Nyhed
Læsetid: 2 min.

Henrettet i Kokkedal

Vikingekugler af stål skal ned ad bakken. Bagsiden har fået invitation fra en pikkemandsguru
Indland
13. april 2012

Jeg er blevet inviteret til sommerfest, eller rettere: hele min familie er blevet inviteret til sommerfest. Det foregår i juni måned i naturskønne Kokkedal og bliver afholdt af pikkemandsguruen og socialdemokraten Carl-Mar Møller.

Jeg kender faktisk ikke Carl-Mar, vi har aldrig mødt hinanden. Jeg har aldrig været på polterabend eller ledelseskursus på hans landsted, men al logik fortæller mig, at stedet er langt mere idyllisk, end mine fordomme siger. Inde i mit hovede er det nemlig en mellemting mellem mudderbyen fra Sergio Corbuccis Django og de der »pain is weakness leaving the body«-jægersoldatprogrammer med Nicolai Moltke-Leth fra 1990’erne.

Jeg er blevet inviteret, fordi jeg har passet mit arbejde og optaget et læserbrev, som Carl-Mar Møller havde indsendt. Det handlede også om reality-tv, men det er sådan set irrelevant – han sender læserbreve om mange ting. Nogle af dem er så gode, at vi bringer dem, og så svarer han altid med et hyggeligt lille svar, gerne med gode tilbud. Tidligere har han tilbudt at sende et kortspil med frække kort, men her på redaktionen er vi – desværre – ubestikkelige.

Carl-Mar Møllers sommerfest lyder nu alligevel som et fristende tilbud. Først og fremmest er det gratis, det får han nævnt tre gange. Finanskrisevenligt, må man sige. Der er gode muligheder for overnatning i medbragt telt, og man kan både grille mad og købe T-shirts, bøger og en spritny dvd, som han garanterer er både plat, vulgær og skør.

Tomater og tunneler

Så kan man lettere se gennem fingre med den kommanderende tone, der her og der sniger sig ind: »Du kommer i varmt bad.« Det har bademesteren bestemt, fornemmer man.

Selve festen er et veritabelt slaraffenland af abekattestreger af forskellig vanvidsgrad. Vikingekuglen, for eksempel, lyder som en lovlig tovlig installation. »Du ruller ned ad bakken, mens du sidder fastspændt i en jernkugle med gitter.« Uha! Det kan godt være, at vikingerne gjorde det, men mon de gjorde det mod folk, de kunne lide?

Så er der mere jordnær nostalgi over festelementer som tomatkrig, kravletræ og »kravle gennem tunnel«. Sidstnævnte åbner dog for en vis utryghed, da der allerede er et punkt på dagsordenen, der blot hedder tunnel. Eftersom man må antage, at det er to forskellige ting, er jeg ikke sikker på, jeg har lyst til at vide, hvad den inkognito variant af tunnel indebærer.

Mest overraskende er dog et undseeligt lille punkt, der har forputtet sig mellem Carl-Mar-klassikere som Volvofræs, øksekast og boksekamp med kæmpe handsker. Her står der pludselig et lille ord: Henrettelse.

Jo, det står der. ’Henrettelse’.

Der står ikke, hvem der skal henrettes, eller hvad de har gjort. Man kan kun gisne om, at det skyldes blasfemi over for pikken. Eller måske er det gæsterne, der skal henrettes? I så fald må man håbe, at listen ikke er kronologisk, for henrettelsen er bestemt ikke sidste punkt. Og så bliver det da en noget apatisk omgang sumobrydning, og der bliver ikke solgt mange T-shirts.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her