Note
Læsetid: 1 min.

Besværlige medhjælpere fyret

Ti studentermedhjælpere på Københavns Universitet (KU) fik sidste år rettens ord for, at de havde ret til en lønforhøjelse på 40 kroner i timen. Blot få måneder efter er de alle blevet fyret på en gang, skriver universitetsavisen...
Indland
12. marts 2012

Ti studentermedhjælpere på Københavns Universitet (KU) fik sidste år rettens ord for, at de havde ret til en lønforhøjelse på 40 kroner i timen. Blot få måneder efter er de alle blevet fyret på en gang, skriver universitetsavisen.dk. I årevis er de studenteransatte blevet aflønnet af KU til for lav en timetakst, men forliget i december betød, at universitetet accepterede at efterbetale 750.000 kroner og for fremtiden aflønne sine studievejledere med de overenskomstmæssige 179 kroner i timen. Den 6. marts meddelte vicedirektør for uddannelse Hanne Harmsen, at studentermedhjælperne vil blive fyret. Fyringerne begrundes i et brev ‘med et behov for omorganisering i universitetets SU-kontor, Vejledning og Optagelse. Ledelsen vurderer ifølge brevet, at der i fremtiden bliver mindre behov for en bemandet vejledning med relativt lange åbningstider. To af de vejledere, der nu mister deres studiejob, mener dog, at sammenfaldet mellem lønstigningen og fyringerne næppe er tilfældigt. Det er nemlig kun de studentermedhjælpere, der har fået lønforhøjelse, der bliver fyret. Hos fagforeningen SUL, der forhandlede den højere løn for studievejlederne, er formand Tenna von Cappeln vred og overrasket over at høre om fyringerne af de ti ansatte. »Jeg havde forventet, at sagens afgørelse ville føre til færre og ikke flere kreative øvelser fra ledelsen på KU’s side. Vi vil gå det her nøje igennem med vores advokat for at se, om det overhovedet er lovligt,« siger hun til universitetsavisen.dk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her