Note
Læsetid: 1 min.

Ledelse kendte til misbrug

Indland
12. marts 2012

I weekenden kom det frem, at Det Kongelige Teaters ledelse har kendt til balletmester Nikolaj Hübbes kokainmisbrug. Hübbe har selv indrømmet misbruget over for CBS-forsker Helle Hedegaard Hein, da hun udarbejdede en rapport om teatret. I et brev til bestyrelsen, som Jyllands-Posten er kommet i besiddelse af, skriver hun:

»Balletmesteren erkendte eget (tidligere og nuværende) kokainindtag, men benægtede at have indtaget kokain sammen med danserne på teatret,« skriver Helle Hedegaard Hein i det 11 sider lange brev, som Jyllands-Posten har fået fingrene i. Dermed har teatrets ledelse altså været klar over problemerne på balletten, hvilket ledelsen ellers afviste, da debatten kørte i sommer. Af Helle Hedegaard Heins brev til bestyrelsen fremgår det også, at Nikolaj Hübbe forsøgte at få hende til ikke at gå til medierne med historien om kokainmisbrug: »Dagen efter det første møde med balletmesteren ringede balletmesteren til mig og talte primært om, hvor frygteligt det ville være, hvis historierne om kokainmisbrug nåede pressen og den almene befolkning,«, skriver Helle Hein.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her