Læsetid: 3 min.

Forskeren kæmper med robotter mod sygehusventetid

Robotforsker Thiusius R. Savarimuthu arbejder for at få robotter til at tage blodprøver i stedet for mennesker, så ventetiden på hospitalerne bliver kortere. Patienterne driver hans forskning, hvor kommunikation og formidling er mindst lige så vigtigt, som algoritmerne, der bestemmer blodprøvenålens stik
Thiusius R. Savarimuthus robotter ligner ikke dem i tegneserierne, men de kan få stor betydning i fremtidens hospitalsvæsen.

Thiusius R. Savarimuthus robotter ligner ikke dem i tegneserierne, men de kan få stor betydning i fremtidens hospitalsvæsen.

Tine Sletting

14. maj 2012

Thiusius R. Savarimuthu er som en del af sit arbejde som forsker på Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet ofte ude på landets store sygehuse. Her bliver han altid mindet om, hvorfor han bliver ved med at bruge år, tanker og energi på at skabe en robot, der kan tage blodprøver på mennesker.

»Hver gang jeg går forbi ambulatoriet derude og ser folk, der sidder i kø, så tænker jeg, hvor kunne det være fedt, hvis robotten stod der nu. Hvis man bare kunne sætte sig hen og få taget sin blodprøve,« siger Thiusius Rajeeth.

Han sidder og fortæller om projektet i Robolab, et stort robotværksted på Syddansk Universitet. Forskellige automatiserede arme, kraner og en stor pinballmaskine står hultur til bulter i det temmelig rodede lokale, hvor også blodprøverobotten befinder sig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu