Læsetid: 1 min.

Reform får varmest modtagelse til højre

Enhedslisten frygter, at regeringen ikke stiller håndfaste krav om et mere rummeligt arbejdsmarked, mens VK glæder sig over, at reformforslaget ligner deres eget
29. februar 2012

At dømme efter de første politiske reaktioner på forslaget til en ny reform af førtidspension og fleksjob skal regeringen finde sit flertal til højre i folketingssalen.

Støttepartiet Enhedslisten fik ifølge socialordfører Finn Sørensen i dag bekræftet sine værste anelser.

»Det er overordnet set en spareøvelse. Det er positivt, at man vil bruge nogle flere ressourcer på bedre sagsbehandling i kommunerne. Men de grupper, man siger, man vil hjælpe, kommer til at betale gildet i form af lavere ydelser,« siger Finn Sørensen, der peger på, at regeringen ikke har krav til arbejdsgiverne med i sit oplæg.

»Så det eneste, der kommer ud af det her, er flere fattige mennesker i 2020,« siger han.

Imens lyder der anderledes positive toner fra Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti.

»Det ligger jo meget tæt på det, vi selv kom med, og det er vi selvfølgelig meget tilfredse med. Vi er glade for, at tanken om udviklingsforløb bliver beholdt, siger de konservatives politiske ordfører Benedikte Kiær, der dog peger på, at der også er knaster – f.eks. spørgsmålet om betingelsen af a-kassemedlemskab får at opnå bestemte ydelser.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, kvitterer ligeledes for udspillet, men understreger, at Venstre kræver et samlet overblik over udfordringen i dansk økonomi, førend de vil lave reformer med regeringen.

»Før vi kan lukke aftaler om reformer, er vi derfor nødt til at bede regeringen om at komme med en køreplan for, hvilke udfordringer der udestår,« siger den tidligere statsminister.

Dansk Folkeparti går ligeledes efter at komme med i en aftale, siger gruppeformand Kristian Thulesen Dahl.

»Vi håber at kunne deltage i en reform. Vi er enige i det overordnede udgangspunkt, som er, at det er bedre at blive hjulpet i gang end at være parkeret på livsvarig pension. Men når det er sagt, har vi nogle bekymringer i forhold til ydelsen for de personer, som kommer på gentagne ressourceforløb. De skal ikke blive fastholdt i en alt for lang ydelse, hvis det er udsigtsløst at komme tilbage på arbejdsmarkedet.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

John Zederkof Jessen

2 ting - der angiveligt ikke har noget med hinanden at gøre:

Der koster årligt omkring 2 milliarder (for meget) at have mennesker på forskellige flekstidsordninger - derfor vil et flertal af partier i folketinget afskaffe eller rettere ændre disse ordninger. Det er overordnet en god aftale konkluderer samtlige partier - eksklusiv Enhedslisten. Det handler primært om at vi skal til at trække på samme hammel og yde vores skærv til at komme videre og ud af krisen - så det er en god aftale.
Olieaftalen med diverse olieborende og findende firmaer i Danmarks undergrund koster med det nuværende prisniveau årligt det danske samfund mindst omkring 2 milliarder kroner - hvis vi sammenligner med nordmændene. Her konkluderer - primært de borgerlige partier - at aftalen med konsortiet at dette er en god aftale, som ikke bør ændres - også fordi det vil være "synd" for disse parter. Aftalen er en god aftale - der handler om troværdighed og etik - ændring af aftalen vil ikke kunne bringe Danmark ud af krisen og videre.
De 2 "sager" har naturligvis intet med hinanden at gøre og skal derfor betragtes helt uafhængig af hverandre.

Hvad skulle vi dog med et regeringsskifte? Det er så skuffende, at en på papiret altovervejende rød regering fører politik, der er er slik for blå blok.

Martin Haastrup

"Enhedslisten frygter, at regeringen ikke stiller håndfaste krav om et mere rummeligt arbejdsmarked"

Frygt ikke! - Se det virkelige problem i øjnene og gør noget nu. Det haster altså. Stil krav! Hold fast!! Bliv véd!!! - Ø. Tak.