Nyhed
Læsetid: 4 min.

’Jeg sikrer ordentlige vilkår — både for den handicappede og den prostituerede’

Regeringspartierne vil gøre det forbudt for pædagoger at hjælpe handicappede med at formidle kontakt til prostituerede. Men spørger man seksualkonsulenten Simon Simonsen, der jævnligt gør netop det, vil et forbud have uventede konsekvenser. For et enkelt besøg hos en prostitueret kan faktisk være med til at forebygge overgreb og grænseoverskridende seksuel adfærd, siger han
Seksualkonsulent Simon Simonsen hjælper blandt andet handicappede med at formidle kontakt til prostituerede. Men nu vil regeringen gøre det ulovligt for pædagoger at hjælpe handicappede med at kontakte en prostitueret.

Seksualkonsulent Simon Simonsen hjælper blandt andet handicappede med at formidle kontakt til prostituerede. Men nu vil regeringen gøre det ulovligt for pædagoger at hjælpe handicappede med at kontakte en prostitueret.

Jakob Dall

Indland
31. januar 2012

Pædagog og seksualkonsulent Simon Simonsen tager som regel den første kontakt. Han ved efterhånden, hvilke kvinder der er gode til hvilke slags handicap, og det er i det hele taget rarest, når kvinden på forhånd er indforstået med, hvad det egentlig vil sige at have sex med en handicappet.

Før besøget tager Simon Simonsen en uddybende snak med den prostituerede. Det er vigtigt, at hun ved, hvem der kommer på besøg, hvad vedkommende fejler, og hvilken adfærd, hun skal være forberedt på.

Og mens seancen står på, sidder Simon Simonsen som regel i venteværelset og får sig en kop kaffe, så han er klar til at tage imod.

»Bagefter tager jeg gerne en snak med både kvinden og beboeren. Ikke for at snage, men bare for at høre, hvordan det gik, og om hun har nogle råd til, hvordan vi fremadrettet kan imødekomme hans behov.«

Simon Simonsen arbejder til dagligt som seksualkonsulent på Hulegården i Brøndbyøster, der er et botilbud til voksne med udviklingshandicap, og gennem de sidste mange år har han hjulpet handicappede fra både Hulegården og mange andre bosteder med at formidle kontakt til prostituerede.

Men meget tyder på, at den del af Simon Simonsens job snart vil være ulovlig.

Regeringspartierne ønsker nemlig at ændre Socialministeriets vejledning til kommunerne fra 2001, hvori der lægges op til, at pædagoger må yde »hjælp til at kontakte en prostitueret.« For som ligestillingsordfører for Radikale Venstre, Sofie Carsten Nielsen, forleden slog fast: »Prostitution er skadeligt, derfor er det ikke noget, vi skal opfordre offentligt personale til at hjælpe til med.«

Afhjælper overgreb

Men det er en forfejlet kritik. I hvert fald hvis man spørger Simon Simonsen.

I hans rolle som seksualkonsulent for de handicappede hjælper han beboerne med at indvie dem i, hvad det vil sige at have en seksualitet. Og i den proces er det at gå til prostituerede kun en »promille« af arbejdet, forklarer han. Men dog en vigtig del:

»Vi snakker om kroppen, kærlighed, berøring og jalousi. Vi laver rollespil, kigger på sexlegetøj, giver gode råd om, hvordan man kan fornøje sig selv og alt muligt andet, der har med seksualiteten at gøre. Det, at gå til en prostitueret, er langt fra noget, alle gør, og det er langt fra det vigtigste i seksualvejledningen. Men det betyder virkelig noget, at det også er en mulighed,« siger Simon Simonsen.

For ikke alene kan det give den handicappede en nærhed og en kropsbevidsthed, som han eller hun ellers ikke ville kunne få. Det har også mange indirekte fordele, som politikerne ikke har taget med i betragtning, mener han:

»Jeg havde engang en udviklingshæmmet beboer, der var meget optaget af kvinder, men som slet ikke kunne finde ud af at gebærde sig omkring dem. Han havde set Paradise Hotel i fjernsynet og vist nok også noget porno på internettet engang, og inde i hans hoved var det der med kvinder noget med bare at gå til den.«

»Det endte faktisk med, at han forgreb sig på nogle kvinder ved et busstoppested, fordi han simpelthen ikke forstod deres grænser.«

Efterfølgende tog Simon Simonsen en lang snak med beboeren om lyster og grænser, og beboeren ytrede til sidst ønske om at være rigtig sammen med en kvinde.

»Da vi nåede frem til klinikken, var han simpelthen så nervøs, at han blev helt handlingslammet. Men netop fordi jeg på forhånd havde briefet kvinden, og fordi hun var vant til lignende kunder, vidste hun nøjagtig, hvad hun skulle gøre for at berolige ham i stedet for bare smide ham ud,« siger Simon Simonsen.

»Og jeg siger dig, da han kom ud fra det rum, var han et nyt menneske. Og ikke én gang siden var der problemer med grænseoverskridende adfærd.«

Tævet på Skelbækgade

Men ifølge Simon Simonsen kan det ikke alene afhjælpe upassende tilnærmelser fra de handicappede mod fremmede mennesker. Det, at en pædagog eller seksualkonsulent er inde over processen, forhindrer også den handicappede i selv at ende i farlige situationer.

»Én af vores beboere tog engang på egen hånd ned til Skelbækgade på Vesterbro (hvor der ofte står prostituerede, red.). Det kan vi jo ikke forhindre ham i. Til gengæld endte det med, at han fik tæv af nogle alfonser eller lignende, fordi han åbenbart havde opført sig dumt. Det var altså ikke sket, hvis jeg havde hjulpet ham,« forklarer Simon Simonsen.

»Jeg tror, mange har en forestilling om, at denne debat kun handler om de multihandicappede, der hverken kan gå eller løfte telefonrøret selv, og det er selvfølgelig også tilfældet for nogle.«

»Men langt de fleste af de beboere, jeg har hjulpet, kan både tale og gå selv, og derfor er der stadig god grund til at hjælpe dem, så man undgår, at ens beboere ender med en brækket næse på Skelbækgade.«

At lave et forbud mod, at pædagoger hjælper med at formidle kontakt, kommer altså ikke til at betyde, at de handicappede holder op med at besøge prostituerede, mener Simon Simonsen.

»Det kommer bare til at betyde, at de skal gøre det selv, og det kan gå galt på mange måder. Jeg kan i det mindste sørge for, at det foregår under nogenlunde ordentlige vilkår — både for beboeren, men så sandelig også for den prostituerede,« siger Simon Simonsen

Moralsk forkert

Regeringspartiernes argument om, at prostitution er skadeligt for kvinder, og at det derfor er moralsk forkert at lade offentligt ansatte formidle kontakt, tror Simon Simonsen ikke på. Han køber ikke engang præmissen om, at prostitution pr. definition er skadeligt.

»Jeg er helt med på, at der er nogle meget stakkels kvinder, der er både tvunget og nødsaget til at prostituere sig, og det skal vi selvfølgelig gøre noget ved. Men de kvinder, jeg møder, og som jeg efterhånden har haft kontakt med i mange år, er altså nogle seje damer. De ved nøjagtig, hvad de gør, og de hjælper tilmed nogle mennesker, som omvendt får ufattelig meget ud af deres omsorg, uanset hvor ’ægte’ den så er,« siger Simon Simonsen

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Sex er ikke en menneskeret - handicappet eller ej. At det kan undgå overgreb skal kike ske på bekostning af de prostituerede. At gå til en luder er det samme som betalt voldtægt. At udnytte et andet menneske for egen seksuel nydelse - man må klare den selv eller finde en kæreste.

'ikke' skulle der stå

Ann Bille

Ja, så hører vi alle de udokumenterede påstande igen, som er det samme vrøvl som visse etablerede partier har på dagsordenen.

At voksne mennesker frivilligt indgår en økonomisk aftale hvor der aftales en ydelse mod vederlag, kan næppe være umoralsk, voldtægt, eller udnyttelse, såfremt den der leverer ydelsen er tilfreds med betalingen, som aftalegrundlaget hviler på.

Men der er selvfølgelig ikke grund til at lytte til en smagsdommer som Seksualkonsulent Simon Simonsen - det holdt vi op med for 10 år siden, her i landet.

@Niels Mosbak: frivilligt? hvordan ved du det? tror du kunderne spørger de her piger først om de gør det frivilligt og hvis ja, tror du så virkelig de svarer ærligt? Med alle de muligheder vi har i DK i dag tror jeg ikke en dansk kvinde siger til sig selv at hun frivilligt vil have en karriere hvor hun hver dag skal sprede ben for 20 fremmede mænd.

Man ved også at der sker voldtægter i det miljø, op til hver fjerde prostituerede. Og mange af de prostituerede er fra udlandet. Tror du de har haft råd til lige pludseligt at købe en flybillet til DK? Nej, de er nemlig handlede. Dem der ikke er det har gæld, skal finansiere et misbrug, gør det for at overleve etc.

Magnus Pranov

Ann Bille

Trafficking er ulovligt og reguleret via straffeloven. Hvis du mener, at al prostitution er ufrivillig, så har du da ikke meget tiltro til sexarbejderne.

Den prostitueredes kunde "udnytter"den prostituerede for at få seksuel tilfredsstillese.

Den prostituerede "udnytter" det, at kunden har et ønske om sex.

Kunstneren "udnytter" vores behov for kunst - vi "udnytter" kunstneren for at få en kunstnerisk oplevelse/tilfredsstillese ( koncert, teater, billedkunst o s v)

Min arbejdsgiver "udnytter" mit behov for at tjene penge - jeg "udnytter" min arbejdsgivers behov for arbejdskraft.

Enhver "noget for noget" situation kan omskrives til "gensidig udnyttelse" eller "samarbejde om opfyldesen af et mål" .

Jeg synes artiklen er rimeligt fornuftig, omend problemstillingen er "tabu" .

Den part , der er i risiko i denne sag , er vist pædagogen, som let risikerer at blive beskyldt for alfonseri m v .

@Magnus Pranov: men tror du kunderne spørger dem om de gør det frivilligt? Hvordan kan I vide de gør det frivilligt? Er det kke noget I bilder jer selv ind så I kan sove bedre om natten?

@Rober Kroll: dette er helt anderledes da vi taler om at et menneske køber en andens krop for en times tid.
Jeg væmmes ved tanken om at mænd køber sex med de her kvinder som var de en sko på udsalg. Jeg synes der er noget galt med ens menneskesyn at man køber en kvinde og bruger hende som sin personlige gokkesok fordi man mener at sex er en menneskeret. Så har man i min verden ingen samvittighed. Man må klare den selv eller finde en kæreste.

Søren Roepstorff

Ann Bille

Du har været hos en prostitueret så du ved hvordan sådan noget foregår, eller er der tale om en forestilling om hvorledes det foregår?

Lad være med at spille trafficking kortet - trafficking er selvstændigt kriminaliseret i straffeloven, hvorfor det ikke har noget med et forbud mod prostitution at gøre.

Voldtægt er ligeledes selvstændigt kriminaliseret, og der er næppe nogen af de handicappede, der ved forud erlagt betaling kan mistænkes for at ville forøve voldtægt mod prostituerede.

Gorm Petersen

Hvis vi ikke fratager de handicappede den sidste rest af livskvalitet, kan vi ikke være 100% sikre på at komme i helvede når vi dør.

Er det så vigtigt med de 100% - kan vi ikke nøjes med 99% - for de handicappedes skyld ?

Har en handicappet ikke ret til en seksualitet? Har en handicappet ikke ret til at have samleje med den han ønsker? Og ved Sofie Carsten Nielsen - og andre moralske dommere - egentlig hvor svært det er for en udviklingshæmmet (handicappet) at få en kæreste?

Sofie Carsten Nielsen er åbenbart mere optaget af at forbyde handicappede (og andre) at gå til prostituerede end hun er af at sørge for at udenlandske mænd ansat i bl.a. danske gartnerier har det godt. Mange undersøgelser har vist at de her mænd ofte bor stuvet sammen på snavsede værelser, får betaling langt under dansk overenskomst-mæssig mindsteløn, men siden Det Radikale Venstre jo økonomisk er et dybt neo-liberalt parti hun jo sikkert ingen problemer med dette.

I Tyskland har man en langt mere praktisk holdning til dette, her har man ansat private personer som Simon S. til bl.a. at tage sig af denne her opgave. Jeg så for nogle måneder siden en udsendelse om en mand, som tog rundt til forskellige personer og hjalp dem med diverse ting, bl.a. en dame, som havde fået tvangsfjernet sine børn. Og en ældre herre som havde fået hjælp til at få besøg af en ung herre - seksuelt. Og såvidt jeg forstod på det, så betalte kommunen eller den tyske delstat en del af lønnen for den her konsulent. Og bare vi havde dette system i Danmark også mener jeg. Mange problemer mv. kan tages i opløbet ved at man møder det samme menneske, som man har tillid til, og som kan snakke med. Og som kan hjælpe en.

Udviklingshæmmede voksne er voksne men i et barns krop, som Lemmy i Mus&Mænd, som ej ved, hvor mange kræfter han har. Og som derfor kvæler den kvinde han egentlig elsker. Og som derfor, som Simon S. siger i artiklen ikke ved, hvor andre menneskers, også kvinders, går. Og dette kan forårsage voldsomme ulykker....som også nævnt af Simon S.

Nej, sex er ikke en menneskeret - sex er et basalt behov på linje med søvn og mad.

@Karsten Aaen: Men en handicappet kan sagtens gå på dating.dk, klare den med højre hånd, eller finde en kæreste. Jeg kender selv en der er handicappet og har en kæreste på 4. år nu.

Der hvor jeg synes det går galt er at man har det menneskesyn at synes det er ok at købe en andens krop som var det en sko. At man udnytter en anden person for egen seksuel nydelse især når man jo godt ved hvordan prostitutíonsmiljøet er. Mange af de her kvinder har et misbrug de skal financiere, nogle af dem er handlede, nogle af dem har en bagmand de skylder penge som ånder dem i nakken.
Undersøgelser har også vist en stor forekomst af voldtægt i prostitutionsmiljøet samt at mange af de kvinder der prostituerer sig selv er kommet fra en baggrund med overgreb og incest og har fået et 'fucked up' forhold til sex.
Jeg væmmes altså.
Ville du selv ønske det for din egen datter?

Jeg synes du skulle læse om 'den ulykkelige luder' inde på BT.

Eller tage en tur på reden.

Og ps jeg kan så fortælle dig at man DØR hvis man ikke får mad, men man dør altså ikke hvis man ikke får sex!

Dokumentarfilmen Scarlet Road: A Sex Worker's Journey fra 2011 giver et nuanceret og tankevækkende indblik i en australsk sexarbejders arbejde med handicappede kunder/klienter.

Filmen viser, at den pågældende sexarbejders arbejde er varieret, og at det mindst lige så meget som at give kunden orgasme handler om kropslig intimitet og omsorg. Dokumentaren (som nemt kan findes og streames i sin fulde længde flere steder på nettet) gør op med skræmmebilledet af forvirrede, misbrugte kvinder, der på grund af nød og elendighed er bragt i uføre, versus kyniske liderlige krænkermænd, som vi så ofte præsenteres for i medierne.

Den kan varmt anbefales.

Kasper Jensen

At købe fladskærm til køkkenet, når man både har i stuen og i soveværelset er voldtægt af jordens ressourcer. Ja faktisk væmmes jeg ved folk der voldtager deres egen hjerne ved at se mainstream TV kanaler. (kanal4/5/6, tv3, tv2) osv. Unge mennesker helt ned til 12års alderen, bliver hjernevasket til at tro at sex og druk er i en og samme kategori, og desto før jo bedre OG SEJERE!. Skal vi måske ikke starte der inden vi begynder at sparke til dem der allerede ligger ned!

Jeg arbejder selv til dagligt med en ung handicappet knægt, og han er så liderligt at jeg ugentligt skal tørre sæd af hans keyboard og fjerne diverse sex-banner fra hans browser. Det kan godt være at sex ikke er en menneske ret, men nu findes der rent faktisk, kvinder der frivilligt og uden misbrug sælger jeg selv, og hvis tingene foregår under gode vilkår for alle der måtte være involveret, så kan jeg ikke se problemet. Desuden er det ikke kun sex, det handler om, det er lige så meget omsorgen, kropskontakt og kærlighed, det at føle at blive elsket det kommer an på. Og jeg tror at majoriteten af handicappede er understimuleret på dette område, det det er noget familien selvfølgelig ikke kan give.

Jeg kunne dog aldrig selv på eget initiativ, finde på at spørge ham, men hvis han kommer til mig, så ville jeg hjælpe ham.

Johannes Nielsen

"Prostitution er skadeligt" siger Sofie Carsten Nielsen

Dette er nok den udtalelse, der siden valget mest alvorligt har fået mig til at genoverveje min radikale stemme. PHHHHFFFFFHHHHH

Anne Bille:
Jeg er fuldstændigt enig med dig i at sex med et andet menneske ikke er nogen menneskeret. Vi kan også være enige om at en hel del prostituerede løber pæne risici i omgangen med kunder - samt at deres arbejdsmiljø kan være temmeligt kritisabelt. Yderligere kan jeg tilslutte mig synspunktet om at prostitution for den prostituerede ret let kan føre til forskellige former for deroute (omend vi også må konstatere at dette oftest er tilfældet for prostituerede som forud for prostitutionskarrieren var underlagt belastninger og skader sfa. en knap så heldig opvækst m.m.).

Men hvad mener du at vi helt konkret skal stille op med sagerne? Forskellige landes erfaringer med diverse typer af forbud mod prostitutionsaktiviteter viser os jo at forbud tenderer mod at svække mulighederne for at hjælpe især de svagest stillede prostituerede - foruden at forværre deres helbredsmæssige og sociale forhold.

Ville en regulær revolution mon ikke være den bedste løsning? Vi ved jo fra sociologiens at den kapitalistiske samfundsform i høj grad bidrager til de allermest nedbrydende former for prostitution.

Magnus Pranov

Ann Bille

Der er vel ingen, der går ind for tvungen prostitution eller de kummerlige forhold som de misbrugende gadepiger har (jf. Reden). Begge dele forsøges jo bekæmpet både socialt og juridisk.

Hvis du mener, at det handler om kvindens ret til sin egen krop, så virker din harme paradoksal.

Kasper Jensen

Edit: til mit eget indlæg.

Kanske de unge får en tidligere tidlig sexdebut med alt det tv og reklame, men til gengæld får vi nogle konge forbrugere, og det er jo i bund og grund det vi har brug for i disse tider!

Thomas Appelquist

Ann Bille

Hvad er det du vil? Vil du gå ind og fratage voksnes menneskers ret over deres egen krop? Er det det du vil? Jeg håber du tilhører den sidste generation af feminister der fejlagtigt tror at verden er sort og hvid. Må du læse alle disse kommentarer, sætte dig ned og undersøge sagerne og for fremtiden veje dine ord og meninger på en guldvægt.

Igen vil jeg hjertens gerne henlede opmærksomheden til den samlede problemstilling som de fleste har på sinde...

Century of the self

Her fortælles der kort om det hele:

http://www.youtube.com/watch?v=8DC0XRT_dug

Martin Kaarup

Kort?! den tager vist 3 timer hvis jeg ikke husker fejl.

Absolut værd at se dog - gerne flere gange :o)

Karen von Sydow

Sexarbejderrettigheder samt modarbejdelse af stigmatisering og dæmonisering er FEMINISME. At blande menneskehandel og fysisk/psykisk sundhed ind i debatten er det egentlige overgreb. Tænk at man anno 2012 stadig, frivilligt, spiser med ved den patriarkalske underordningsbuffet.

Det er decideret reaktionært og jeg kan ikke finde den venstreorientered solidaritet i dette korstog.

Så skal vi igen høre om trafficking kædet samme med prostitution, selv om trafficking er et meget større problem i alle andre brancher end i den danske sex-branche. Lad os forbyde systuer og husarbejde, det vil hjælpe verdens slaver.

Martin Svendsen

At tvinge kvinder til prostitution mod deres vilje, og at nægte kvinder at sælge sex hvis de ønsker det, er begge overgreb mod kvinders frihed og selvstændighed, og bør ikke forekomme i et ligestillet samfund.

Befriende/Beroligende at fornuften er i overtal i denne debat. Ærgerligt den ikke er i overtal i den nuværende regering.

Steen Schapiro

Lige en faktuel oplysning - så der ikke opstår en myte om, at der er uendeligt meget vold og voldtægt ved sexarbejde - i følge SFI's stpre undersøgelse fra 2011:

Størstedelen af de prostituerede, gennemsnitligt 82 procent, har ikke oplevet vold i 2010.

Tilfælde af vold i 2010:
Klinik: 3 %
Escort: 33 % kvinder og 25 % mænd
Gadeprostitution: 41 %

SFI noterer, at tallene indikerer en sammenhæng mellem de, som er udsat for vold, og de som oplever økonomisk afhængighed af prostitution og social eksklusion fra samfundet. Altså de mest udsatte.

Ved sammenligning med andre erhverv, viser det sig at klinikprostituerede (den største gruppe af sexarbejderne) ikke er særligt udsatte, men ligger under gennemsnittet for andre erhverv. Personer ansat i servicefag er hyppigt udsatte for vold. Både politibetjente, plejepersonale, lærere og sygeplejersker oplever meget vold på arbejdspladsen. Knap hver tolvte ansatte kvinde har oplevet vold på arbejdspladsen i 2010, og antallet af personer, der er blevet overgrebne på arbejdspladsen, er fordoblet i løbet af de seneste fem år (Kilde: ”Arbejdsmiljø og helbred i Danmark 2010’”.

Anders Jensen

Jeg er da sikker på at der er mange rockere og bander der gerne vil udfylde det tomrum Simon Simonsen m.fl. efterlader.

De vil næppe sørge for lige så ordentlige vilkår, men hva' - Det vil foregå i det skjulte, vi vil ikke høre om det.

Til gengæld kan vi med god samvittighed drikke vores aftenkaffe mens vi roser os selv med vores solidaritet med samfundets svageste.

Jørgen Malmgren

Jeg brækker mig over kommentarerne, (det er godt nydansk for ikke at være enig), fordømmelse er bedre end forståelse.

Når nogen klart og tydeligt fortæller om virkeligheden, så skal det fordømmes.

Er der nogen der for alvor ser det fra den handicappede, den prostitueredes og den ansattes side? Det ser ikke sådan ud..

Dumt spørgsmål, hvad vil I sætte i stedet? En gokkesok?

Pernille Iversen

Jeg bliver nødt til at spørge, mest fordi jeg simpelthen ikke ved det: hvad med de kvindelige, liderlige handicappede? Får de tilbudt en mandlig prostitueret?

Tilsendt Linda Kristiansen og Ditte Søndergaard fra Det Radikale Venstre:

Kære Linda og Ditte,

Nedenstående har jeg sat ind på Informations netavis.

Læs gerne Informations artikel om sexhjælp til handicappede:
’Jeg sikrer ordentlige vilkår — både for den handicappede og den prostituerede’ – klik på: http://www.information.dk/292078

En anstændig humanist kan umuligt støtte et forbud imod handicappes ret til seksualvejledning / støtte også i forbindelse med at opsøge en prostituerede.

Hvor bliver I af i denne diskussion?

Jeg har jo også her i Information støttet de Radikale politikere, Linda Kristiansen - og stemt på Ditte Søndergaard - op til folketingsvalget i september 2011, da netop disse politikere har offentligt støttet kampen for voksnes ret til frivillig købesex – klik på:
http://www.information.dk/278146#comment-416201

Derfor spørger jeg: Hvor bliver I af? Hvad mener I om handicappedes ret til købesex?

Se gerne min YouTube video af de prostitueredes Sex Workers Rights demonstration:

“Stem for lovlig købesex: Queerudvalget (EL) og Linda Kristiansen (R og RU) er for Sex Workers´ Rights
- klik på:
http://www.youtube.com/watch?v=Rp3tvAnpnfY

Troels Schmidt, tidligere escortmand

Pernille Iversen

Det burde jo være en mulighed, såfremt ønsket måtte være til stede - der findes jo også mandlige prostituerede, omend de trækker andre steder i byen.

Det Radikale Venstres
Linda Kristiansen
har svaret min henvendelse om at blande sig i vores debat her på Informations netavis. Se nedenfor. Hun henviser til sin debatside - klik på:
http://www.radikale.net

Kære Troels
Jeg har skam taget debatten på radikale.net
http://www.radikale.net
og facebook. Jeg mangler at følge op, men har fået nyt arbejde, så er desværre ikke så fri til debat som tidligere...
Godt at du fortsat debattere
Linda

@Pernille Iversen.

Der har tidligere været en artikel i information om lige netop det emne.

Det korte svar er ja.

Det lidt længere er at det - lige som med mænd - kommer an på mange faktorer. F.eks. hvad er problemet. Hvor i landet bor du o.s.v.

Skal se om jeg kan finde et link til dig.

Det var ikke lige den her jeg tænkte på, men som du kan se, gælder tilbuddet også kvinder.

http://www.information.dk/281635

Tobias Haahr Lorenzen

Latterligt. Forbyd prostitution før i forbyder folk at bruge det.
Endnu mere latterligt er det hvis debatten kommer til at handle om at manden her skulle blive anklaget for rufferi. Jeg kunne lige se det ske.

"We are all prostitutes" (Subway Sect / The Clash)

Steen Schapiro

Pernille: Ja - der er bådet lavet en dokumentarfilm om det for nogle år siden og TV2 bragte indslag med en af de kvinder for nyligt:
http://go.tv2.dk/morgentv/id-45774398.html

P.S. Nice Zardoz billede :-)

AB:
Og ps jeg kan så fortælle dig at man DØR hvis man ikke får mad, men man dør altså ikke hvis man ikke får sex!

GP:
Globalt er det sandt - men ikke i Danmark.
Prøv at tælle hvor mange der dør af sult i Danmark - og sammenlign med, hvor mange der skæres ned fra loftbjælken.

Det kan ikke være hensynet til det enkelte menneskes velbefindende der tæller. Det kan kun være gammeldags snerpethed (Jomfru Møhes forargelse):

Kønsmodne og myndige mennesker med dansk indfødsret har ret til at stille deres krop til rådighed for medicinske eksperimenter, der er langt mere "invasive" end enhver kendt form for seksuel ydelse.

Skal det så også forbydes ?

Prøv at læse funktionærloven. Medarbejderen er betingelsesløst underkastet arbejdsgiveren.

En luder har langt mere magt i forhold til sin kunde end en funktionær har i forhold til sin arbejdsgiver.

Så hverken medicinsk-invasive eller magtpolitiske argumenter holder.

Man kan - rent moralsk - diskutere om velfungerende gifte mænd skal have let ved at besøge ludere udens konens vidende.

Men de handicappedes adgang må ikke være til diskussion. De er mere værdigt trængende end nogen andre.

Karen von Sydow

Morallovgivning er en glidebane, for hvor, og ikke mindst hvem, skal sætte grænsen for hvad der er moralsk i orden og accetabelt? Det fleste af os har vel hørt om 'den grimme lov' fra '61?

Det er som sagt reaktionære tendenser vi er vidende til, der intet har med social- eller ligestillingspolitik at gøre, men misbruger og udstiller svage kvinder fra fx Reden eller andre misbrugssteder som det generelle billede på sexarbejde.

Det er uanstændigt.

John Houbo Pedersen

"Når man gør ting man ikke kan lide for penge" er man prostitueret, det har jeg været, jeg har arbejdet hele mit liv som lønarbejder.

....som oprindeligt hed Lønslave, Pedersen. Ordet Lønarbejder er newspeak :o)

Desuden kunne debattens synspunkter sikker hjælpes lidt på vej hvis man indbefatter den lønsomme pornoindustri. Mon kke der findes mi mindst en prostitueret i det erhverv som hævder de gør det lige så professionelt og glædeligt som alle andre lønslaver?

@Ann Bille, du ved noget og du skriver 20 mænd/dag og med en formodet kostpris omkring kr. 500, ialt 10.000/ dag er det formodentlig frivilligt. Der er ikke tale om salg men udlejning. Det skal selvfølgelig opgives, så det bliver kun 4.000/dag da der nok er tale om en millionindtægt, med flid på 2.400.000/år.

ilsejeanette johansen

Sex er en menneskeret, ligeså vel som det er at spise, gå på toilet og grine og græde. At nogen tager stilling og går ind og hjælper, på dette tabu-belagte område er en beundringsværdig handling. At have et psykisk handicap betyder ikke at kroppen ikke fungerer. Hormoner kender ikke til begrænsninger, og skaber frustrationer alligevel - selv i normale hjerner. Det bør vedtages ved lov, at handicappede også ret til et sexliv og hjælp til det om nødvendigt. Så vidt jeg ved betaler prostituerede skat ... så drop dobbeltmoralen , på dette punkt.