Læsetid: 2 min.

Bagsiden: S-nødråb: Giv os Pind tilbage

Det klemte regeringsparti synes villigt til hvad som helst
24. februar 2012

Socialdemokraterne er i bekneb. Det er der udbredt enighed om, også blandt socialdemokrater. Men hvad er partiet i bekneb for?

Et politisk program? Næeh, tilsyneladende tværtimod. Socialdemokraterne har for meget program. Det, som de sammen med SF gik til fol-ketingsvalg på, var så om-fattende, at kun en beske-den del kunne finde plads i det regeringsprogram, som blev lavet efter valget. Og de dele af S-politikken, som kom med i regeringspro-grammet, har sidenhen vist sig også at være for meget. De har rakt uden for det politisk gennemførlige.

Altså nytter det ikke noget, at Socialdemokraterne skaffer sig noget mere politik. De har i forvejen så rigeligt. Hvad så med lidt mere politisk snedighed? Det kan der jo altid være brug for, skulle man tro. Men også her synes Socialdemokraterne nærmest overforsynet. Efter valget har de socialdemokratiske ministre anskaffet sig dyrt betalte spindoktorer, der har til opgave at forskønne ministrenes gerninger og holde ministrene ude af uføre i medierne.

Spindobbeltagenter

Men se, hvad det har ført til. Man skulle nærmest tro, at de socialdemokratiske spindoktorer er dobbelt-agenter med den skjulte, men sande loyalitet hos partiet Venstre. Ikke flere af den slags, tak.

Hvad så med nogle nye og anderledes politikere? Ja, her ligger måske en social-demokratisk udvej.

I et indlæg i Berlingske forleden sammenligner det tidligere socialdemokratiske folketingsmedlem Yildiz Akdogan sit partis krise med de konservatives. Hun finder foruroligende lig-hedspunkter. Hun skriver:

»Skulle man give De Konservative og Socialdemokraterne et råd, kunne det være at se på Venstre.«

Og hvad er det, K og S kan lære af V? Ifølge Akdogan:

»Partiet har givet plads til skæve eksistenser, som har fået lov til at lufte deres ideologiske tanker og dermed indirekte skubbet til nytænkning. De klareste eksempler er Pind og Rønn, der trods uheldige udmeldinger har fået lov til at præge debatten internt såvel som eksternt.«

Så sandt, så sandt. Som integrationsministre har Pind og Rønn virkelig fornyet dansk politisk kultur. Så meget, at der skal en hel undersøgelseskommission til at bedømme omfanget.

Hvis Socialdemokraterne spørger pænt, er Venstre nok villig til at udlevere både Pind og Rønn.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Til hendes forsvar har Pind engang sunget "Når jeg ser et rødt flag smælde" imens han agerede klovn. Det var dog for et godt formål, så måske er det netop dét, hun her efterlyser?