Satire
Læsetid: 2 min.

Ministre skrev for omstridt leksikon

Både Ole Sohn (SF) og Christian Friis Bach (R) har skrevet artikler til et omstridt dansk internetleksikon, der kalder Venstre en kriminel organisation og sammenligner Pia Kjærsgaard med Hitler. Nu vil Christian Friis Bach slettes fra siden
Udviklingsminister Christian Friis Bach har skrevet indlæg om bl.a. WTO til det omstridte leksikon.org, der blandt andet betegner partiet Venstre som en kriminel organisation.

Udviklingsminister Christian Friis Bach har skrevet indlæg om bl.a. WTO til det omstridte leksikon.org, der blandt andet betegner partiet Venstre som en kriminel organisation.

Jakob Dall

Indland
10. februar 2012

Venstre er en kriminel organisation. Dansk Folkeparti er et neonazistisk parti. Der går en lige linje fra Pia Kjærsgaards tankegang til den norske massemorder Anders Breivik. Jyllands-Posten er en højreradikal avis tilknyttet den yderste højrefløj.

Oplysningerne på det danske internetleksikon leksikon.org skal tages med adskillige gran salt. Og nu kan Information afsløre, at flere af den nuværende regerings ministre har bidraget med artikler til det omstridte leksikon.

Det drejer sig om erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) og udviklingsminister Christian Friis Bach (R). Begge ministre skrev deres bidrag til leksikonet for cirka et årti siden, men de figurerer stadig begge på hjemmesiden som tilknyttede forfattere.

Professor og centerleder ved Center for leksikografi ved Aarhus Universitet, Henning Bergenholtz, betegnede i Jyllands-Posten leksikon.org som »ren propaganda«. Og flere danske gymnasier, der tidligere opfordrede elever til at bruge det internetleksikonet som kilde til information, har nu slettet henvisningerne til leksikon.org på deres hjemmesider.

Neutral og sober

Ole Sohn, der har en meget velbeskrevet fortid i Danmarks Kommunistiske Parti, har bidraget til leksikon.org med en omfattende artikel om den danske kommunist Arne Munch-Petersen, kendt som en af de første kommunister, der opnåede valg til Folketinget. Det var i 1932.

Christian Friis Bach optræder som forfatter til hele tre opslag på leksikon.org, og står blandt andet bag opslaget om verdenshandelsorganisationen WTO.

— Christian Friis Bach, hvorfor har du medvirket som forfatter til leksikon. org?

»Jeg skrev for omkring 10 år siden en række opslag til siden, fordi ideen med leksikon.org var at lave en neutral og sober dækning, med særlig interesse for nogle af de emner, jeg interesserer mig for, og emner, man ikke følte blev dækket godt nok i forvejen. Men når jeg nu kan se, at det her projekt har udviklet sig i en helt anden retning, ser jeg ikke nogen grund til at optræde derinde længere,« siger Christian Friis Bach.

— Hvordan har du det med at optræde som forfatter til et leksikon, der blandt andet kalder dine kolleger i Folketinget Lars Løkke Rasmussen, Claus Hjort Frederiksen, Birthe Rønn Hornbech og Bertel Haarder for forbrydere?

»Det er helt uhensigtsmæssigt, og i øvrigt også ganske urimeligt, og den retorik kan jeg selvfølgelig ikke stå inde for. Derfor synes jeg ikke længere, at jeg passer ind. Det kunne jeg selvfølgelig have opdaget tidligere, men jeg havde faktisk helt glemt projektet og har ikke hørt om det de sidste mange år. Jeg føler mig ikke hjemme der længere, så derfor kan det passende fortsætte med nogle andre bidragydere.«

Efter Informations henvendelse har udviklingsministeren sendt en mail til leksikon.org, hvori han beder om at både hans artikler og hans navn fra listen over bidragydere bliver slettet.

Det var i går ikke muligt for Information at få en kommentar fra Ole Sohn.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jeg er bekendt med, at Jyllands-Posten har brugt citater fra mig i en række artikler. Selve artiklerne er der intet i vejen med, men på grund af avisens nuværende redaktionelle linje synes jeg ikke længere, at jeg passer ind. Jeg har derfor anmodet om at disse artikler bliver slettet...

Heinrich R. Jørgensen

Det er plat og dumt, at kalde Venstre for en kriminel organisation. Det er desuden ukorrekt, hvilket i sig selv burde være rigelig grund til at undlade den jargon.

Sandt er det, at Venstre har ageret på forbryderisk vis, til forskellige tider, og mange gange ikke har været optaget af rigets og befolkningens vel, men det gør dem hverken til notoriske kriminelle eller notoriske statsfjender.

Ole Brockdorff

”Socialistisk Folkeparti er en kriminel organisation. Enhedslisten er et neokommunistisk parti. Der går en lige linje fra Villy Søvndals og Johanne Schmidt-Nielsens tankegang til Baader-Meinhof og Rote Arme Fraktion i Tyskland, men også de øvrige europæiske venstreradikale terrororganisationer samt de autonome voldelige gadebander i Antifascistisk Aktion herhjemme. Dagbladet Information er en venstreradikal avis tilknyttet den yderste venstrefløj, og fungerer som talerør for disse fascistiske mennesker”.

Hvis noget eller nogen herhjemme var kommet med en sådan karakteristik af de to demokratisk folkevalgte partier og Børge Outzes legendariske avis fra 1945 i et hvilket som helst offentligt forum – herunder et leksikon på internettet – var hele segmentet af venstrefløjspolitikere samt aviser, tv og radio gået fuldstændig amok i flere uger med krav om, at de pågældende redaktører omgående blev stillet juridisk til ansvar for deres hadefulde og løgnagtige propaganda, for slet ikke at tale om reaktionen, hvis Lars Løkke Rasmussen og Pia Kjærsgaard havde skrevet nogle tilfældige artikler på sitet.

Alle ville med rette have været rasende over denne grove politisering af Danmarks-historien samt misbruget af et par historieløse generationer, der tilsyneladende aldrig nogensinde har lært noget som helst i folkeskolen eller på gymnasierne om, at det netop er socialismen/kommunismen som ideologi med politisk enhed under tvang for alle mennesker, der har slået over 100 millioner sjæle ihjel gennem snart 100 år, og stadig gør det i kommunistiske totalitære nationer som Kina og Vietnam og Nordkorea etc.

Hvad fortæller det om demokratiets vilkår i Danmark anno 2012?

Tja, det lover ikke godt for vores børn og børnebørns fremtid som frie demokratiske mennesker, hvis de fremover bliver groft dehumaniseret af fremtrædende undervisere og mediefolk på venstrefløjen, fordi de vælger at stemme på Venstre eller Dansk Folkeparti ved et kommunalvalg eller folketingsvalg. Yderligere skal de så også udsættes for grov politisering, manipulation, løgn og propaganda omkring verdenshistoriens facta på landets uddannelsesinstitutioner i et sådant omfang, at det uden overdrivelse kan sammenlignes med den nazistiske propagandaminister Joseph Goebbels og hans tid under Adolf Hitler.

Danmark er på vej mod et skræmmende fascistisk ”helvedeshul” med diktatur, ondskab, svigt, anarki og kaos i ly af demokratiets og folkestyrets rammer, hvis middelmådige, ondskabsfulde, løgnagtige propagandister fra den politiske venstrefløj nærmest uimodsagt får lov til på blandt andet leksikon.org, at dehumanisere sine lovligt valgte politiske modstandere uden nogen særlig fordømmelse og reaktion fra de etablerede medier eller venstrefløjspartierne på Christiansborg.

Hvis venstrefløjspartierne rummer demokratisk hæderlighed og anstændighed, vil de omgående udsende en fælles pressemeddelelse til offentligheden, hvor de sammen med landets undervisere i skarpe vendinger fordømmer leksikon.org. karakteristik af Venstre og Dansk Folkeparti, hvorefter samtlige bidragsydere med blandt andre erhvervsminister Ole Sohn i spidsen, omgående trækker deres tekstbidrag ud af sitet. Ellers vil de efterlade de en grim fornemmelse af det gamle ordsprog om, ”at den som tier samtykker”, og at de går dybest set går ind for løbende dehumanisering af deres politiske modstandere.

Og dèt er ikke godt for det ægte demokrati og folkestyre.

Tak til Ole Brockdorff for citatet øverst, selv om han ikke angiver fra hvilken af de utallige mulige steder på nettet, det er taget fra. Og det er da helt rigt set af ham, at det er beklageligt at den slags forvredent sludder findes så mange steder på nettet - ligesom med de tilsvarende hadske udfald mod fx Venstre. Mængden af det er desværre så omfattende, at det er en ret umulig opgave for nogen som helst at forholde sig til idiotiet - så det må vi vist leve med.

Man skal være usædvanligt sort i hovedet, hvis man ikke kan se, at der er mange gode og brugbare informationer at hente på leksikon.org.

Jeg har læst Leksikon.org s artikel om Venstre. Den er da udmærket, men lovlig fair overfor slynglerne.

@ Bo,

Ja, det drejer sig bare om at have så meget omløb i hovedet, at man er istand til at skille skidt fra kanel ikke sandt?