Læsetid: 3 min.

Lav dine lektier!

’Semper ardens’ er ikke kun navnet på en af Carlsbergs ølserier, men den gamle bryggers motto: ’Altid brændende.’ At lykkes er ikke forbeholdt eliten, men tillige dem, der er parat til at knokle for det, de vil
16. januar 2012

For nylig hjemvendt fra Pittsburgh, hvor jeg ikke har været i godt 15 år. Byen, en af USA’s engang så stolte tungindustricentre med stålvalseværker og kulminer, måtte i midten af forrige århundrede sande, at stålet kunne købes billigere i Japan, og kullet inden længe ville være drænet i minerne, og blue-collar-arbejdere i hobetal ville stille op i arbejdsløshedskøen. En arbejdsløshedskø, der strakte sig helt ind i midten af 1990’erne, hvor jeg landede i byen for at læse min ph.d.

Pittsburgh er ud over at være Andy Warhols fødeby og hjemsted for Heinz-familiens ketchupimperium, ligeledes hjemstavn for to af USA’s meget velanskrevne universiteter, University of Pittsburgh og Carnegie Mellon University (CMU). Sidstnævnte blev grundlagt af industrifilantropien Andrew Carnegie, der, efter etableringen af U.S. Steel, blev USAs næstrigeste efter John D. Rockefeller.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

mariann offersen

Det er sørme godt vi har dygtige, berejste professorer, der kan fortælle spændende nyt fra forskningens verden.....

Hans tanker minder om mine da jeg studerede. Når man kom på de store internationale skoler fandt man pludselig ud af hvor langt der er fra at være nummer et i klassen på universitetet i Danmark og så til rent faktisk at være med helt fremme i bussen.

Meget lærerigt.