Nyhed
Læsetid: 1 min.

Venstres EU-parlamentarikere stemmer nej til ACTA

Venstres tre EU-parlamentarikere bryder med partilinjen og stemmer nej til ACTA-aftalen
Indland
25. april 2012

Det bliver med højst sandsynlighed ikke til nogen ACTA-aftale i denne omgang.

Det står klart efter, at den liberale gruppe i parlamentet, og dermed også tre Venstrefolk, har valgt at stemme imod aftalen, som parlamentet skal stemme om i juni måned.

De tre parlamentarikere - Morten Løkkegaard, Jens Rohde og Anne E. Jensen - stemmer således stik mod partipolitikken, når de vælger at sige nej til aftalen.

»Jeg har i weekenden meddelt den danske regering ved handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr og i aftes EU-kommissionen, at den liberale gruppe stemmer imod ACTA, når vi i juni skal til afstemning i Strasbourg,« skriver MEP Jens Rohde (V) i en pressemeddelelse.

Både de nuværende og forhenværende regeringspartier er alle varme fortalere for aftalen. Det har dog vist sig mere end svært at overbevise partifællerne i Bruxelles om, at aftalen skal gennemføres.

Begge SF's medlemmer i parlamentet har været modstandere fra starten, og flere af de socialdemokratiske medlemmer har endnu ikke taget stilling til aftalen til hvorvidt de vil stemme for eller i mod aftalen, ligesom de konservatives enlige medlem i parlamentet, Bendt Bendtsen, heller ikke har taget stilling.

Aftalen er blevet kritiseret af flere NGO og interesseorganisationer, der har været bekymret for aftalens negative effekter på menneskerettigheder, censur og adgang til kopimedicin for verdens fattigste

Den liberale gruppes beslutning kommer kun få uger efter, at PES(den socialdemokratiske gruppe, red) også blev anbefalet at stemme nej.

En ommer

Det betyder ifølge Jens Rohde, at aftalen ikke kan gennemføres i sin nuværende form.

»Vi opfordrer derfor EU-Kommissionen til at indkalde til nye forhandlinger og alle lande til at standse ratificeringsprocessen,« fortsætter Jens Rohde, som er den liberale gruppes koordinator og næstformand i EP's industriudvalg.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jeppe Morgenthaler

These are stranges times

Vibeke Svenningsen

Jens Rohde har har altid haft mandsmod, når det kommer til menneskers frihed!

Claus Sønderkøge

Rart at den centraleuropæiske position sætter sig igennem.

Storbritanien og Danmark kræver sikkert særbehandling for at undgå at leve op til normale standarder for menneskerettigheder.

I Danmark tror vi stadig at den slags partikulærstøtte sælger bacon og smør. Vi er en bondsk befolkning.

Holger Madsen

Ja, det kniber åbenbart med parti-disciplinen dernede i Bruxelles.
Nu er de to SF`er også gået imod regeringens godkendelse af, at udlevere personlige oplysninger om flypassagerer til USA.

Så er det kun de danske Socialdemokrater som stadig støtter ACTA?

Forresten, kampen er ikke vundet endnu. Det ser ud til, at V vil have ACTA ind i små etaper, lidt som dengang vi stemte nej til EU, og så skulle vi liiige stemme igen.

Vibeke Svenningsen

Jens Rohde har skam også brudt partidisciplin i den hjemlige andedam.

Det er en genial strategi fra SF's side, at støtte forslaget for at få de liberale til at stemme imod.
[/IRONI]

Steffen Gliese

Jeg tror, det må være uvidenhed fra regeringens side, for hvis der er noget land, der har levet højt på at kopiere andres opfindelser og ideer, nogle gange pakket lidt pænere ind, er det Danmark.
Og det fortsætter: http://www.nationaltheatre.org.uk/62808/productions/frankenstein.html overfor http://kglteater.dk/da/Alle_forestillinger/12_13/Frankenstein_genskabt.aspx og http://mostlyopera.blogspot.com/2009/04/vienna-claus-guth-directs-messia... overfor David Freemans opsætning.

Dennis Berg skriver: "Så er det kun de danske Socialdemokrater som stadig støtter ACTA?"

Ja, hvis du henregner de danske SF'ere til socialdemokrater, så har du ret.

Det er i den grad den omvendte verden her i DK. Det har det sådan set været siden 15.9.2011. Men jeg har dog en mistanke om, at det i virkelighed grunder i, at danske politikere for lang tid siden opgav at have noget så ambitiøst som visioner, og nu bare er hoppet med på magtens galej.

Jeg er ikke socialkammerat, men jeg savner sådan Svend Auken. Han var et fyrtårn i mere end en forstand.

Det er jo derfor vi skal høre om det, ren stemme fiskning