Læsetid: 1 min.

Sådan bruger du app'en Kamera Spotter

Vi vil kortlægge omfanget af videoovervågning i Danmark og det vil vi gerne have din hjælp til. Med den mobile applikation Kamera Spotter til Android telefoner og iPhone kan du være med til at indsamle data om overvågningskameraernes placering
Indland
28. marts 2012
Vi vil kortlægge omfanget af videoovervågning i Danmark og det vil vi gerne have din hjælp til. Med den mobile applikation Kamera Spotter til Android telefoner og iPhone kan du være med til at indsamle data om overvågningskameraernes placering

Sådan finder du Kamera Spotter

Kamera Spotter findes både til iPhone og Android. Du finder Kamera Spotter ved at søge den frem i enten Apples App StoreGoogles Android Market eller i Appstore til iPhone på din mobil. Du skal blot søge på Kamera Spotter, så dukker den op som en af de første tilgængelige apps. Herefter installerer du blot på din telefon.

Sådan bruger du Kamera Spotter

Når du ser et overvågningskamera på gaden, åbner du app’en og efter ca. 10-15 sekunder finder den din geografiske position – alt efter satellitforholdene. Derpå trykker du på knappen ’Kamera spottet!’, og du kan nu tage et billede af overvågningskameraet med mobilen.

Du har mulighed for at tilføje yderligere information om overvågningskameraet, f.eks. om hvem kameraet tilhører eller hvor det sidder på bygningen osv. Du har også mulighed for at rette adressen til, hvis den ikke er helt præcis.

Endelig skal du svare på, om der er skiltet, med at området bliver videoovervåget, før du til sidst uploader billedet til Kamera Spotter-kortet, hvor alle spottede kameraer vises.

Det hele tager omkring et halvt til et helt minut, og dit billede vil kunne ses på kortet efter ca. 10 minutter. Med Kamera Spotter er du med til at kortlægge videoovervågningen i Danmark, så alle – både dem der overvåger og dem der overvåges – med tiden kan se omfanget af videoovervågning i det offentlige rum.

Kun udendørs overvågning

Nu skal det jo heller ikke blive for nemt, så derfor vil vi bede dig om kun at bruge Kamera Spotter til at dokumentere kameraer som er placeret udendørs. Både fordi vi gerne vil sikre os at der er tale om overvågningskameraer i det offentlige rum, men også af den grund at GPS-funktionen ganske enkelt er for upræcis, når man bruger sin telefon indendøre.

Bemærk at der vil være et forbrug af datatrafik på dit abonnement når du bruger app'en. Størrelsen af forbruget afhænger af dine kameraindstillinger på telefonen m.v.

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Adam Lajtoch-Rosschou

Jeg kan ikke finde den på app store? :/

Mikkel Marienlund

Hej Adam,

Jeg quoter lige fra artiklen:

"Bemærk: App’en til iPhone ligger til godkendelse hos Apple og er derfor ikke tilgængelig endnu. Vi skal nok gøre opmærksom på det, når det sker."

Vi håber selvfølgelig, at Apple giver godkendelsen snarest.

Per Bekker-Madsen

Jamen det er jo genialt det her...
Nu kan man rigtig planlægge lyssky forretninger.
Det næste er en App som kan give dig en rute udenom alle kameraerne når du skal på tyvetogt. Eller endnu værre personager af tvivlsom karakter som ønsker en lille bombe anbragt et diskret sted, kan nu se hvor de ikke skal bevæge sig, så de bagefter ikke kan identificeres. Jow jow - overvågning er noget slemt for det frie menneske, men en god forretning for dem der ikke respekterer de frie mennesker.

Christian Panton

Johannes, privatlivspolitiken findes her:
http://kameraspotter.information.dk/privacy

Jens Christoffersen

Hej Adam m.fl.

Den er nu klar til iPhone og kan hentes i App Store her: http://itunes.apple.com/dk/app/kamera-spotter/id511911781?ls=1&mt=8

Bjørn Hallberg Nielsen

Godt initiativ!
Men hvordan har I tænkt jer at filtrere for gengangere? Jeg synes allerede det er ved at være et problem når man kigger på kortet nu.