Læsetid: 2 min.

Ekspert: Bekymrende afgørelse i Flygtningenævnet

På trods af intern uenighed har Flygtningenævnet gjort det til ny praksis, at iranske kurdere, der har søgt asyl i Danmark, kan sendes til Nordirak. Problematisk og bekymrende, lyder det fra ekspert
28. januar 2012

Flygtningenævnet lod i december sidste år to forskellige nævn behandle en række principielle sager om iranske kurdere, der er født eller opvokset i Irak. Hvert nævn, som består af tre personer, behandlede hver tre sager. Sagerne var ens, og nævnenes afgørelser var tænkt at skulle danne grundlag for en fremtidig praksis på området.

Men mens det første nævn vurderede, at iranske kurderes rettigheder er så begrænsede i den kurdiske region i Nordirak (KRI) — hvor de er flygtet fra — at de ikke kan sendes tilbage, kom det andet nævn ugen efter til den modsatte afgørelse: Der ikke noget i vejen for, at de iranske kurdere kan opholde sig i KRI.

Herefter har Flygtningenævnets koordinationsudvalg »tilsluttet sig den retsopfattelse, der ligger til grund for afgørelserne truffet af det andet nævn.« Koordinationsudvalget har også vurderet, at »nævnets praksis« herefter skal være, »at den pågældende gruppe iranske flygtninge generelt må kunne henvises til at tage ophold i KRI som et første asylland«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

"We are a group of Kurdish asylum seekers from Kurdistan-Iran. A lot of us have been rejected by the Danish Immigration Service, because northern Iraq is seen as our first country of asylum. Therefore, we will peacefully demonstrate in front of the Danish parliament building, each day from Monday the 30th of January till Saturday 4th of February between 10am and 2pm."
http://www.visavis.dk/archives/1509

Altså i dag og i morgen er de sidste to dage!