Nyhed
Læsetid: 3 min.

I Norge er der pligt til at anmelde kameraovervågning

I modsætning til i Danmark er det i Norge lovpligtigt at registrere sin videoovervågning hos en central myndighed. Det betyder, at nordmændene har bedre mulighed for at kontrollere, om de, der videoovervåger andre, selv overholder reglerne. Men der er stadig plads til forbedringer, påpeger det norske datatilsyn
Indland
30. marts 2012
I modsætning til i Danmark er det i Norge lovpligtigt at registrere sin videoovervågning hos en central myndighed. Det betyder, at nordmændene har bedre mulighed for at kontrollere, om de, der videoovervåger andre, selv overholder reglerne. Men der er stadig plads til forbedringer, påpeger det norske datatilsyn

Transparens, åbenhed og mulighed for kontrol. Det er grunden til, at man i Norge har valgt at lave en anmeldelsespligt, når videoovervågning bliver opsat.

30 dage før en person, en butik, en virksomhed eller en offentlig myndighed opsætter videoovervågning, skal de melde det til det norske datatilsyn.

»Vi har en offentlig anmeldelsesdatabase, og der kan man nemt gå ind og melde det enten via internet tet, eller man kan printe skemaet ud og indsende det til os,« siger Ove Skåra, informationsdirektør ved Datatilsynet i Norge

Systemet har været i brug siden 2001 og er indført, for at tilsynet nemmere kan kontrollere, om de, der opsætter videoovervågning, overholder de regler og forpligtelser, der følger med. Men systemet skal også sikre åbenhed og gøre det muligt for befolkningen at få indblik i, hvem der videoovervåger, og hvor det finder sted.

Forkerte hænges ud

Databasen er frit tilgængelig og søgbar på Datatilsynets hjemmeside.»Der er mange hensyn, der ligger bag anmeldelsespligten. Det skal sikre transparens, og folk skal vide, hvis der er overvågning,« siger Ove Skåra.

Når det norske datatilsyn er på kontrolbesøg, konstaterer det ofte, at der finder misbrug sted. For eksempel at butikker, der har oplevet tyveri, lægger et klip af den formodede tyv på YouTube eller hænger et billede af personen op i butikken. Det er i sig selv ulovligt, men er tilmed også ofte baseret på fejl.

»Meget ofte har vi oplevet, at de har misforstået noget og hænger uskyldige mennesker ud,« siger Ove Skåra.

Problemet vokser, i takt med at overvågningsteknologien bliver billigere og internetbaseret.

»Tidligere var kameraovervågning noget, kun store firmaer brugte, fordi det var så dyrt. I dag er det så billigt, at alle kan sætte det op uden at tænke sig om først.«

I Danmark har hverken virksomheder, kommuner eller private, der ønsker at opsætte videoovervågning, pligt til at anmelde det noget sted. Det betyder, at ingen myndighed i Danmark reelt ved, hvor de hundredtusindvis af kameraer, der med tiden er blevet solgt, befinder sig.

Sikkerhedsbranchen i Danmark opfordrede i gårsdagens Information til, at man får videoovervågningen under kontrol ved at indføre en anmeldelsespligt. Og Socialdemokraternes retsordfører Ole Hækkerup skal nu mødes med repræsentanter fra branchen for at diskutere, om de nuværende regler er gode nok.

Anmeldelsessystemet i Norge bliver brugt som en indikator på, om de ansvarlige for videoovervågningen har styr på reglerne. Men ofte glemmer eller undlader norske brugere af videoovervågning at anmelde det til Datatilsynet. Databasen bruges derfor også til at tjekke, hvor Datatilsynet skal rette sin opmærksomhed, når den er på kontrol.

»Hvis man ikke engang har kunnet bruge fem minutter på at anmelde, om man har overvågning, kan man sætte spørgsmålstegn ved, om de også efterlever de andre pligter, som er meget vigtigere i bestemmelserne om kameraovervågning,« siger Ove Skåra og tilføjer, at både det norske kriminalpoliti og den norske regering er blevet afsløret i ikke at overholde anmeldespligten og dermed bryde personoplysningsloven.

Forældet system

Hensigten med systemet i Norge er altså klar nok, men i praksis har det sine begrænsninger.

På inspektioner oplever Datatilsynet ofte, at kun to-tre ud af 10 virksomheder har overholdt anmeldelsespligten, og det gør det svært at vurdere omfanget af videoovervågningens udbredelse.

Et andet problem ved anmeldelses- og databasessystemet er, at systemet ikke har været opdateret, siden det blev indført for 10 år siden. Databasen er gammeldags og burde i stedet have været opdateret og vedligeholdt løbende, så borgerne også blev mere inddraget i indsamlingen af viden om kameraovervågning, forklarer Ove Skåra:

»Vi kunne have lavet det mere interaktivt ved at udvikle det til at indeholde oplysninger om, hvilken type kameraer man sætter op, hvor mange kameraer man har, og hvilken geografisk position de har ud fra GPS-koordinater,« siger han og tilføjer, at mere interaktive værktøjer som f.eks. kort og mobilapplikationer kunne have løst opgaven.

Systemets fremtid er lige nu usikker på grund af manglende ressourcer. Og i forbindelse med ændringen af et EU-direktiv, som også har effekt på norsk lovgivning, overvejer man på sigt at nedlægge systemet:

»Enten må vi udvikle det og bruge det mere aktivt, ellers kan vi lige så godt holde op med det,« siger Ove Skåra og giver et råd med på vejen til de danske politikere:

»Hvis man skal have en anmelderpligt, bør man bruge den mere aktivt, end vi gør i Norge. Der skal lægges flere ressourcer i det,« siger han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

John Vedsegaard

Jeg står lige og kikker ud af vinduet, der kan jeg se hvad naboen (det dumme svin) egentlig går og laver, måske skulle vi forbyde vinduer - og da de oven i købet afgiver mere varme end almindelige vægge skulle der ikke være nogen tvivl...

Jette Abildgaard

Saa maa vi jo blot haabe det Norske Datatilsyn opfoerer sig mere etisk korrekt - samt indenfor de skrevne love - end det Danske....

Leif Højgaard

Jeg ved ikke om jeg har fortalt det - men 8. marts 2005 kl 9 om aftenen hamrede min nabo's mor på min hoveddør og da jeg åbnede døren råbte hun at jeg skulle flytte vores bil fra en lille plads overfor vores indkørsel, hvor jeg havde ryddet ½ meter sne til min kone's bil fordi alt var sneet til i 8 dage og naboen ikke havde ryddet sne på grund af bortrejse i de 8 dage. Af alle naboerne var jeg endvidere den eneste der havde skrabet en smal udkørsel fra vores lukkede vej.

Jeg råbte igen at bilen blev stående hvortil hun truede så med at de ville fjerne den selv med deres 4hjuls-trækker. Og så smækkede jeg døren i og ventede spændt på om politiet ville dukke op.

Tænk jer - konen anmeldte mig til politiet for at have skubbet hende så at hun var faldet og havde slået sit knæ. 2 dage senere stod der 2 betjente og bad mig komme med på stationen til afhøring med fingeraftryk og fotografering fra 3 sider mm.

Hendes 2 døtre vidnede falsk hele vejen. Min kone Anna kunne ikke få lov at vidne fordi hun, som man sagde ikke var habil som vidne og at hun såfremt jeg blev dømt skyldig kunne risikere at blive anklaget for vidnefalsk hvilket giver fængselsstraf.

Det mere fantastiske var at jeg blev idømt 14 dages betinget fængsel for vold ved både byretten den 20/4 og landsretten i november 2005.

Endnu mere fantastisk var det at damen vovede at kræve erstatning. Men så var det at jeg anmeldte alle de implicerede politifolk, anklagere inklusive dommerne til politiet for embedsmisbrug og forfølgelse.

Halvdelen at de ansatte embedsmænd på stationen er tilknyttet Luthersk Mission - så det lignede mest af alt chikane. Statsadvokaten anså det dog ikke for sandsynligt at der skulle foreligge omstændigheder, som var hjemfalden til straf ifølge loven. (Hvor sammenspist kan statsanklager, politi og dommere dog være uden det er så tydeligt ?)
Erstatningskravet blev dog fejet ind under gulvtæppet. Og jeg har aldrig hørt noget siden.

Derfor har jeg siden haft camera overvågning tilsluttet mit LAN (Local Area Network) omkring mit hus for at kunne dokumentere hvad der foregår.

Jeg kommer helst ikke udenfor huset mere. Kun når det er allermest nødvendigt. Ja - der er et yndigt land.

Leif Højgaard

Lorteland!!

Brian Pietersen

Leif

det var dog vanvittigt, det må da være noget for en nysgerrig journalist på information.

Brian Pietersen

LEif

danmark er blevet et lorteland, alt for mange egoister der ikke er værd at bruge tid på.

Jette Abildgaard

Leif Mønniche,

Leif, det goer mig uendeligt ked af det! Hvis jeg kunne, ville jeg hjaelpe dig, men som du ved, saa har jeg i vort land, en doedsstraf haengende over mit hovede - sludder...jeg har ''mit'' selvmord haengende over hovedet, men Leif....et par smaa ting i alt dette vanvid, goer mig alligevel lidt glad....

Du har intet reelt faaet fra Statsadvokaten i din sag...i min sag lyver Statsadvokaten...

Du bliver forsoegt straffet for noget andre har gjort mod dig.....jeg skal myrdes (hjaelpes til selvmord) for noget andre har gjort mod mig...

Du spoerger ''Hvor sammenspist kan statsanklager, politi og dommere dog være uden det er så tydeligt ?''

Jeg har soegt fri proces i min sag mod Danmark, hvor Jobcenter Aarhus fratog mig min udenlandske understoettelse, ville registrere mig som flygtning og oensker at myrde mig (mit selvmord har vaeret planlagt paa skrift siden 2010), man har lavet ALLE akter om min person...for hele mit liv...totalt om, hvilket vil sige, at de mennesker som kender mig og, ved hem jeg (den rigtige jeg...altsaa mig som skriver her) er, aldrig vil kunne genkende personen i mine akter...jeg kan heller ikke! I svaret jeg fik fra Civilstyrelsen, stod der ''Det er styrelsens opfattelse, at Deres oenskede udfald af sagen ikke er egnet til proevelse ved domstolene eller til at indgaa i en domstolskonklusion''...Javel saa!?

Tjah Leif......ordet ''Lorteland'' er vist desvaerre ikke laengere daekkende...jeg kan fortaelle, at mit oenskede udfald af min sag mod de Aarhusianske offentligt ansatte samt politi.....er - og var - at de skal straffes.......ifoelge mine overbevisning samt, hvad jeg hele mit liv har laert, SAMT hvad der staar i LOVEN, da maa man ikke slaa ihjel, men ifoelge de Danske Domstole, er det tilsyneladende helt fint, naar blot det er offentligt ansatte der goer det....

Min glaede i alt dette vanvid Leif....den er, at vi begge er i live og har det godt....hvorfor tager du ikke din kone i haanden og tager vaek fra galehuset...for i det land du bor i nu, er der desvaerre intet retssystem laengere (om der nogensinde var, er uvist)...I kan nyde livet i andre lande og, I kan gaa udenfor Jeres egen doer i andre lande....i stedet for at gemme Jer...find et sted at vaere hvor I har mennesker (normale) omkring Jer 24/7...det har jeg Leif..og ved du hvad....jeg er lykkelig for at vide, hvor mange mennesker der reelt holder af mig og, har lyst til at passe paa mig for min egne skyld.....I skulle komme vaek soede Leif...intet land er vaerd at miste hverken sit liv eller ejendele for og, Danmark er saa lille...der er masser af plads mange andre steder...blandt normale mennesker..og Leif.....det der gaar for magthaverne i vort land nu, det stopper....helt 100% sikkert.....de har vist blot glemt, at det man giver andre, er det man selv faar tilbage.....

Derfor....ordet ''Lorteland'' er meget langt fra daekkende for vort land, som det er i dag Leif....cheer up...jeg giver en pint i Dublin hvis I kommer....;)

Jette Abildgaard

Soede Brian Pedersen,

I en normal verden, da ville en nysgerrig journalist nemlig skrive om noget saadant, men Brian...i vort land som det er i dag, da er jeg bange for, at ingen normale regler gaelder.....hvis altsaa ikke man er en af den ene procent som mener at vaere havet over alt og alle, samt at have retten til at bestemme hvem der skal leve eller doe....straffes eller ikke straffes...

Leif Højgaard

Tak for Jeres kommentarer til min mærkelige sag. Min forsvarsadvokats forhør af vidnerne var alt for svag og ustruktureret fordi som han senere sagde - man skal jo også tænke på sin forretning. Selv det forhold, at konen samme dag om eftermiddagen (før episoden) havde haft tid om behandling af et dårligt knæ på Bornholms Sygehus benyttede han heller ikke i sin procedure - hvad jeg stadig ikke forstår. Og pludselig gik dommerne til domsforhandling. Ja - hvad gør man ? Jeg orker ikke klageretten.

Jeg havde på det tidspunkt ikke selv personlige erfaringer fra retslokalerne bortset fra min farmors uendeligt mange beretninger om myndigheders overgreb mod almindelige borgere igennem 1900 tallene som mest handlede om relationerne politi, domstole, psykiatere og deres sammenspisthed.

Nu har vi så fået strukturreform og moderniseringsreform, som man nu kalder det med kommunale med arbejdsmarked og socialforhold ekstra ind i billedet hvilket gør det hele endnu mere diffust at overskue.

Den magtesløse borger har ringe muligheder og begrænset kapacitet til at føre krig mod de statsfinancierede modstandere. Jeg har været udsat for flere sager med grov chikane af lignende karakter, men min dygtige og velmenende advokat gav mig det råd at finde mig i uhyrlighederne og se at komme videre i livet. Hans erfaring var at mange kører sig helt 'ned' ved at gå i dybden med korrespondance og studier af emner og problemstillinger, som man ikke har sat sig godt nok ind i. Det er som at slås med en usynlig modstander, som har 'alle' midler til rådighed.

Jeg har flytte meget rundt i mit liv og smidt mange møbler på containerpladsen gennem tiden. Men når man nærmer sig de 70 så er man ikke så mobil mere. Der skal jo også en del penge til i vore dage at etablere sig. Ellers er idéen med at rykke teltpælene meget fin hvis ellers helbredet er orden.

Jette - dit forslag med at overvåge, kontrollere og revidere de offentlige funktioner er god og at man altid bør have diktafonen med til møder er ligeså.

Derfor mener jeg også, at det er fuldt berettiget at have kamera ved sin hoveddør - det var faktisk det der var min pointe.

Leif Højgaard

Jette - ...Jobcenter Aarhus fratog mig min udenlandske understoettelse, ville registrere mig som flygtning og... - det lyder da som en fuldkommen vild sag. Mon ikke man trænger til en total gennemgang af journalerne ? Ja nærmest et helt ph.d studie. Sagen er nok mere grotesk end du fremstiler her i mediet. Ja - jeg er dybt rystet.

Leif Højgaard

I det hele taget forekommer det mig ret uoverskueligt hvilke rettigheder en dansk stataborger har i arbejdsmarkeds og pensionsforhold i relation til udlandsophold og da ihvertfald indenfor EU området. Der er vist ikke ret mange der kender mulighederne for alternative lovlige konstruktioner.

Praksis er vel som det plejer, at det også her er domstolene der skal færdiggøre lovgivningen med prøvesager og domme på områder der ikke er omfatter af lov.

Jette Abildgaard

Leif Mønniche,

Aah Leif, saa skulle du saamaend se hele min sag....gang hvad du ved herfra med cirka 100, og du vil naerme dig noget der ligner sandheden....

Her i landet kalder vi min sag for ''Jette's visit in the danish department for systematic human destruction'' og....Irerne, som jo kender den rigtige Jette (mig)....altsaa ikke hende der fremkommer i de falske journaler i mit faedreland, er lige saa dybt rystede som du ....Jeg er paa nuvaerende tidspunkt holdt op med at blive rystet...man kan faktisk blive immun overfor psykopati....og, jeg er saamaend blot lykkelig for at vaere kommet ud af galehuset ....og stadig vaere glad og meget i live :):)

Men Leif..jeg hoerer godt hvad du skriver om ikke at forfoelge klageretten....men..er det ikke lige netop det systemet er designet til? At du netop ikke skal orke...at du skal give op - jeg giver ikke op og jeg maerker skam hadet klart og tydeligt, og er ligeglad (men vred)...if they want to take you down, - let them...just don't forget to take them with you...all the way down...(og det goer jeg saa, men hvor er det trist at vaere noedt til) - du burde goere det samme!? Og, din advokat er maaske nok rar, men rar-hed er ikke nok Leif....vel!? Han bliver betalt for at vaere effektiv og aerlig, ikke!? Lige netop de 2 ting, er jeg alvorligt bange for ikke eksisterer i vort land....altsaa aegte effektivitet og aerlighed er helt udgaaet....

Retssytemet?? Hvad er det og, hvem er det for? Mon ikke det udelukkende er designet for den ene procent?? Saadan er i hvert fald min erfaring med det danske retsssystem som jeg jo ogsaa foerst er blevet bekendt med efter mit besoeg i super staden Aarhus!!!

Jette Abildgaard

Leif Mønniche,

Et lille P.S.

Mit kontrakt job, som i sin tid udloeste min Irske understoettelse, var hos et firma, hvor vi arrangerede og solgte kurser og seminarer til det Irske offentlige og statslige system, indenfor bl.a. EU love, inklusive den lov som mit faedreland broed mod mig...ca. 20 gange....under mit meget korte ophold.....saa, jeg kender godt loven (konventionen, som blev aendret bl.a. paa grund af mine oplevelser i mit faedreland) ...meget godt....de broed den....og, derfor skulle jeg have mistet mit liv...'smarte' danske offentligt ansatte....

Brian Pietersen

Leif

Det er uhyggeligt at man føler sig tvunget til at overvåge ens hoveddør, men forståeligt.

Jeg kab godt forstå du føler dig magtesløs i forhold til det offentlige, de har med danskernes velsignelse fået hoved og halsret over alle der ikke arbejder.

jeg undrer mig hele tiden over hvorfor danskerne gør og vælger at se deres medmennesker sådan.

I dag hørte jeg det så for gud ved hvilke gang, på fisketur med familiemedlemer, folk snyder, jeg kender den og den, der ihvertfald ikke er rask.

Jeg spørger hvordan de kan dømme en syg mand sådan, så får jeg lange udredninger, men absolut ingen forståelse, og de refererer hele tiden til de har set dit og dat i tv.

Det er trist og får mig til at tænke på om der mon ikke snart kommer en tv-kanal, med sober, ansvarlig menneskelig og samfundsmæssig journalistik.

Held og lykke hvad end du gør Leif

og kan sige det samme til Jette Abildgaard.

c¨,)

Brian Pietersen

Rettelse...

***I dag hørte jeg det så for gud ved hvilke gang, på fisketur med familiemedlemer, folk snyder, jeg kender den og den, der ihvertfald ikke er RASK***

rask skal lige erstattes med syg.

Leif Højgaard

Men Jette det må da være muligt at rulle et samlebånd ud mod lovovertræderne af ...den lov som mit faedreland broed mod mig…ca. 20 gange….under mit meget korte ophold… - og så køre Aarhus folkene helt i sænk én gang for alle og få hovederne til at rulle på stribe.

Jette Abildgaard

Leif,

;) Planen er.......;);)

den faar du naar de ligger der......;)

Lige nu vil jeg noejes med at bede dig taenke paa et spil DOMINO..... saa ja, lidt som et samlebaand....et stort et....;)

When enough is enough ved du nok...faktisk er jeg helt sikker paa, mine modstandere 'elsker' mig, for at blive ved at naevne det her....tror du ikke? Hvem ved, maaske de sender et firma over, og saetter videokameraer op her ogsaa...........!!!

Men......pas nu paa dig selv og din kone, ikke!? Mit oejelikkelige 'problem' er, at hvis jeg skal til DK og hjaelpe nogen lige nu, saa skal jeg vist foerst ud at leje baade skudsikker vest, styrthjelm, burka og en sort kat til min venstre skulder.....saa I maa lige vente lidt ;)

Leif Højgaard

Hmm...Jette...jeg surfede lidt på nettet ang EU-retten og kan se at jurister sikres arbejde i lang tid fremover. Der var især et direktiv der tiltrak min interesse angåande EU-borgeres rettigheder og det var direktivet ved navn "»Fri bevægelighed for personer – direktiv 2004/38/EF – ret til tidsubegrænset

ophold – artikel 16 – lovligt ophold – ophold i henhold til national ret – ophold tilbagelagt før den omhandlede borgers oprindelseslands tiltrædelse af Unionen«" - det ser ud til, at man som trængt dansker har brug for at sætte sig detaljeret ind i reglerne for at forebygge evt. ubehagelige reaktioner fra myndighedernes side som represalie imod at benytte sig af frie bevægelighed. Har du et link til noget mere 'populært' end disse juridiske skrifter, som almindelige mennesker kan overskue. Jeg tænker på en skals kogebog med eksempler. Når vi nu er en del af EU, kan vi ligeså godt tage tyren ved hornene.

Leif Højgaard

skals -> slags

Jette Abildgaard

Leif Mønniche,

:) vi er da vist kommet temmeligt langt udenfor emnet her, men anyway...i Norge er der pligt til at anmelde kameraovervaagning....i Danmark er der tilsyneladende pligt til at draebe mennesker, der oensker at blive behandlet indenfor de Internationale konventioner......:(

Denne lov (Loven for ''fri'' bevaegelighed...som stort set ikke eksisterer i praksis), som jeg brugte ER lidt forvirrende - korrekt, men der er raad for forvirringen....

D. 1ste Maj 2010 blev loven aendret og, du kan finde alle detaljerne om loven, hvis du foelger denne guideline, som jeg vist ioevrigt foer har lagt ind, men...

From the 1st of May 2010, Regulation (EEC) No. 1408/71 is replaced by Regulation 883/2004 for EU nationals. You will find more information about legislation applicable to the Coordination of Social Security Schemes on the website of the Directorate-General (DG) for Employment, Social Affairs and Inclusion:
http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=857&langId=en&intPageId=983
We also invite you to browse the other categories on the above-mentioned page which may contain information of interest to you and your situation such as “What are my rights” and “Which rules apply to me” as well as “Your rights country by country”.

In order to find more details and the detailed legislative history of Regulation 883/2004 - 1998/0360/COD (procedure number) - i.e. how it came into force step by step, we recommend consulting the Pre-lex database on inter-institutional procedures at the following link:
http://ec.europa.eu/prelex/apcnet.cfm?CL=en
Please click on "Standard search" on the left hand side of the page. You will then access a search form. Please enter the series (i.e. "COD"), year (i.e. "1998") and number (i.e. "0360") of the proposal and press on the "Search" button.
You will also find a link to the Legislative Observatory on the left hand side of the result page (OEIL). It is an administrative, forecasting, information and research service for EU legislative and non-legislative procedures involving the European Parliament.

On the above-mentioned page is a detailed description of the legislative procedure from Commission proposal stage to Council Regulation. By clicking on the highlighted references, you will gain access to relevant documents with more detailed explanations on the actors involved, opinions and decisions.

For access to documents of the Council of the European Union (which represents national governments of the member states), we invite you to consult the procedure on the Council website below:
http://www.consilium.europa.eu/documents/access-to-council-documents-pub...

Alt ovenstaaende fortaeller dig om loven og, hvordan - og lidt hvorfor - den blev aendret..

Ydermere, kan du altid spoerge EU Direct, som er gode til at forklare loven....du kan emaile dem paa Dansk her http://europa.eu/europedirect/write_to_us/mailbox/index_da.htm og, vil faa svar indenfor 3 dage...pr telefon eller email og, du kan ringe til dem her 00 800 6789 10 11. I Irland er det gratis at ringe til dem, jeg ved ikke om det er i Danmark! Du kan stille 1000vis af EU spoergsmaal til dem og, de bliver ikke traette af dig....;)

Denne lov bliver/blev brudt af SAMTLIGE EU lande og, det allervaerste er, at de allerfleste den bliver brudt imod (for den er blevet loven, 'man' oedelaegger mennesker med, for at tjene penge), er unge mennesker, som for foerste gang har vaeret vaek fra deres hjemland og, ofte hverken aner hvordan de kan klage og, lige saa ofte ikke toer....!! Gad vide hvad der er sket med dem alle...tusindvis af unge mennesker fra EU....:( ??

DERFOR vil Danmark ikke have mig i retten Leif...!!! Sandheden...det er ikke noget ''vi'' bruger...og, slet ikke hvis dette indebaerer at skulle erkende at man har oedelagt menneskeliv.... for, med de brud der bliver lavet paa denne lov, begaar man nemlig ogsaa brud paa Menneskerettighedskonventionen...saa altsaa dobbelt konventionsbrud - HVER gang!!

Jeg vil ikke fortaelle mere om min egen sag her lige nu...ingen grund til at fodre fjenden med mere end allerhoejst noedvendigt.......