Nyhed
Læsetid: 5 min.

Hvad skal man gøre ved hærværk for millioner?

Når belastede boligområder har afstemninger om opsætning af videoovervågning, bliver det normalt vedtaget med store flertal. Men i Værebroparken i Bagsværd endte det med et nej. Tilhængerne har dog ikke givet op. De vil have løst problemet med hærværk for millioner, og videoovervågning er en del af løsningen
Når belastede boligområder har afstemninger om opsætning af videoovervågning, bliver det normalt vedtaget med store flertal. Men i Værebroparken i Bagsværd endte det med et nej. Tilhængerne har dog ikke givet op. De vil have løst problemet med hærværk for millioner, og videoovervågning er en del af løsningen
Indland
2. april 2012

Gudmund Hindberg og Ingelise Payfeldt er skuffede. Som bestyrelsesmedlemmer i boligforeningen var de entusiastiske fortalere for opsætning af videoovervågning i Værebroparken i Bagsværd. Overvågningen skulle løse problemerne med store hærværksudgifter, som boligområdet har været plaget af igennem længere tid. Men forslaget blev stemt ned ved en urafstemning.

»Det er brandærgerligt. Ni stemmers forskel – 350 for og 359 imod. Det er så ærgerligt,« siger Ingelise Payfeldt om de få stemmer, der afgjorde afstemningen.

Værebroparken er et boligkompleks bygget i 1967 med fokus på funktionalitet. Området består af en række høje boligblokke og en håndfuld lavere blokke, alle holdt i hvid beton med vinduesrammer og døre i pastelfarver. Blokkene indeholder 1.347 lejemål og ligger klemt inde mellem skov på den ene side og Hillerødmotorvejen på den anden.

Gudmund Hindberg og Ingelise Payfeldt viser rundt i gangene, der løber under lejlighederne og forbinder de store betonblokke med hinanden og det centralt placerede bycenter. Ved en opgang stopper Gudmund Hindberg op og peger på en hoveddør, der bliver smadret næsten hver uge. Dørene lukker ikke ordentligt, og de er nemme at sparke ind, så nu bliver der gjort forsøg på at ændre konstruktionen.

»Den kommer til at åbne udad i stedet for indad, for så kan man ikke bare presse til og komme ind,« forklarer han. De er begge glade for at bo her, men hærværket i form af graffiti og smadrede døre, vinduer og elevatorer kaster skygger over glæden.

»Det er især inden for de sidste tre år, at hærværket er taget til,« siger Ingelise Payfeldt, der har boet her i 14 år.

Hærværksbarometret stiger

Bycentret for enden af gangene huser blandt andet en Netto, en dyrehandler, en centerpub, en frisør og flere af Værebroparkens klubber og kontorer. Mange steder ser man graffiti-initialerne ’VHK’ skrevet på vægge og døre. Det står for »Værebros hårde kerne« og dækker over de unge rødder fra området med tilknytning til bandemiljøet. Om det er den hårde kerne, der begår hærværk og kriminalitet, ud over graffitien, eller om det er folk udefra, er der ingen, der ved, men problemerne er konkrete og store.

På et vindue ind til ejendomskontoret i Værebrocentret hænger et ark papir med den såkaldte hærværkssøjle. Den bliver opdateret løbende af ejendomskontoret for at minde de forbipasserende beboere om situationen. Den forventede udgift er på halvanden million kroner, men er, allerede to måneder inden regnskabsåret afsluttes, oppe på 1,6 millioner kroner.

»Jeg kan slet ikke forstå, at folk mener, at videoovervågning ikke kan gavne noget og er spild af penge. Selvfølgelig er det da ikke spild af penge. Det er da mange penge at komme af med, men dét der er da også mange penge at komme af med,« siger Gudmund Hindberg opgivende og peger på grafen over de voksende hærværksudgifter, som beboerne selv betaler over huslejen.

Diskussionen om videoovervågning har været ophedet længe, og begge fløje gjorde, hvad de kunne for at påvirke resultatet op til afstemningen den 31. januar. Ja-siden delte flyers ud til hver enkelt husstand, og nej-sigerne satte plakater op rundt omkring i Værebroparken. Spørgsmålet har også delt afdelingsbestyrelsen, og Værebroparkens egen interne tv-station TV-Værebro dedikerede en hel aftens udsendelse til paneldebat om videoovervågning.

»Det var overvågning som sådan, man var nervøs for. Men jeg er ikke nervøs for det. Hvis du kører i bus, er der overvågning, på strøget, på alle S-togsstationer og i S-togene og banker, men der er jo ingen, der bruger det. Kun hvis der sker noget,« siger Gudmund Hindberg og fortæller, at han »overhovedet ikke« er nervøs for, at optagelserne kan blive brugt til noget andet senere hen.

Overraskende Værebro

Ifølge overvågningsforsker på Institut for Medievidenskab på Aarhus Universitet Peter Lauritsen er netop spredningen af videoovervågning andre steder i det offentlige rum med til at gøre det til oplagte løsninger for boligforeningerne:

»Der er langt fra 11. september til en boligforening. Men den overvågning, der kom i kølvandet, skabte en forståelse for, at man kan bruge de her teknologier, når man har et problem, der skal løses,« siger han, og kalder det »overraskende«, at det lykkes modstanderne at vinde debatten i Værebroparken.

»De steder jeg kender til, står modstanderne generelt svagt i debatten. Fordi det er et stærkt argument, at foreningen kan spare en masse penge på hærværkskontoen, hvis man får kameraerne op,« siger Peter Lauritsen.

Bent Raspe-Pedersen sidder ligesom Gudmund Hindberg i bestyrelsen i Værebro. Han var en af dem, som tak sig sejrsrig ud af diskussionen for eller imod kameraer. Han var nervøs for, hvad videoovervågning kan føre med sig og mener, det vil være spild af penge, da kameraerne ikke ville overvåge elevatorerne, som er den største post på hærværksbudgettet.

Moderne kz-lejr

Men det handler ikke kun om kameraernes placering, uddyber han og henviser til, hvordan videoovervågning præger andre boligforeninger:

»Jeg har været ude i Mjølnerparken og set, hvordan det ser ud. Det ligner en kz-lejr, sådan som der bliver overvåget. Godt nok en lidt moderne en, men ellers er der ikke den store forskel. Der er jo kameraer over det hele og nazi-belysning. Det er ikke at tilstræbe i Værebroparken. Vi bor i et dejligt område herude med dejlig natur rundt omkring, så det ville være svært upassende at være lige så lukket som et fæstningsværk,« siger Bent Raspe-Pedersen.

I stedet mener han, at de mange penge til overvågning skal bruges på aktiviteter for de unge og på tiltag, som ville give de unge mennesker en større ansvarsfølelse for stedet. Et synspunkt, som Ingelise Payfeldt har hørt for mange gange.

»Modstanderne af videoovervågning kører jo hele tiden på: ’De unge, de unge, de unge.’ Men de har lige fået en stor sal til de unge mennesker i klubben, de laver bare ikke sportsaktiviteter dernede. Jeg er også med i en arbejdsgruppe, hvor vi har søgt Realdania om nogle penge til et udendørs fitness-område, som bliver etableret allerede i løbet af sommeren, hvis vi får pengene. Samtidig har vi også fået bevilliget rimeligt mange penge af Gladsaxe Kommune, som også går til de unge mennesker,« siger Ingelise Payfeldt. Ingen af fløjene mener, at debatten er slut med nej-sigernes sejr.

»Nej nej, det tror jeg ikke. Den kommer igen til efteråret, når vi skal have generalforsamling. Det kommer op hvert eneste år, men det vil blive forkastet igen, det er jeg ganske sikker på,« siger Bent Raspe-Pedersen.

Der stopper enigheden dog, for Ingelise Payfeldt og Gudmund Hindberg er lige så sikre på, at de nok skal få flertallet over på deres side, så scenariet med de ni stemmers forskel aldrig gentager sig.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Tak til Information for at tage overvågning op .
Håber at det kan skabe en ny debat om vi danskere virkelig ønsker et videoovervåget samfund for at forhindre vold og kriminalitet.
Hvis vi virkelig ønsker det skal alle hjem så ikke også videoovervåges, da mest vold foregår i hjemmet.

Det er sjovt, at man kan blive ved med at stemme og stemme, indtil man får noget gennemført. Men derefter kommer der ikke flere afstemninger, om evt. at afmontere det gennemstemte. Er dét demokratisk?

Lidt som EU faktisk.

I gamle dages små landsbysamfund og i de små samfund i "udkantsdanmark" vidste / ved alle alt om alle - så hvis nogen var "uartige" , så kunne man straks prikke dem på skulderen og sige fy + kræve erstatning.

Det er sådan set sådanne forhold man genskaber med videoovervågning - man "af-anonymiserer" det "anonyme samfund".

Derved vinder man en masse sikkerhed og tryghed men mister en del privatliv ?

Hasse Gårde-Askmose

Dette drejer sig om hærværk. Som udgangspunkt .IKKE overvågning.

For flere år siden indførte man regler om, at forældrene til "utilpassede" unge kunne gøres erstatningsansvarlig for podernes ugerninger..

Hvordan er det spændt af???

Får vi den sædvanlige undskyldning fra politiet om, at de mangler ressourcer p. gr. a. politireformen???

JEG er ikkie sikker på, at de unge er klar over de økonomiske konsekvenser af hærværk. Hvis de altså bliver pågrebet,. Det vil ødelægge deres økonomi mange, mange år frem i tiden. Hvid pind efter BMW'eren.!!!!!!

OGSÅ DET kunne man prøve at banke ind i ho'det på de unge. OG forældrene.

Hvad skal man gøre ved hærværk for millioner?

Man går i gang med at løse årsagerne til hærværket, overvågning er blot symptombehandling.

Hasse Gårde-Askmose

Nu kommer jeg nok til at provokere:
Mange af "hærværksmændene/-kvinderne?" kommer fra fremmede kulturer. De fleste nok fra mellemøsten.

De er atså fra familier, der for manges vedkommende stadig har familiære forbindelse til "hjemlandet". Og de kender derfor også mange, der er involverede i de forskellige "frihedskampe".
Og efter min opfattelsehar mange af de såkaldte krigshandlinger, der finder sted, ikke en pind med krigshandlinger at gøre men er ren og skær hærværk og røveri.

Og disse handlinger hører de unge om både fra tv og ikke mindst igennem famileforbindelser.

Det er handlinger deres onkler, fætre osv. foretager,
"Hold kæft, hvor lever de et spændende liv".

Niklas Monrad

Enhver boligforening med den slags hærværksproblemer burde angive direkte på den månedlige leje, hvad udgiften til hærværksoprettelse er. Det ser ud som om det er ca 100 kr om måneden i øjeblikket for Værebroparken - udover, naturligvis, det svineri man må se sig omgivet af, og den følelse af utryghed det uværgeligt fører med sig for mange mennesker.

Jeg er bestemt ikke nogen stor fan af overvågning, tværtimod, men det er mig endnu mere imod at belønne asociale individer for deres svinske opførsel.

Dk er ofte bagud i udviklingen.
Fremtiden i Dk byder på gated communities med portnere, vagter og en grundlæggende ændring i holdningen til det offentlige rum.
Globaliseringen og mobiliteten internationalt gør de lokale ,nationale præventive indsatser nyttesløse.

"Det er sjovt, at man kan blive ved med at stemme og stemme, indtil man får noget gennemført."

Det hedder demokrati, nu er det jo ikke altid forslag bliver vedtaget selvom de ofte fremsættes.

Hvofor så megen modstand mod overvågning? Er det ikke blot et " par ekstra øjne" der ( kan ) ser, hvem der sviner og begår hærværk?

Vi ser jo i forvejen hinandens færden i det offentlige rum. Videoen kan blot dokumentere, (sommetider) rette "syndere".

Hvis det kan ses og dokumenteres, hvem der bryder ind i boligblokkens vaskeri, smider affald forkerte sted, osv. har jeg intet imod overvågning..

Anders Jensen

Det er sjovt, at man kan blive ved med at stemme og stemme, indtil man får noget gennemført. Det omvendte gør sig jo også gældende. Man kan jo bare blive ved med at fremsætte forslag om demontering osv.

Da jeg læste HGA's indlæg 11.15 kom jeg til at tænke på om nogle af nejstemmerne kom fra forældre som ved deres børn er implicerede, men vil undgå erstatningskrav og evt. eksklusion.

Hanne Gregersen

@Lom
Altid godt at finde årsagerne, men indtil vi finder det, er det måske en meget god idé at finde ud af, hvem der laver hærværk.
Har jeg ret i, at en årsagsanalyse i din bog sandsynligvis vil udmunde i en afart af "det er samfundets skyld" og de stakler, som smadrer løs blot er ofre og helt uden noget ansvar ?

kald det for moderne kunst

Martin Haastrup

911-feberen raser på Informeren.

Det er mærkeligt at folk flest sværger til video-overvågning, som det S-Eneste bud på kriminal-præventiv foranstaltning.

Det samme IT-overvågnings-udstyr, som påståedes, at være det mest effektive bud på terrorist- og kriminalpærventiv foranstaltning, svigtede ellers fatalt da det virkelig gjaldt - 911.

911 burde være den begivenhed i verden, som med eftertryk har bevist uomtvisteligt, at uanset hvor meget og hvor effektivt, man mener at sikre sig tryghed med hhv. terror-og anden kriminalitets-forebyggende implementeret IT-overvågningsudstyr - så svigtede det fatalt ved den pågældende begivenhed.

Der hvor dette IT-overvågnings-udstyr blev påstået, at være det mest sikre middel til at skulle skabe sikkerhed og tryghed, udeblev den forebyggende virkning med fatale følger ved begivenheden 911.

Da der var allermest brug for det – 911 - glimrede det ved sit totale fravær.

Det mest mærkværdige er, at i stedet for at man kloden over tager konsekvensen af denne lære: at IT-overvågningsudstyr er fuldstændig ubrugeligt når det drejer sig om at forebygge terror og anden kriminalitet - så har man i stedet besluttet verden over at implementere endnu mere af dette udstyr??! Gak gak gak.

Nogen må forklare mig det?? Jeg forstår det simpelthen ikke??
Hvad er logikken? Hvor er den sunde fornuft?

Det terror-og kriminalitets-forebyggende IT-overvågnings-udstyr, som skulle sikre tryghed, svigtede fatalt da det virkelig gjaldt - verdens værste terror-begivenhed - 911 - Men i stedet for at tage ved lære, indse realiteterne, det virkede ikke da det mest skulle - Så er hele verden idag igang med, inklusive lille Danmark, tværtimod, at opsætte mere og mere terror-og kriminalitets-forbeyggende IT-overvågnings-udstyr verden over/landet rundt??

Hvis der er ikke er tale om en så eklatant logisk fejlslutning, hvad handler det så om?? En illusion om tryghed og frihed fra hærværk skabt ved sikkerheds-firmaers markedsføring af sig selv og sine produkter?

Eller er folk bare blevet dummere??

Igen, hvordan kan man dog foretage en sådan logisk kortslutning: Udstyret som skulle, svigtede fatalt da det virkelig gjaldt - 911 - Men i stedet for at søge efter andre løsninger, gør man det modsatte: Man bilder sig ind med djævlens vold og magt havde jeg nær sagt : At samme overvågnings-udstyr partout nu pludselig skulle kunne virke forebyggende for endnu mindre forbrydelser, småkriminalitet, hærværk osv - når det ikke virkede og svigted fatalt da det virkelig gjaldt - 911 - den største forbrydelse i verden - i nyere tid - så konkluderer man, at det må virke ved endnu mindre forseelser, som hærværk og i den dur. A’ hva’ffor en fisk???!

Nogen må altså forklare mig logikken bag. For jeg kan ikke se den. Jeg kan kun se det modsatte. => 2.

Thorsten Lind

Opportunisme iblandt "Amerikaniseringsfolket",
samt tryghedsnarkomani & som altid, cool cash!
Kontrol er big business.........@Martin E. Haastrup
Mvh Th

Martin Haastrup

2. En eklatant logisk kortslutning. Et selvbedrag af historiske dimensioner. Og fanden og hans oldemor som døde af dårlige undskyldninger, for at slippe for besværet og ubekvemheden, med at tage fat om nældens rod og bruge nogen reelle sociale og i den dur – menneske-ressourcer for at dæmme op for de mindre kriminelle problemer osv. som er og har været og sandsynligvis altid vil være et problem i visse boligområder.

Man kunne f.eks. starte med at indse og erkende for sig selv, at 10 års nul-tolerances racistisk hetz overfor farvede og andre ny-danskere ikke er en dyd, men en meget meget alvorlig karakterbrist - Som når den kommer fra højeste politiske top – selvfølgelig spreder en pestbefængt krigerisk undtagelsestilstand blandt befolkningen landet rundt (verden over…) i al almindelighed.

Dette medfører selvfølgelig en stigning i voldsomme protester, fra de som blive ramt af denne hetz og således container-afbrændninger oa. hærværk og kriminalitet.

Når en karakterbrist, nul-tolerance, racistisk orienteret politisk propaganda, bliver gjort til en dyd og siver ned gennem befolkningens bevidsthed fra højeste politiske top, via mediernes opinions-spredere – så spreder smitten af forbrydelse sig selvfølgelig til det ganske land.

Og hvis man ikke vil forstå det og ændre dette - så kan man sætte lige så mange IT-overvågnings-systemer op som kan købes for beboeres penge - Og bilde sig ind at det virker præventivt - En ting er sikker som amen i kirken - Således bedrager man kun sig selv - og smider beboeres husleje ud af vinduet og bruger den til at gøre de, som fremstiller sådant pseudo-kriminalitets-forebyggende udstyr endnu rigere.

Så enkelt er det.

Men det er der naturligvis ingen som bryder sig om at høre i dag.

Alle, mere eller mindre, lider af krig-mod-terror-psykosen - og den bliver ved og ved at sprede sig som ringe i vandet - hvornår vågner folk op til virkeligheden??

Overvåg nul-tolerancen istedet - Stik overvågningskameraerne op et vist sted, på de som gør sig til fortalere for sådanne kriminalitets-fremmende politiske slagord og kriminel propaganda istedet. - Overvåg de som vender verden på hovedet og gør nul-tolerante karakterbrister til dyder.

Nul-tolerance er altså ikke en dyd. Det er en karakterbrist og når det den bliver fremsat, som en agtværdig dyd fra højeste poltiske top - gennem et helt årtis mest intensive propaganda og hetz - så er og bliver det altså en forbrydelse, som fik visse mange ældre til at mindes de forfærdelige tider omkring 2. verdenskrig. - Når politikere korrumperes af magten og gør sig til forbrydere og befolkningens fjender (del-og hersk retroik oa) smitter det selvfølgelig det ganske land.

De er jo vores forbilleder. Magtens mænd. Og kvinder. Når disse forbilleder, når toppen, når de som skulle være vores efterlignelsesværdige moralske dyds-mønstre i stedet optræder korrupt og mere eller mindre forbryderisk – skruppelløst/uansvarligt/forkasteligt, hvordan kan det så undre nogen, at samfundets unge, og her især de som blev mest ofre for nul-tolerance-retorikken, de mørke unge, de forholdsvis nye danskeres børn - hvordan kan det så undre, at de selvfølgelig optræder med den størst mulige opsætsighed??!

Læg dertil, at når den nye regering fortsætter hetzen mod de socialt og økonomisk svagest stillede, som stadig også er de nye danskere + alle de andre danskere – hvordan kan det så undre, at vi ser så meget hærværk og vold og kriminalitet blandt disse unge i visse områder som også endog er blevet døbt meget apropos WW2, ghettoer??

Man har selv skabt dem, ghettoerne, med nul-tolerancen, som ideologisk DYDS-spids og nu undrer man sig over alle problemerne som selvfølgelig er der??! I stedet for at dæmme op for problemerne og søge virkelige løsninger fortsætter den nye regering med at hetze de svageste. Og løse problemerne med mere overvågning…Mere rigid retorik, mere sorteskolepædagogik – flere fordomme - mere nul-tolerance…Vanvittigt.

Forstå dog det, som er logik for burhøns for pokker, snart tak. Aktion giver re-aktion. De unge protesterer! De er pressede af deres egne forældre, skolernes lærere, mobning og benhård konkurrence om respekt og anerkendelse iblandt sine egne, og politikere, som ikke alene svigter dem fatalt, nej de fremstiller også deres svigt som dyder. Endnu en gang.

De svageste skal igen betale for krisen. Ansvaret for krisen tørres igen bekvemt af på dem, som ikke alene blev ofre for krisens skaberes rigide nul-tolerance-racistiske retorik – men som også skal betale for at få landet på ret køl rent økonomisk.

Pisk og pisk og atter pisk. – Gulerødderne glemmes. Forringelser, ’reformationer’ af de sociale ydelser – som selvfølgelig rammer de økonomiske svagest stillede – kun kontanthjælpsloftet er blevet fjernet, siden den ny regering tiltrådte

Og alt det er her, kun en del af problemet. En del af alle de problemer, som med forsæt og helt bevidst blev kunstigt skabt af VKO’s ’udlændinge politik’ – NUL-TOLERANCEN – og som igen, var affødt af den påståede trussel om terror – og den ’faste og fair’ krig-mod-terror-logik-politik: RET IND!!! – ellers ’Lømmelpakker’ – deportationer – landsforvisninger – osv. i det uendelige.

Vi har ikke set et eneste terror-angreb herhjemme! – I 10 år! - Ikke et eneste!! – Jeg påstår stadig, at den trussel er LØGN OG LATRIN –En fed undskyldning for at misbruge magt og ad systematisk demokratisk vej nedbryde demokratiet – Få folk til at ønske sig mere og mere borgerrettigheds-krænkende overvågning og kontrol – Så enkelt er det i min optik – Men det er der jo ingen der bryder sig om høre – sådan noget konspirations-sludder…

I elsker at være slaver – I elsker at leve på en løgn – I elsker at blive filmet – I elsker at få smadret jeres sundeste integritet - I elsker jeres gadgets og pseudo-kriminalitets-forebyggende IT-isenkram - I elsker at sove - og I elsker at kalde det, det sidste nye skrig indenfor udvikling og kriminal-præventivt arbejde – Ja, gid det var så vel – Og min bagdel hedder Otto til fornavn (Sorry, Otto…) - Men jeg siger I har fjernet jer totalt fra virkelighedens verden og er blevet gjort til verdens største idioter, som betaler i dyre domme for at blive holdt endnu mere for nar – og lullet ind i iilusioner om tryghed og frihed fra terror – hærværk osv. Vhja, af endnu mere video-overvågning.

Det som ikke virkede da det ellers allermest skulle – 911 – det er tidens trend i kriminalitets-forebyggende tiltag herhjemme. Ja, goddaw do og min bagdel er lige omdøbt til at hedde Oscar Hansen (Sorry, Oscar Hansen…) i stedet.

Hallå!!! Er der nogen hjemme her i Danmark eller sover I stadig allesammen? Bag jeres fladskærme og mobil-appletter og overvågnings-IT-centraler - kontrol-tastaturer...

Gak gak gak. Molbo-mentalitet. Sorry igen.

Martin Haastrup

Ja, Thorsten, enig - det er ihvertfald en del af problemet - som jeg ser det. Men jeg siger at en del af problemet også er al denne abe-krobat-agtige syvsovende bekvemmelighed!

FOlk sidder og sover med næsen i skærme 24/7/365 og klynker over hærværk og alle mulige andre problemer. Og bilder sig gudhjælpemig ind at endnu flere fladskærme - nu koblet til de såkaldte kriminal-præventive problem-knusere skulle løse problemet??!

Problemerne som er skabt af den syvsovende skærmen sig bekvemt bag skærme - ligegladheden - egoismen - nul-toleancen - den vil man søge at løse med endnu flere som kan syvsove bag fladskærmes skærme.

Og nu er min bagdel lige blevet omdøbt til Viggo Møller Jensen (Sorry Viggo Møller Jensen)

Løsningen af problemerne kræver alt det som ingen mere bryder sig om at yde: Feks, Nærvær, deltagelse, opmærksomhed, kærlighed, forståelse, tolerance, praktisk viden om hvordan man håndterer unge, sund pædagogik (Som er belvet gjort til skamme af VKO : Røde rundbordspædagogiske lejesvende - voldsspkoiatere - mhfiseskllelæ - og i den dur)

Jeg efter lyser stadig et markant opgør med VKO's dybt destruktive krigs-kapitalismes-kolporterings-krammeris-korrumpik...

Hvor bliver opgøret af??!

Zzzzzzz- bip bip...Zzzzzz bip bibbb - biiiiip - bip bip

ZZZzzZzzzz....

Martin Haastrup

Den korte version hedder således:

"Hvad skal man gøre ved hærværk for millioner?"

Svar: Få nogen socialt ansvarlige politikere.

Thorsten Lind

Dvs. nogle andre, end de lømler,
der gav os lømmelpakken.
Men ingen overvåger ´beslutningstagerne´.
Og pressens vagthunde er mætte af at gnave ´ben´.

Eks: Når Bent Betjent forærer Hr Møller undergrunden, er det hærværk i superligaen!
Mvh Th

Hanne Gregersen

@Haastrup
Pas på blodtrykket :o) ----- udover du falder i nøjagtigt samme hul, som du beskylder "overvågnings tilnhængerne" for at være i - nemlig - forsimplingens dybe hul, hvor mange sociale tiltag skal der til for at stoppe hærværken - gerne med et estimat af omkostningen (altså i rigtig penge, som os med store donationer til skattefar og hans søn) ved din mirakelmedicin uanset, hvor upræcist, den er defineret ?

Hasse Gårde-Askmose

Jeg har også et konkret spørgsnål ill Haastrup:

Helt præcist:
Hvad vil du foreslå, at der skal gøres for at undgå, at der males grafitti?

Brian Pietersen

Robert Kroll

***Det er sådan set sådanne forhold man genskaber med videoovervågning - man “af-anonymiserer” det “anonyme samfund”***

problemet er jo idag, at vi er ligeglad med andre, så det er en falsk måde, en dårlig løsning.

hvis vi kun gider komme hinanden ved over videoovervågning, så er der ikke noget at redde.

Man kan istedet sørge for at de ting der står fremme ikke kan ødelægges.

man har så kun løst et økonomisk problem.

Brian Pietersen

Hasse Gårde-Askmose

***Graffiiti***

la det være til folk ikke gider gøre det mere.

Kim Houmøller

Lykkelig for at bo i en Andelsboligforening med meget beskedent hærværk, hvis slet ingen. Hvad kan dog årsagen være? Vi har ikke utilpassede af fremmed herkomst. En enkelt eller to italienere, og så er det det.
At der ikke er aktiviteter nok i Værebroparken er en dårlig undskyldning. Afstemningsresultatet afslører vel bare forholdet mellem utilpassede og normale!

Martin Haastrup
Kim Houmøller

@Brian Pedersen "Man kan istedet sørge for at de ting der står fremme ikke kan ødelægges"

Hvordan vil du beskytte opgange, døre, cykler for ikke at nævne kapitalisternes biler.

Kom dog ind i virkeligheden. Slaget er tabt på den korte bane. De utilpassede er uden for pædagogisk rækkevidde!

kim houmøller skrev:

Hvordan vil du beskytte opgange, døre, cykler for ikke at nævne kapitalisternes biler.

De utilpassede er uden for pædagogisk rækkevidde!

-------

næh, som bla.a. du selv skrev er bla. a. deres biler jo let indenfor rækkevidde

Kim Houmøller

@Kim Gram Læs og forstå. Hvis en gang ikke er nok, prøv igen. ;)

Hasse Gårde-Askmose

Haastrup:
Hvorfor svarer du ikke på mit spørgsmål:

"Helt præcist:
Hvad vil du foreslå, at der skal gøres for at undgå, at der males grafitti?"

Brian Pietersen

Kim Houmøller

spørgsmålet er jo egentligt, hvem er utilpasset?? og i forhold til ???

Brian Pietersen

hvis man ikke vil andet end at straffe mennesker der ikke er plads til i samfundet, så tror jeg godt jeg ved hvem jeg vil støtte.

Brian Pietersen

hmm, sende dem ud på en øde ø ??
i arbejdslejr??

La dem male de hvide striber på vejene??

Tør så ikke garantere for sikkerheden af bilisterne.

de sidste 3 indlæg her skal bare slettes igen.

Brian Pietersen

lave et ordentligt samfund hvor vi kommer hinanden ved, hjælper hinanden, støtter hinanden, deler det der er.