Nyhed
Læsetid: 2 min.

En skatteflygtning giver råd

Liberal Alliance har sin hovedsponsor, en skatteflygtende Saxo Bank-direktør, som ærestaler på landsmøde
Indland
6. marts 2012

Politik er ikke længere noget, man går op i. Det er noget, man investerer i. Som det fremgår af dagens Information, styres USA af firmaers og pengemænds cash-gaver til politikere. Og herhjemme er vi ved at komme ganske godt med.

På Liberal Alliances landsmøde i weekenden jublede de fremmødte ved opremsningen af navnene på de 18 virksomheder og lobbyorganisationer, der tilsammen har støttet partiet med 17,5 millioner kr. i 2011. Til sammenligning var den offentlige partistøtte 2,7 millioner og medlemskontingenter én million.

Altså sytten en halv gange så megen støtte fra indflydelseskøbere som fra medlemmer.

Langt det klækkeligste bidrag kommer fra Saxo Bank, der hver dag omsætter for 100 milliarder, især i spekulativt køb og salg af valuta.

Direkte rettet til Saxo Bank erklærede LA-partileder Anders Samuelsen:

»En tillidserklæring fra folk som jer er uvurderlig.«

Samuelsen sagde også om forholdet mellem sit parti og Saxo Bank:

»Vi lytter til hinanden.«

Udvandringsbølgen

Liberal Alliance viste sin taknemmelighed over for Saxo Bank ved at lytte til en af bankens direktører, Lars Seier Christensen, som ærestaler på landsmødet.

I sin heppetale til sit sponsorerede hold fremdrog bankdirektøren »det ansvar, der påhviler vores parti, før det endegyldigt er for sent«:

»Og før dygtige virksomheder og borgere i stor stil simpelthen forlader landet. Og det punkt er ikke nær så langt væk, som nogle tror. Faktisk så er der allerede en væsentlig udvandringsbølge i gang af virksomheder – og af mange mennesker. Den udvandringsbølge vinder momentum i øjeblikket, så vidt jeg kan vurdere. Og den skal vi have stoppet.«

Med disse advarende ord sigtede Seier Christensen måske til sin egen person. I juni 2010 kunne Berlingske Business nemlig røbe, at Seier Christensen og hans familie »i dybeste stilhed havde forberedt en flytning til Zürich-området i Schweiz«. Samme måned tog han bolig i skattelyet.

Han begrundede sin landflygtighed således: »Vi er bekymrede for, hvor Danmark er på vej hen – både økonomisk og politisk.«

Nu skulle man jo tro, at Anders Samuelsens mandatgevinst ville dæmpe bankdirektør Seier Christensens bekymring for fædrelandets retning, og at Seier ville vende hjem og satse på endnu mere afkast af fortsatte investeringer i Samuelsen. Men nej, Seier sætter åbenbart grænser for de risici, han er villig til at løbe.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Niels-Simon Larsen

Korruption findes jo ikke i Danmark, men hvad skal man så kalde det her?

Seier Christensen omtalte i P1morgen i går DK som et land hvor man bliver "plyndret i skat".

I dag i Politiken side 13 kan man læse, at iflg. en undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
betaler 3 ud af 4 selskaber ikke skat i Danmark.

"Mens borgerne betaler 357 mia skattekroner om året, betaler selskaberne blot 40,6 mia korner, og i dette tal indgår en del af indtægterne fra beskatningen af olien i Nordsøen".

Såvel DI som skattekommissionen har forlængst blotlagt at det ikke er høje skatter og afgifter, som er den primære motivator når rige flytter ud af Danmark. Tilmed er det godtgjort at flere højtlønnede i første halvdel af 0'erne flyttede til end fra Danmark - selvom skattebidraget déngang var højere end i dag.

P1's detektor tog for godt et år siden et syn på sagen: http://www.dr.dk/P1/Detektor/Udsendelser/2011/02/02110656.htm

Lars Seier Christensen er flygtet til Schweiz fra Danmark, fordi de danske finansmyndigheder er lige i hælene på ham og Saxo Banks til tiders ulovlige? transaktioner rent finansielt og økonomisk....

Og nej. vi bliver ikke plyndret i skat i DK, vi har blot valgt at en større del af de bidrag vi giver skal gå over skatten, ikke over arbejdet eller over forsikrings-selskaberne som Saxo Bank's parti Liberal Alliance vil have...

Claus Gårde Henriksen

Egon Olsen var en hædersmand. Lavede kun ulovlig kriminalitet.

Måske det er fordi det er meget sværre at stjæle værdierne i en demokratisk velfærdsstat end i en liberalistisk minimalstat.

Niels-Simon Larsen

Det er svært at klæde sådan noget som Saxo Bank af. Den støtter fx en lille del af cykelsporten. Det er ligesom med logerne, de laver en del socialt arbejde, og så hypper de deres kartofler i det dulgte.

Derudover brokker de alle sig over det samfund, der giver dem gode (svindel)muligheder. Der er noget infantilt over deres klynkeri.

Det er lige præcis humlen, Søren Lom :O)

@Søren Lom

Det har nok mere at gøre med, at der er noget tilbage at stjæle i velfærdsstater hvor penge er et middel, og ikke et mål. Sådan er kapitalismen jo, den ser det som et mål, at skabe profit, men det er kun ved at tage andre menneskers værdier og give dem mindre tilbage den kan gøre det. Men der bliver hele tiden mindre og mindre at tage af.

Georg Christensen

når en "saxo bank" giver råd, vil nit råd til "ærligheden" være: Følg dem ikke, det er kun "illusioner", de for tiden bygger deres troværdighed på. Som tiden er ved at udforme sig på, vil nok mange hos "saxo bank" gå ned med flaget, forhåbentlig ikke, med alt for store "men".

NB: Sådan er det bare , der er ikke længere i en oplyst verden plads til alle "bedragerierne".