Læsetid: 7 min.

Ramzis bøn til ministeren: Lad mig komme for en domstol

Først fik familiefaren Ramzi Hudroj fra Vollsmose besked om, at han ville blive dansk statsborger. Så kom et brev om, at han alligevel ikke kunne blive dansker. Han er nemlig i PET’s søgelys, men han kan ikke få at vide hvorfor. Nu beder han Folketinget og justitsministeren om at få lov til at forsvare sig selv
Det var meget uhyggeligt, at der var blevet afsagt en dom, som vi ikke kunne forstå baggrunden for og ikke kunne få en forklaring på, siger Hibba.

Det var meget uhyggeligt, at der var blevet afsagt en dom, som vi ikke kunne forstå baggrunden for og ikke kunne få en forklaring på, siger Hibba.

Sofie Amalie Klougart

12. januar 2012

Der må være sket en fejl...

Det var den første tanke hos den libanesisk fødte familie Hudroj i Vollsmose, da 29-årige Ramzi og hans kone Hibba i begyndelsen af november 2011 klikkede ind på Folketingets hjemmeside for at se efterårets lovforslag om dansk statsborgerskab. De ville sikre sig, at Ramzi nu blev dansk statsborger, ligesom Hibba har været i flere år.

Men Ramzis navn var ikke blandt de 1.718 udlændinge på lovforslaget, selv om han levede op til at alle krav for at blive danske statsborger, og selv om Indfødsretskontoret i Integrationsministeriet i et brev til Ramzi ni måneder tidligere havde skrevet, at han ville »blive optaget på et lovforslag om indfødsrets meddelelse, som forventes fremsat i Folketinget i slutningen af oktober 2011.«

Dagen efter modtog familien et brev fra Justitsministeriet. Der stod, at Ramzi ikke kunne blive dansk statsborger inden for de næste fem år. Men der stod ikke hvorfor.

»Der kan ikke gives nogen begrundelse for afgørelsen,« skrev ministeriet og henviste til en undtagelsesbestemmelse i forvaltningsloven, der blandt andet omhandler hensyn til statens sikkerhed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er noget svineri simpelthen, det mindste vores samfund kan gøre er at fortælle hvad og hvorfor uanset om det er PET,som er en stat i staten. Hvis de fik begrundelsen kunne man jo fortælle at det var strafbart at offentligøre den.

Tak til Geist/Dahlin. Undskyld til Ramzi/Hibba.
Hvad kan vi gøre?
Jeg begynder at føle med de tyskere som oplevede perioden 1925-1939 i Tyskland. Jeg frygter, at jeg er ved at opleve noget lignende.
En retsstat behøver ikke være et demokrati, men et demokrati som ikke er en retsstat indeholder allehånde foruroligende potentialer.