Læsetid: 5 min.

Flere forskere forlader Aarhus Universitet i protest

Flere af kritikerne af fusionerne på Aarhus Universitet (AU) har i protest taget deres afsked, og et helt forskningscenter er flyttet til Aalborg Universitet. De opfatter fusionerne som skadelige for fagligheden, men dén kritik er ilde hørt på AU
Flere af kritikerne af fusionerne på Aarhus Universitet (AU) har i protest taget deres afsked, og et helt forskningscenter er flyttet til Aalborg Universitet. De opfatter fusionerne som skadelige for fagligheden, men dén kritik er ilde hørt på AU
29. februar 2012

Håndteringen af fusionerne på Aarhus Universitet har fået flere forskere til at tage deres gode tøj og gå. Fælles for dem er, at de ser konsekvenserne af sammenlægningen af ni fakulteter til fire og 55 institutter til 26 som direkte skadelige for fagligheden. Processen har på forhånd været bestemt af ledelsen og har mere drejet sig om at strømline universitetet organisatorisk end om at fremme fagene, lyder kritikken.

Forskningsprogrammet for Medier og IT er blandt dem, som AU’s ledelse ikke har lyttet til, og som nu er ved at flytte til Aalborg Universitet København.

Centrets 17 forskere fik i 2009 besked på, at de skulle sammenlægges med et it-fagmiljø på AU, og derfor skulle flytte fra Danmarks Pædagogiske Universitetsskole (DPU) i København til Aarhus. Problemet var ifølge forskningsleder Birgitte Holm Sørensen, at centret primært arbejder med it i forhold til læring og didaktik, som er DPU’s kernekompetencer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

'Sidste år blev der så gennemført en ny institutstruktur efter en grundig høring blandt medarbejderne.'
Rektor fremturer i sin arrogance trods massiv dokumentation af det modsatte: se fx hvordan Idræt blev flyttet til et ikke ønsket fakultet uden at blive hørt: Dekanens henrivende begrundelse:
'Dekan for Health Allan Flyvbjerg understreger, at han og resten af universitetsledelsen meget gerne ville have inddraget Institut for Idræt noget før.
– Men rammen for hele processen var, at vi nu skulle have en periode med tre måneders arbejdsro, så vi kunne træffe de rigtige beslutninger. Det betød selvfølgelig mindre offentlighed, siger han.'
Altså for at træffe den rigtige beslutning, inddrog man ikke det involverede institut - og traf den forkerte!
http://www.au.dk/univers/nyhed/artikel/faglig-flytning-er-en-stor-overra...

Qvortrup sætter fingeren helt præcist på universitetets væsentligste succes: de relativt selvstændige institutter, der dækker mangfoldigheden indenfor et lokalefællesskab, den lette oprettelse af lærestole, når et speciale manifesterer sig etc.

Dejligt at se at nogle akademikerne stemmer med fødderne og søger nye græsgange i stedet for at finde sig i det ekstrem dårlige lederskab på AU.

Niklas Monrad

Citat fra ovenstående link

Der er ca. 6.000 forskere ansat på Aarhus Universitet. Der er ikke noget, der tyder på, at afgangen af forskere fra Aarhus Universitet er anderledes nu end tidligere, og at dømme ud fra ansøgertal til forskerstillinger er interessen for at arbejde på Aarhus Universitet den samme. At tale om forskerflugt er derfor skudt over målet.