det godt være, at hun bliver lidt skrap. Men jeg synes, at i billederne af hende og Arnfeldt kommer stereotyperne til at overskygge virkeligheden,« siger Elisabet Svane.

En anden af stereotyperne er, at det hårdtarbejdende par næppe kan have tid til deres i alt tre børn med job, der kræver knokleri i særklasse. En ven af parret fortæller, at det forholder sig modsat.

»Jeg vil betegne dem som to meget generøse mennesker, der på trods af en travl hverdag ofte inviterer venner, familie og bekendte på god mad og vin — og en faglig diskussion over middagen,« siger Maja Hechmann Find, der er arrangementchef på Dagbladet Information og ven med Østergaard og Arnfeldt igennem 10 år.

Opdatering: I artiklen fremgår det, at Ulla Østergaard i sin egenskab af redaktør på TV2 havde ansvar for, at et klip blev slettet med daværende statsminister Lars Løkkes raserianfald. TV2 har oplyst, at det var kanalchef Mikkel Hertz’ beslutning at slette klippet. Ulla Østergaard ringede til Statsministeriet for at undskylde, at Løkke ikke havde fået at vide, at en TV2-journalist ville interviewe ham efter hans optræden i magasinet ’Mogensen og Kristiansen’, som Østergaard havde ansvar for. Vi beklager. Red.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Marianne Rasmussen

Uanset hvad eller hvordan bør der meget snart opstilles regler for spindoktorers gøre og laden.

Magtfuldkommenhed er farlig!

Er dette journalistik eller en kommentar:?

"Den første skole er populært sagt bestående af spindoktorer, som betegnes som iskolde, beregnende, manipulerende og ikke nødvendigvis følgere af almene moralske love."

Hvad kaldte man så Nyrups spindoktorer? Nullte klasse?

Eller ved journalisten ikke en døjt om hvad hun beskriver?

Tjek nu for dælan Walted Matrixen lavet af Anders Breinholt og Anders Lund Madsen på Natholdet. Filmklippet blev fjernet fra youtube på grund af rettigheder - men det var Natholdet selv der havde lagt deres eget klip ud. Klippet handler om hvordan spindoktorerer, mediefolk som journalister og kommentatorer har personlige forhold til hinanden hvilket illustreres med en matrix.

Michael Kongstad Nielsen

Denne artikel er ulækker.

Kirsten Stausholm

Det er svært at få øje på det sympatiske, når man er vidne til et par, der tydeligvis har medvirket til at gøre dansk politik til en svinesti gennem de seneste ti år.Og set udefra kan man godt få den tanke,at Ulla blev plantet for at knække Ny Alliance efter fem år som rådgiver for Rasmussen. Og hvem har ansat hende på TV2?
Lødig journalistik på public-service-kanalerne har trange kår i disse tider.

Hans spindoktor-svendestykke går for at være rådgivning af Bendt Bendtsen op til et interview med Jens Olaf Jersild, hvor den daværende erhvervs- og økonomiminister blev stillet til ansvar for sin søns kriminelle løbebane.

Ja, det må ha været enormt svært at få interviewet med Jersild til at falde ud til Bendtsens fordel, specielt med tanke på den sønderlemmende kritiske linie Jersild har bedrevet mod den tidligere regering!

Skal iøvrigt blive spændende at se om Jersild fortsætter sit korstog mod Ole Sohn i sit næste intetsigende program, det vil vist i så fald være 4. gang i træk

Lejesvendene har fået godt fodfæste de sidste mange år, beskæmmende at iagtage.

Kristian Rikard

Det er da rart at høre at ægteparret privat er nogle guttermænd/kvinder og rigtige venner. Og så er de oven i købet gode mod børn og hunde - hvor rørende - og flittige er de også. Intet under at fru Østergård har været spindoktor for Løkke. Han er jo også en sand hædersmand - man skal bare kende ham vikeligt godt for at vide det:-).
Spørg alle de mennesker, han har dolket i ryggen i sin opstigen fra Græsted Brugs over Byrådet og Amtet.
Men mest af alt er de tre respekteret for deres kosmopolitiske tilgang til politik. Vi skylder alle tre stor taknemmelighed for deres altid engagerede arbejde for at få styr på vores forhold til EU. I samfulde 10 år har kæmpet en altruistik kamp for
at sætte det væsentlige foran det uvæsentlige i politik. I flæng kan nævnes Værdikommissionen, grænsebomme, det helt knivskarpe forhold mellem
private rådgivere og embedsværket, som jo har stået deres hjerter særligt nært.
Så vi er ved deres ukuelige og altopofrende indsats nu vel rustet til at tage en beslutning om vi skal stå uden for eller indenfor EU i løbet af 3 uger - altså den 31 december 2011.
En beslutning som selv den mest tonedøve italienske politiker vidste ville komme - og har vidst i 2½ år.

Hvorfor er Peter Arnfeldt ikke anholdt og sigtet?

lars abildgaard

" - Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget en anmeldelse fra Skatteministeriet. Den kommer i forlængelse af det, der er kommet frem i Ekstra Bladet.

Sådan siger politiadvokat ved Københavns Politi Dorit Borggaard til DR Nyheder"

http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2011/12/05/160515.htm

Heinrich R. Jørgensen

Michael Kongstad Nielsen:
"Denne artikel er ulækker."

Det må den nødvendigvis blive, når den handler om et dybt ulækkert fænomen -- indspistheden i en gruppe effektive kommunikatører, der til nogle tidspunkter er aktive spinnere og til andre tidspunkt forvalter statsmediernes politiske vinklinger.

Emnerne er mediemagt, mediekontrol, orkestrerede bedrag, vildledning og politiske dagsordener. Ulækre emner, som der er behov for at forholde sig til.

En spindokter er intet værd uden sengekammerat i papirmedier. En sådan har Peter Arnfeldt så rigeligt i nyhedsredaktør Simon Andersen på BT, som ihærdigt forsøgte at påvirke sagsbehandlingen af Thornings mands skattesag i Skat, København, se bare her:
http://journalisten.dk/files/Aktindsigt%20mails%20fra%20B.T.%20til%20SKA...
Det alene burde indbringe Simon Andersen for en etisk domstol i Journalistforbundet parallelt med Arnfeldts afhøringer i Kommissionsdomstolen.
Hvori det også - ud over politiundersøgelsen - kan afdækkes om BT læk af skattesagen sent i valgkampen stammer fra Arnfeldt.

Er en politisk rådgiver et produktivt erhverv, skaber de materielle gevinster for samfundet, eller er de bare med til at øge BNP, statsunderskuddet og forvirringen ...

Kristian Rikard

I min omtale af hædersmænd/kvinder glemmte jeg helt Journalistforbundet :-)

Jette Abildgaard

Michael Kongstad Nielsen,

''Denne artikel er ulækker.''

Ja.....og den faar mig til - igen - at taenke over, at et Folketingsvalg i Danmark ikke har nogen vaerdi, saa laenge de eneste mennesker, der bliver skiftet ud, er selve politikerne....i virkeligheden er deres beslutninger vel den allermindste del af det vi faar smidt i hovedet, ikke!?

For om aftenen gaar spindoktoren for parti A hjem og har sex med ministeren fra parti B, mens ministeren fra parti B har en mand der laver en fraek aftale paa en boessebar med en af journlisterne fra Politiken....journalisten, om ioevrigt er gift med spindooktoren fra parti A.....som lige har lagt en artikel ind paa sin blog omhandlende ministeren fra parti B og hendes udskejende sexliv.... ..

Welcome to the happiest Country in the World...

Henrik Pedersen

Hvordan gode venner af parret oplever dem privat - om de klapper deres hund etc. - er irrelevant. Det interessante er alene parrets ageren i den sfære, som vedkommer offentligheden.

Det nytter heller ikke at reducere problemet til et spørgsmål om indvider, der har viljen til at optræde i særklasse kynisk og amoralsk.

Det handler mere om kulturen i et medie/politisk felt, der ikke evner at stille krav om at fundamentale moralske dyder skal være på plads før man over hovedet kan få adkomst til at positionere sig i feltet.

Danmark er et for lille sprogområde, med en befolkning på størrelse med Barcelonas indbyggertal, til helt at undgå dette fætter-kusine fænomen.

Men hvor er det undeholdning på højt plan, but carry on, gents and dames ...

Æret være deres minde -amen!

Michael Kongstad Nielsen

Heinrich: - artiklen er fyldt med grov sladder, som
Espen Fyhrie måske ville have slettet, hvis det var en kommentar her i spalten.

Som eksempelvis:
"I tråd hermed fortæller anonyme kilder, at Østergaard som spindoktor for især Ny Alliance ragede uklar med alle omkring sig og opførte sig magtfuldkomment i en grad, så man blev i tvivl om, hvorvidt det var hende eller partiets politikere, der førte politikken.

Samtidig er hun kendt for at ringe op og decideret true journalister og redaktører, hvis de er for kritiske over for politikerne. Kun få kilder vil stå frem med deres kritik af ægteparret, der anonymt bliver beskrevet som villige til at fedte opad, men tilsvarende klar til at sparke nedad."

Anders Reinholdt

Så spindoktorer er også mennesker - siger vennerne(!)

Hvad er meningen med denne klumme? Er den mon plantet af "medierådgiverne" som en slags damage control?

Elendig journalistik (hvis det er den rette betegnelse), men det illustrerer ironisk nok problemets kerne.

Heinrich R. Jørgensen

Michael Kongstad Nielsen:
"artiklen er fyldt med grov sladder"

Mon ikke Louise Vogdrup-Schmidt har sikret sig rigeligt med rygdækning, for at bringe udsagnene? Både kildemæssigt og ifht. den ansvarshavende chefredaktør?

Ulla Østergaard kan jo ringe op og venligt bede om en uddybning. Ethvert nogenlunde empatisk menneske ville vel blive ganske trist over at blive oplyst om, at andre opfatter én som en truende tyran og bølle?

Et opklarende spørgsmål:

Hvordan kan et klip blive fjernet fra youtube pga. rettigheder, når det er rettighedshaverne selv, dvs. Natholdet, der har lagt det ud?

Michael Kongstad Nielsen

Please Heinrich, i denne branche er hårdkogthed ar foretrække for empati og hvad deraf følger. Artikelskriveren kan have haft en dårlig dag. Chefredaktøren har blundet lidt, og så, vupti havner skriveriet i avisen, og mange synes det ser rigtig godt ud. Ligesom Kejserens nye klæder var pæne for alle, der duede i deres embede, og som ikke var utilladelig dumme.

Karsten Aaen:

Vel fordi de ikke har sørget for at tilvejebringe tilstrækkelig identifikation til youtube som beviser at de er opretshavere til klippet.

Anne Marie Pedersen

Kasten Aaen:
Eller fordi det ikke er "natholdet", der har rettighederne, men enten et produktionsselskab eller tv-stationen.

Heinrich R. Jørgensen

Michael Kongstad Nielsen:
"Please Heinrich, i denne branche er hårdkogthed ar foretrække for empati og hvad deraf følger."

Hvis hårdkogthed er et ideal i mediebranchen, forstår jeg ikke hvorfor du ikke vælger at skamrose Louise Vogdrup-Schmidt, for at have format til at sige hvad en masse andre åbenbart ikke tør af angst for repressalier?

Michael Kongstad Nielsen

Nej, men vi er ikke på et værtshus. Eller en smart
cafe. Vi er i det offentlige medierum, og så må man skrive derefter.

Debatten om artiklen bedes holdt til emnet. Opklarende spørgsmål om kilder til historien er meget velkomne pr. mail til redaktionen. De kan sendes til webredaktionen, eller direkte til journalisten.

Debatvært
Espen Fyhrie

Tør øjnene, Kasten. Her er Walstedmatrixen...

Karsten Aaen, Måske fordi det er DR der har rettighederne og ikke værterne ?

Jeg må indrømme, at jeg finder det beskæmmende at kalde dem hårdtarbejdende. Fordi man bruger mange timer med sin mobiltelefon ved øret, er man ikke hårdtarbejdende!

Hvis TV2 fremover skal have den mindste troværdighed må Østergaard UD nu. Det er ikke nok kun at forflytte til rumlen har lagt sig.

Jeg bliver altid så imponeret, når hårdtarbejdende mennesker - med to meget krævende fuldtidsjob - også altid har tid til både kærlig og nærværende opdragelse af tre børn og af være vennernes venner.

Måske er det noget, de putter i vandet ude på Indre Østerbro, der bare giver døgnet 48 timer.

Søren Kristensen

Hvis det succesfulde Østerbro-ægtepar kompromitters yderligere og det viser sig at toppen i Venstre har været mere end almindeligt langt fremme i skoene, kan det meget vel betyde at den såkaldt borgerlige presse og dens forgreninger bliver nødt til at overlande en god bid af den journalistiske magt til Helle og Margrethes hold og så må man bare håbe de forstår at gribe den. Gør de det kan det, såfremt selvfølgelig der vitterlig er noget at komme efter, betyde et frisk pust over det politiske medielandskab - indtil det også sander til i magtfuldkommenhed, men den tid den tvivlsomme glæde.

Lige nu er det særdeles opløftende at se en forholdsvis tændt presse omkring den aktuelle "skandale", når man tænker på at bolden sådan set befinder sig på egen banehalvdel, hvilket jo åbner muligheder for om ikke andet så dog et spektakulært selvmål eller to.

Måtte der åbne sig en ny låge hver dag i denne kalendergave, indtil julefreden sænker sig over land og udsigten til en eventuel rigsretsag.

Bortset fra aktørerne, hvem kunne så have ønsket sig en bedre afslutning på den fremragende prolog som Borgen var, med sit fokus på samspillet mellem den første og den fjerde statsmagt. Juleunderholdningen er i den grad sikret.

Hans Jørgen Lassen

Lasse,

for god ordens skyld: det er ikke Indre Østerbro, men helt ude ved Svanemøllen.

Dorte Sørensen

Jeg kan ikke lade være – Hvorfor rejser der sig ikke et ramaskrig om BLÅLEJESVENDE, som der gjorde om DR og sjovt nok var de første røde lejesvende dengang Uffe Ellemann - Jensen og Ole Andreasen.

"Jeg vil betegne dem som to meget generøse mennesker, der på trods af en travl hverdag ofte inviterer venner, familie og bekendte på god mad og vin — og en faglig diskussion over middagen,« siger Maja Hechmann Find, der er arrangementchef på Dagbladet Information og ven med Østergaard og Arnfeldt igennem 10 år." - Det er meget interessant og skræmmende at se, hvor indspist hele politikere-spindoktore-mediefolk-miljøet er. Ikke så underligt, at medierne er blevet så ukritiske over for politikerne og deres delvist ulovlige færden. Jeg synes det ville klæde de såkaldte uafhængige medier godt ikke at ansætte tidligere spindoktore eller nuværende spindoktores personlige venner.

Lars Peter Simonsen

Deres privatliv er sagen, og i hvert fald mig, fuldstændig uvedkommende, hvorimod deres ageren i deres jobfunktioner nok kan siges at have almenhedens interesse. Her kan der nok stilles spørgsmål med megen relevans for vælgerne, og jeg vil afvente de kommende dages "afsløringer" med interesse...

Undrer mig osse over relevansen af et så ukritisk og overfladisk portræt. Men derudover I burde ikke undrer jer over, at folk der hele tiden omgås, også boller og gifter sig. Staklerne er på arbejde i døgndrift, har ikke noget privatliv og ser kun hinanden. Og da seksuel tiltækning og kærlighed ikke (altid) afhænger af partibog og embede, opstår dette indspiste fætter-kusine fællesskab - som er meget mere skadeligt, end det de lovgiver mod. Og dette skriver jeg, selv om jeg i øvrigt altid går stærkt ind for dialog mellem modstandere...

Jeg er ikke i tvivl om at de er vanvttigt dygtige, og selvfølgelig kan de være gode forælde og rare mennesker.

Jeg har faktisk ondt af dem. Ingen fortjener den hetz de udsættes for nu, og jeg håber at deres arbejdsgivere og venner støtter dem ligenu!

Men det er ikke dem som mennesker det handler om, men om de roller de varetager.

Lidt apropos ulækre artikler,

B.T. har i dag 5/12 en artikel om hvordan Troels Lund er blevet isoleret i partiet under overskriften: http://www.bt.dk/politik/dead-man-walking

Her er virkelig tale om en ulækker artikel hvor en række nøgleperson i den grad vasker hænder.

F,eks, fremgår det af "artiklen" at Peter Christiansen siden foråret har haft en "mistanke" til at Troels Lund lavede urent trav...

Man tror simpelthen ikke sine egne øjne når man læser denne artikel.... Tal lige om spin i topfart..

»Jeg vil betegne dem som to meget generøse mennesker, der på trods af en travl hverdag ofte inviterer venner, familie og bekendte på god mad og vin — og en faglig diskussion over middagen,« siger Maja Hechmann Find, der er arrangementchef på Dagbladet Information og ven med Østergaard og Arnfeldt igennem 10 år.

Flot, Information!

»Jeg vil betegne dem som to meget generøse mennesker, der på trods af en travl hverdag ofte inviterer venner, familie og bekendte på god mad og vin — og en faglig diskussion over middagen,«

Hvad byder Peter Arnfeldts og Ulla Østergaards mon på til deres middagselskaber?, mon de er til rød eller hvidvin?, hvordan kan man som travl spindoktor både kan nå at hente børn og udlevere personfølsomme oplysninger Hr. Kinnock på en samme dag?

Denne artikel rejser i sandhed nogle interessante spørgsmål. Håber vi ka få en go debat igang

Damebladsjournalistikken har sejret ad helvede til på Information - så lad os nu bare få nogle af det celebre pars mest elskede madopskrifter!

»Det virker helt vanvittigt, at et par som dem kan komme i den her situation. Det skulle man tro, at de var for kloge til, så nu er der virkelig brug for damage control. Det er simpelthen for dumt,« siger Andreas Karker, der er politisk reporter på BT.

Der er ikke brug for damage control. Der er simpelthen brug for en basal respekt for den befolkning de er ansat til at tjene på bedste vis.

Det er ikke "simpelthen for dumt". Det er fuldstændigt uacceptabelt at man i et sådant embede på nogen måde kan sættes i forbindelse med magtmisbrug. Så er man ikke sin opgave voksen, og så må man tage sit gode tøj og gå.

Jeg kan undre mig over at der ikke var nogen af de involverede der rettidigt råbte vagt i gevær, men det må simpelthen bero på at respekt for demokratiet er en egenskab der hører skåltalerne til.

Glæder mig til at se hvad undersøgelseskommisionen finder frem til.

John Vedsegaard

Jeg undre mig mest over at der skal bruges skattekroner på politiske spindoktorer/rådgivere eller hvad de nu kaldes. Rent faktisk tyder det på at vores politikere ikke er deres opgave voksen men skal have barnepige med..

Inger Sundsvald

”En anden af stereotyperne er, at det hårdtarbejdende par næppe kan have tid til deres i alt tre børn med job, der kræver knokleri i særklasse. En ven af parret fortæller, at det forholder sig modsat.”
»Jeg vil betegne dem som to meget generøse mennesker, der på trods af en travl hverdag ofte inviterer venner, familie og bekendte på god mad og vin — og en faglig diskussion over middagen,«

Ergo er de gode forældre.
Men den form for argumentation, er der ikke noget at sige til at de mest særprægede begrundelser kan bruges for at begå hvad som helst.

Grethe Preisler

@Jens Nielsen; Tak for linket til BT's artikel om sagen den 5. ds. Det siger sådan set alt om debatniveauet i mediesfæren både her og hisset.

Om ikke andet kan man da drage den lære at hele forløbet, at tabloidsprøjten BT har formået at få maksimalt læserudbytte ud af ikke-historien om Helle Thornings "skattesnyd".

Først scorer sprøjten læsere på kolportere ikke-historien under valgkampen i samarbejde med Venstres flittigt arbejdende mediemulvarpe.

Og nu scorer sprøjten så læsere på at mobilisere tricoteuserne i Venstre omkring det skafot, hvor mulvarpene skal guillotineres.

Georg Brandes havde ret i sin konstatering af, at skadefryd er den nationale danske form for livsglæde. Hvor må de have de hyggeligt i Venstre for tiden.

Jeg har lige givet artiklen min anbefaling, fordi jeg synes den er et godt forsøg i afdækning af den danske politiske medie-mafia.

Hold nu op med at danse om den varme grød. De sidste år har fremvist:

Den ene korrupte minister efter den anden.
Den ene korrupte embedsmand efter den anden.
Den ene korrupte erhvervmand efter den anden.
Den ene korrupte journalist efter den anden.
Den ene korrupte politimand efter den anden.
Den ene korrupte dommer efter den anden.

Det er kraftstejleme da på tide at straffe disse menensker. Det er ikke tale om gråzoner med fuldstændig uacceptable gerninger. Det ved de selvfølgelig selv og det ved den danske befolkning sgu da osse.
Forsætter denne korrumpering, militarisering og egoisme, så ender det med tusindvis af demonstranter som klynger slipsefolk op i træerne foran Børsen.
Det er forudsigeligt og måske ligefrem ønskværdigt for magthaverne og deres håndlangere, men det er under ingen omstændigheder ønskværdigt for befolkningen.

Hans Jørgen Lassen

Grethe skriver:

"Georg Brandes havde ret i sin konstatering af, at skadefryd er den nationale danske form for livsglæde."

Hvad er dog for noget chauvinistisk, nationalmasokistisk pis???

Danskere er lige så forskellige som kinesere og hinduer.

Men hvis du, Grethe, ynder skadefryd, jamen, så velbekomme.

Sider