Satire
Læsetid: 2 min.

Bagsiden: Ikke flere gejle, fordrukne tv-spot fra Ung Rejs

Rejsebureauet, der slog sig op på at markedsføre veritable drukrejser for unge, mener ikke længere at kunne nå sin målgruppe via tv
Indland
18. januar 2012

En nøgen ungersvend vågner op lænket til en smadret hotelværelsesseng med et par svømmefødder på. Mens en rengøringskone banker hårdt på døren, opdager han en ged ved siden af sig og et telefonnummer på armen. En voice-over siger: »Du glemmer aldrig din Ung Rejs-ferie, men du kommer nok ikke til at huske den hele.«

Ja, netop sådan var de typiske berygtede reklame- spot fra det jyske bureau. For nogle frække, sjove og forfriskende, men for ganske mange formynderiske voksne og andre humørdræbere aldeles uetisk, grænseoverskridende og klamt. I 2001, 2005, 2007 og 2011 blev de lige lovligt kække jyske fest- og ferieentreprenører således anmeldt til Forbrugerombudsmanden for deres upassende tv-spots .

Det er der ingen fare for i 2012, for i år dropper bureauet nemlig alt, hvad der hedder tv i sin markedsføring. Det skriver brancheorganet markedsforing.dk – og begrundelsen er så henrivende, at den fortjener at citeres:

»De tv-programmer, der aldersmæssigt rammer plet i forhold til vores målgruppe, er efterhånden så grænseoverskridende og substansløse, at vi ikke længere har lyst til at være med«, siger Ung Rejs-direktør John Tobiesen og tilføjer:

»Jeg kan ikke finde et eneste program i bunken af programmer, der taler til vores målgruppe, som jeg har lyst til at sponsorere. Tag f.eks. Kongerne af Marienlyst. Det er for mig prikken over i’et.«

Druk og hor

En umiddelbart overraskende udmelding al den stund at bemeldte reality-program synes at have samme unikke raison d’être som Ung Rejs. Showets koncept er at anbringe unge mennesker i et sommerhus med uhæmmet adgang til alkohol. Og så kører kameraet, klar til at indfange blamager, og forhåbentlig: seksuelle udskejelser.

John Tobiesen kan godt se paradokset:

»Jeg medgiver gerne, at vi har lavet mange film, der også kan kaldes grænseoverskridende. Men det har hele tiden været med humor og et glimt i øjet«, siger John Tobiesen og fortsætter:

»Det har aldrig været vores hensigt at opfordre de unge til druk, men vi kan ikke løbe fra, at festerne altid har været en væsentlig del af vores produkt og fortsat er det. Vores opgave er at sørge for, at gæsterne får den bedste ferie og kommer hjem med en masse gode oplevelser. Derfor tilbyder vi i dag også en række kulturelle aktiviteter samt et stort sports- og aktivitetsprogram.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Esben Maaløe

Så mangler vi bare resten af artiklen ...

Niklas Monrad

Folk der tager på drukferie fortjener at falde ud over balkonen ...

Brian Pietersen

håber aldrig mere de når deres målgruppe.