Læsetid: 3 min.

Politikere: PET-tilsyn bør også komme udlændinge til gode

Flere partier vil give udlændinge som Ramzi Hudroj fra Vollsmose en ankeinstans at gå til, når PET siger, de er en risiko for rigets sikkerhed, og derfor ikke kan få statsborgerskab
Information har tidligere fortalt om Ramzi Hudroj fra Vollsmose, der har skrevet en appel til en lang række politikere, efter han fik afslag på statsborgerskab, fordi han ifølge PET udgør en sikkerhedsrisiko. Ramzi Hudroj ønsker, at en ankeinstans tager stilling til hans sag. 'Jeg vil have, at alt bliver lagt frem', sagde han til Information den 12. januar i år.

Information har tidligere fortalt om Ramzi Hudroj fra Vollsmose, der har skrevet en appel til en lang række politikere, efter han fik afslag på statsborgerskab, fordi han ifølge PET udgør en sikkerhedsrisiko. Ramzi Hudroj ønsker, at en ankeinstans tager stilling til hans sag. 'Jeg vil have, at alt bliver lagt frem', sagde han til Information den 12. januar i år.

Sofie Amalie Klougart

3. marts 2012

Ramzi Hudroj fra Vollsmose kan ikke blive dansk statsborger, selv om han lever op til alle formelle krav.

Ifølge PET er han nemlig til fare for rigets sikkerhed. Men Ramzi Hudroj har ifølge sin egen forklaring altid været en lovlydig borger, og hans højeste ønske er, at en uafhængig instans tager stilling til rigtigheden af PET's vurdering.

Hidtil har det ikke været muligt for udlændinge som Ramzi Hudroj at anke afgørelsen, hvis de på baggrund af en vurdering fra PET afskæres fra statsborgerskab.

Men efter det såkaldte Wendler Pedersen-udvalg i sidste uge foreslog et uafhængigt tilsyn med tjenestens registreringer af borgerne, har jurister og tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen i Information foreslået, at tilsynet også bør få mulighed for at fungere som en slags ankeinstans for udlændinge i Ramzi Hudrojs situation.

Selv har Ramzi Hudroj sendt et brev om sin situation til en række politikere, og efter Wendler Pedersen-udvalget har afgivet sin betænkning, er det netop op til politikerne, om det foreslåede tilsyn også skal have beføjelser i sager om statsborgerskab.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der bør være langt større åbenhed omkring PET.

Uanset hvad en given sag drejer sig om, vil det da være helt rimeligt, at hvis PET har dokumentation for noget som helst, så skal det offentliggøres.

Selvfølgelig bør der kunne være tidsbegrænsede undtagelser, men disse undtagelser bør omgående behandles af et effektivt og uvildigt kontrolorgan, som borgerne kan have tillid til. Og al uforpligtende og udokumenterede sladder mellem forskellige efterretningstjenester bør ikke kunne føre til noget som helst.

Videre bør strafansvar og efterfølgende bortvisning kunne gøres gældende, hvis nogen hos PET overtræder gældende regler.