Læsetid: 1 min.

Har for mange smerter

Maria Bolvinkel har kroniske smerter efter en arbejdskade. Efter flere års kamp for førtidspension har hun nu fået tildelt fleksjob, som hun ikke mener, hun kan klare
Maria Bolvinkel har kroniske smerter efter en arbejdskade. Efter flere års kamp for førtidspension har hun nu fået tildelt fleksjob, som hun ikke mener, hun kan klare
24. februar 2012

»Jeg kom til skade i januar 2007, da jeg arbejdede som lærer på et bosted for autister. Jeg skulle sammen med en kollega bære en boksepude ud i haven, desværre gled den ud af hænderne på så jeg derved fik et ordenligt ryk i skulderen. «

»Lægen mente, det var en diskusprolaps, så jeg blev henvist til scanning og arbejdede videre. Jeg sygemeldte mig ikke, for jeg var i en midlertidig stilling og ville gerne fastansættes.«

»Men i maj måned blev jeg lam i højre side, da jeg skulle køre hjem fra arbejde. Så blev jeg indlagt og sygemeldt. Jeg har været i en række arbejdsprøvninger, som hver eneste gang har forværret mit helbred.«

»Samtidig har den smertestillende medicin givet mig maveproblemer. Min skade gør, at jeg har problemer med at bruge både højre og venstre arm.«

»Jeg har kroniske smerter og har problemer med at holde balancen, koncentrationsbesvær og synsproblemer, der gør det svært at læse og køre bil. På et tidspunkt mente pensionsudvalget, at jeg måske skulle i arbejdsprøvning som støttepædag for en handicappet, og det kunne jeg ikke lade være med at grine af, for det er jo nærmere mig, der har brug for en støttepædagog.«

»Efter jeg fik mit tredje afslag på førtidspension har jeg ved hjælp af Ankestyrelsen nu fået tildelt fleksjob. Det er jo en sejr for mig, at jeg kommer væk fra kontanthjælp, men mit dilemma er, at uanset hvor meget jeg gerne vil, så er jeg bare ikke i stand til at passe et fleksjob.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jesper Park van der Schaft

Tjaa endnu en historie, hvor personen er for rask til førtidspension og for syg til fleksjob.
Jeg tror ikke en gang, at den nye førtidspensionsreform, som regeringen fremlægger i næste uge tager højde for, at personer kan komme imellem de to stole - førtidspension og fleksjob .
Det er jo ikke for sjovt, at folk søger om at få førtidspension.
Og fleksjobordningen er god idé, men det hjælper altså ikke at visitere en person til fleksjob, hvis vedkommende ikke kan klare det.
Desuden er der ca. 17.000, som er visiteret til fleksjob, men ikke kan få arbejde i fleksjob.

Med venlig hilsen

Jesper van der Schaft, førtidspensionist og stifter af Facebook-siden:" Forbedr forholdene for mennesker med handicap"

Og er dette anmeldt som en arbejds-skade og har hun fået erstatning? Mange skader, som reelt er arbejds-skader bliver aldrig anmeldt...