Nyhed
Læsetid: 1 min.

Cavling-prisen til Information

Historien, der fældede Birthe Rønn Hornbech, er hædret med landets fornemste journalistpris. Cavling-prisen går til Ulrik Dahlin og Anton Geist
Historien, der fældede Birthe Rønn Hornbech, er hædret med landets fornemste journalistpris. Cavling-prisen går til Ulrik Dahlin og Anton Geist
Indland
4. januar 2012

Den journalistiske hæderspris Cavling går til journalisterne Ulrik Dahlin og Anton Geist fra Information. Det meddeler Cavling-komitéen onsdag aften.

Journalisterne får prisen for i over 100 artikler at beskrive, hvordan op mod 500 unge statsløse systematisk fik frataget deres ret til dansk statsborgerskab i strid med Danmarks internationale forpligtelser.

- De to journalister har med indignation, nysgerrighed og humor afsløret, hvordan embedsmænd advarede hele tre integrationsministre om den retsstridige praksis, og hvordan VK-regeringen hemmeligholdt denne over for såvel Folketinget som offentligheden, skriver komitéen.

Journalisternes dækning af sagen førte til, at integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) måtte gå af i begyndelsen af marts 2011.

Cavling-komiteens udtalelse til de to vindere lyder i sin helhed:

Journalisterne Anton Geist og Ulrik Dahlin, Information, har gennem hele 2011 i over 100 artikler påvist, hvordan op mod 500 unge statsløse systematisk fik frataget deres ret til dansk statsborgerskab i strid med Danmarks internationale forpligtelser.

De to journalister har med indignation, nysgerrighed og humor afsløret, hvordan embedsmænd advarede hele tre integrationsministre om den retsstridige praksis – og hvordan VK-regeringen hemmeligholdt denne over for såvel Folketinget som offentligheden.

Artiklerne, skrevet på grundlag af dygtigt opdyrkede anonyme kilder, konkrete cases og aktindsigt, førte i marts 2011 til, at integrationsminister Birthe Rønn Hornbech måtte gå. Desuden er der nedsat en undersøgelseskommission som følge af den dokumentation, som Anton Geist og Ulrik Dahlin har lagt frem i Informations spalter.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Tillykke!
Mange Tak til Information, Ulrik Dahlin og Anton Geist!

Smil nu lidt, d'herrer :-)

saadan!

Fremragende. Stort tillykke til de to journalister og ikke mindst Information, som endnu engang har vist hvad den 4. statsmagts, pressens, kan. Nu er det bare spændende hvad ministeren for pressen, Helle T.S. siger til det...

Det er udmærket at de ikke smiler, gløden fra øjnene er rigeligt. Lad statsministeren og den borgerlige opposition om at præstere de pæne og indladende præmiesvin-smil. Som om.

Torben Arendal

Write on!

Sabine Behrmann

Tillykke! Det manglede også bare.

Cavling-komiteens udtalelse til de to vindere lyder i sin helhed:

Journalisterne Anton Geist og Ulrik Dahlin, Information, har gennem hele 2011 i over 100 artikler påvist, hvordan op mod 500 unge statsløse systematisk fik frataget deres ret til dansk statsborgerskab i strid med Danmarks internationale forpligtelser.

De to journalister har med indignation, nysgerrighed og humor afsløret, hvordan embedsmænd advarede hele tre integrationsministre om den retsstridige praksis - og hvordan VK-regeringen hemmeligholdt denne over for såvel Folketinget som offentligheden.

Artiklerne, skrevet på grundlag af dygtigt opdyrkede anonyme kilder, konkrete cases og aktindsigt, førte i marts 2011 til, at integrationsminister Birthe Rønn Hornbech måtte gå.

Desuden er der nedsat en undersøgelseskommission som følge af den dokumentation, som Anton Geist og Ulrik Dahlin har lagt frem i Informations spalter.

Uh! Hvor det luner! Hjertelig tillykke til Den mindst Ringe, som har De mindst Ringe sporhunde.

Allan Ⓐ Anarchos

Tillykke, Ulrik.

Ku' være man sku gå til dette møde
http://ishop.information.dk/lnformations-venner-70/sagen-om-de-statsloes...

TILLYKKE -VEL FORTJENT!

Peter Andreas Jørgensen

Der fik jeg sgu en lille orgasme.

Henning Pedersen

Birthe Rønn Hornbech og resten af OVk regeringen ønsker jer nok hen hvor peberet gror, men herfra skal lyde et fortjent tillykke.

"Jeg tror faktisk, et godt råd kan være, at man skal lytte til selv de tyndeste tips.
For os startede det jo faktisk bare med, at en SF'er havde undret sig over Birthe Rønn Hornbechs sprogbrug.
Jeg tror, det var fordi, Ulrik og jeg havde stået få dage før og prædiket for nogle praktikanter, at man skulle forfølge selv de tyndeste tips. Det er Ulrik rigtig god til, og det er noget af det, jeg beundrer meget ved ham," siger Anton Geist.
....
Men Anton Geist har også en advarsel.
Den handler om det forslag til en offentlighedslov, der har været meget omdiskuteret i løbet af det sidste år, og som Journalisten.dk har skrevet et tema om.

"Der er mange af de dokumenter, vi har fået udleveret, som vi sandsynligvis ikke havde kunnet få med det forslag til offentlighedslov, hvor man vil undtage ministerbetjening fra aktindsigt. Så kunne vi ikke have afdækket sagen, simpelthen," siger han.

http://journalisten.dk/her-er-tips-og-en-advarsel-fra-en-cavling-vinder

Inger Sundsvald

Stort tillykke til Geist og Dahlin
- og Information :-)

TIL LYKKE!!

Det er så anden gang, at VKO's forbrydelser udløser en Cavling-pris, og alt tyder på, at netop den epoke rummer nærmest uudtømmelige muligheder for flere priser. Man gyser og frydes på samme tid.

Godt vi har jer.

Fra samme link som Ingrid Uma hentyder til:

"Vi fandt også ud af, at det kan være rigtig smart at søge aktindsigt i Sverige. Vi gjorde det bare telefonisk, men det var virkelig en åbenbaring for os hvor hurtigt, det gik, og vi fik jo et svar, som Integrationsministeriet i Danmark ikke ville udlevere."

Sverige (og Norge?) har altså bare mere åbenhed i forvaltningen end os. Og da journalister begyndte at kigge lidt for meget i ministres kalender, ja så lukkede det politiske system da bare for den indsigt.

Og nu vil de så lukke for det der hedder minister-betjening, som går ud på at hvis der er bare er den mindste chance for at en minister får det at se er sagens akter undtaget fra lov om offentlighed i forvaltningen. Sikkert fordi både embedsmandsværket og politikerne er trætte af journalister, der hele skal have indsigt i noget, de mener, ikke vedkommer dem -journalisterne altså.

Jesper Frimann Ljungberg

Super fortjent.

En stor tak til prismodtagerne for at være en lysende stjerne for journalister generelt. Og vise at rigtig solidt journalistisk arbejde kan betale sig.

Så skide godt gået.

// Jesper

Hanne Agersnap

I fortjener den!
Grundigt, dygtigt og vedholdende arbejde. Dertil er i super at samarbejde med.
Mon jeg sku' lufte kjolen på fredag?

Et stort tillykke til Informations sporhunde for en yderst velfortjent pris.
Veludført arbejde, vedholdenhed, og et resultat der virkelig vil noget - og en velfortjent belønning.

Tillykke...

Morten Meinertsen

stort tillykke

Stort tillykke!

Tillykke også til Hanne Agersnap - som desværre måtte forlade Folketinget sidste år - som var vaks og delagtiggjorde journalisterne i sin undren over en fortalelse af Birthe Rønn Hornbech!

Kristian Rikard

Også et stort tillykke fra mig :-) Det allerbedste ved tildelingen er næsten Cavling-komiteens begrundelse. Den kan næppe udtrykkes meget bedre, hvis man fortsat har illusioner om pressen/medierne som en slags "fjerde statsmagt".

Udover at trykke synes om og anbefale så vil jeg da lige tilføje at de øvrige artikler fra d'herrers hånd også har været super journalistik!
Flittige og dybdeborende, simpelthen fantastisk flot arbejde.

Henrik Darlie

Fint billede.

Martin Haastrup

Sådan! Godt gået Information! Demokratiets sidste bastion...

STORT TILLYKKE til de to journalister!
VEL - FORTJENT.

Til Henning Pedersen, der siger: "Birthe Rønn Hornbech og resten af OVk regeringen ønsker jer nok hen hvor peberet gror, men herfra skal lyde et fortjent tillykke."

Henning, jeg boede i nogle år, der hvor peberet gror. Såvel befolkning som vejr - og regering var venligere og mere demokratisk og retsstatsligt end jeg har oplevet de seneste 10 år her i landet.

Så - med Brithe og regeringen kunne jeg godt unde de dygtige journalister en måneds tid i fred og skygge, der hvor peberet gror.

Bo S. Nielsen

Tak for jeres kæmpe stykke arbejde, Dahlin og Geist. Gid der var flere, der blot nåede jer til sokkeholderne i den samfundskritiske journalistik herhjemme. Det er desværre ikke i landet med det blå pressemonopol. Sjældent har en Cavling været så velplaceret.

Tillykke!