Læsetid: 6 min.

Skorpeskole-elever blev aldrig spurgt om overgreb

Rygter om seksuelle overgreb mod elever på Det Kgl. Opfostringshus blev i slutningen af 1970’erne undersøgt af en kontorchef fra Københavns Kommune, der var medlem af skolens bestyrelse. Han valgte ikke at spørge eleverne. Det undrer i dag Claus Due, en af de børn der blev udsat for krænkelser
Rygter om seksuelle overgreb mod elever på Det Kgl. Opfostringshus blev i slutningen af 1970’erne undersøgt af en kontorchef fra Københavns Kommune, der var medlem af skolens bestyrelse. Han valgte ikke at spørge eleverne. Det undrer i dag Claus Due, en af de børn der blev udsat for krænkelser
11. januar 2012

Et sted i Københavns Stads-arkivs gemmer i kælderen under rådhuset opbevares et notat på godt en side, dateret den 9. juni 1978.

Papiret er det eneste beva-rede dokument, der kan belyse, hvordan magistratens 1. afdeling forvaltede sit ansvar som tilsynsmyndighed, da der i slutningen af 1970’erne var problemer på Det Kgl. Opfostringshus, kaldet Skorpeskolen.

Som Information tidligere har omtalt, har tre ’skorper’, dvs. tidligere elever, hver for sig berettet om, hvordan de blev udsat for seksuelle overgreb eller blev krænket af bl.a. en socialrådgiver på skolen.

Notatet er underskrevet af den daværende konservative skoleborgmester Bent Nebelong, og teksten er forfattet af kontorchef P.A. Tvede fra 1. afdeling under Københavns Magistrat.

Både Nebelong og Tvede var medlemmer af bestyrel-sen for Skorpeskolen, og med notatet afslutter kontorchef Tvede sin egen undersøgelse af »rygter om seksuelle handlinger over for eleverne«, som han formulerer det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jette Abildgaard

Tak Ulrik Dahlin,

Du laver saa fremragende et job med hele denne artikel-serie og, jeg kan ikke lade vaere med at haabe, at du inden saa laenge begynder at tjekke folkeskoler - og private skoler sikkert ogsaa anno 2012!!

For Ulrik Dahlin, dette er jo ikke kun noget der foregik 'dengang', vel? Det foregaar stadig over hele landet og, i alle typer skoler, ikke!?

Stakkels, stakkels boern....ingen undren overhovedet, naar nogen af dem ender som kriminelle.....

Inger Sundsvald

Der har været en lang række artikler om dette, og der opretholdes stadig en forbavsende diskretion fra myndighedernes side. De involverede drenge er nu voksne, og forståeligt nok er der ikke den store lyst til ligefrem at stå frem i pressen. Men kunne det ikke udredes en smule mindre ”offentligt”?