Læsetid: 2 min.

Styrelse vil gøre skaden god igen over for statsløse

Først afviste Udlændingestyrelsen, at statsløse asylansøgere systematisk er blevet registreret som om, de ikke er statsløse. Men et halvt år efter Information afdækkede fejlen, lover styrelsen nu en total oprydning, så de statsløses børn kan få dansk statsborgerskab, som de har krav på
23. februar 2012

Udlændingestyrelsen vil i de kommende måneder sende breve ud til, hvad styrelsen i en pressemeddelelse betegner som »en bred kreds af mulige statsløse« fra Syrien, Bhutan og Myanmar, der har opholdstilladelse i Danmark. Det skal ske for at give de statsløse personer, som de danske myndigheder fejlagtigt har registreret som statsborgere i et af de tre lande, mulighed for at blive korrekt registreret. Især for statsløse forældre kan det gøre en stor forskel. Børn, der fødes som statsløse i Danmark, har nemlig en konventionsbeskyttet ret til dansk statsborgerskab.

Tiltaget fra Udlændingestyrelsen kommer, efter Information i sommer afdækkede fejlen. Efter at have dokumenteret at Integrationsministeriet imod bedre vidende havde givet ulovlige afslag på statsborgerskab til palæstinensere, der faktisk er registreret som statsløse, kunne Information fortælle, at andre grupper statsløse end ikke var blevet registreret som statsløse.

Først afviste Udlændingestyrelsen i en pressemeddelelse, at den forkerte registrering var systematisk, men efter Information kunne dokumentere, at der netop var tale om en systematisk fejl, ændrede styrelsen kurs.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Og så mangler vi kun lige at vide om allerede tvangsudsendte statsløse der er/eller har været fængslede får en billet tilbage og en undskyldning...
Flot arbejde!