Interview
Læsetid: 1 min.

’Det handler om ambitioner’

Er Venstre og regeringen ikke enige om skattereformen? Vi spørger Venstres skatteordfører
Indland
26. maj 2012

I en storstilet annoncekampagne på diverse netmedier lancerer Venstre et nyt skatteudspil. Her vil partiet give danskerne ’reelle skattelettelser’ for 13 mia. kroner.

– Skatteordfører for Venstre Torsten Schack Pedersen, I vil have et »markant højere beskæftigelsesfradrag«. Det vil regeringen tilsyneladende også. Så er I jo enige eller hvad?

»Det afgørende er, at vi sætter os et højt ambitionsniveau. Det handler om ambitioner. En kommende skattereform skal føre til en reel sænkelse af skatten, fordi det er det, Danmark har brug for. Vi må jo vente og se, hvor ambitiøs regeringen er.«

– I foreslår også »betydelige lettelser i topskatten«. Det vil regeringen tilsyneladende også. Så er I jo enige eller hvad?

»Hvis regeringen er med på, at denne skattereform skal rykke noget, så er det da klart, at vi vil se på det. Men det afgørende er, hvilket ambitionsniveau regeringen spiller ud med. Vi mener, der skal være tale om reelle skattelettelser.«

– Erhvervslivet skal have skattelettelser ifølge jeres udspil. Regeringen vil øge erhvervslivets fradragsmuligheder. Så er I jo enige eller hvad?

»Det afhænger selvfølgelig af, hvad det er for en finansiering, regeringen lægger op til. Den har vi jo endnu til gode at se. Hvis der er andre forslag, som rammer hele eller dele af erhvervslivet, så de reelt betaler for det selv, så siger vi nej tak.«

–Umiddelbart ser det jo ellers ud til, at I er meget enige om hovedpunkterne. Så er det vel bare at indgå et forlig?

»Regeringen vil også pille ved rentefradraget, og det er et historisk løftebrud over for danskerne. Det vil man så alligevel, og det er stærkt bekymrende. Det kan vi ikke medvirke til fra Venstres side. Det handler om, om regeringen bare ønsker at flytte rundt med pengene, eller om de reelt ønsker at skabe et Danmark, der er mere konkurrencedygtigt, hvor det bedre kan betale sig at arbejde.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Inger Sundsvald

Hvis ikke det var så sørgeligt, kunne man godt more sig lidt, over alle de krumspring Løkke foretager, for ikke at give Thorning den sejr at lave brede forlig.

Han får det ene borgerlige tilbud tilbudt efter det andet fra regeringen, som han hele tiden må finde på nye udflugter for af afvise.

Hvornår mon hans vælgere og erhvervsbagland mister tålmodigheden og forlanger at han slår til og accepterer gaverne?

Jesper Frimann Ljungberg

Blå blok havde magten i hva, 11 år eller så. Og i hele den periode kradsede de skattekroner ind som om de var besat af det, og gav gladeligt pengene videre til 'vennerne'.
Ja vi var nogle der fik lidt håndører, men tro mig de blev straks drevet ind andre steder. Hvad vi vandt på gyngerne måtte vi betale ekstra på karrusellerne.

Det var kun erhvervstoppen, dem der fik på boligboblen og så dem der fik fri adgang med snablen ned i de offentlig kasser.

// Jesper

Steffen Gliese

Hvis der er noget, danskerne i arbejde ikke mangler, er det flere penge! Man kan se, hvor galt det går med for mange penge, når man betragter de ti forbandede år.

Inger Sundsvald

Det kommer jo lidt an på hvilket job og hvilken timeløn man har. Der er stadig mange lavtlønnede, der ikke har mulighed for at spare op til pensionen. Hvordan skal det gå dem i alderdommen?

Steffen Gliese

Inger Sundsvald, sparer de fleste ikke op over lønnen? Jeg kender kun nogle meget udsatte akademikere i ikke-akademiske jobs, der ikke har nogen pensionsordning.

Inger Sundsvald

Peter Hansen

Nu findes der jo andre end akademikere i ikke-akademiske job. Jeg kender dem ikke personligt, men jeg ved da at der i f.eks. hotel- og restaurationsbranchen findes masser af timelønnede arbejdere, og vist nok også indenfor gartneri og landbrug.

Så vidt jeg kan se, så helmer div. regeringer ikke, før ”konkurrenceevnen” matcher de 30 kr./t som folk i Tyskland knokler rundt for. Her kan man finde mennesker der giver den en ekstra skalle – med to fuldtidsjob for at få det til at løbe rundt.

Hvis jeg nogensinde har været så naiv at tro, at de politikere vi vælger, kun har tanke for at gøre det bedste for landet og for borgerne, så ville jeg være slemt skuffet nu, hvor det udstilles skærende klart, at det ikke drejer sig om hverken samarbejde eller noget andet, men derimod om ”ambitioner”. Ambitioner om magt og om at rage så meget som muligt til sig og skaffe vennerne nogle flere skattelettelser – og frem for alt om at boykotte enhver form for samarbejde.