Læsetid: 4 min.

’Vi kan ikke længere bo på det her center’

Afviste syriske asylansøgere venter på ubestemt tid i Danmark, fordi uroen i Syrien forhindrer myndighederne i at tvangsudvise dem. Nu opfordrer Dansk Flygtningehjælp i et brev til at give syrerne opholdstilladelse
Wasim Darwish (tv.)og Azad Hassan bor på asylcentret i Sigerslev. Wasim er talsmand for en gruppe syriske asylansøgere, der har sultestrejket i protest mod livet på centrene. ’Det er ikke godt for os at bo her,’ siger han.

Wasim Darwish (tv.)og Azad Hassan bor på asylcentret i Sigerslev. Wasim er talsmand for en gruppe syriske asylansøgere, der har sultestrejket i protest mod livet på centrene. ’Det er ikke godt for os at bo her,’ siger han.

Tine Sletting

1. juni 2012

Efter 24 dage valgte en gruppe syriske asylansøgere landet over onsdag at indstille deres sultestrejke. 16 af dem bor på asylcentret i Sigerslev, hvor deres talsmand Wasim Darwish fortæller, at målet med protesten har været at få de danske myndigheder til at forstå asylansøgernes situation. En situation, der ikke har ændret sig, selv om sultestrejken er slut.

»Vi er mennesker, og vi kan ikke længere bo på det her center,« siger han.

Som flygtninge bor de på asylcentre rundt om i landet, og det har de udsigt til at skulle blive ved med, så længe uroen i Syrien fortsætter og umuliggør tvangsudsendelser af afviste asylansøgere. De er låst fast og venter på ubestemt tid, og det netop problemet, siger Wasim Darwish, der flygtede fra Syrien, efter han blev anholdt for at deltage i demonstrationer mod styret. Han venter stadig på, at myndighederne behandler hans asylsag.

Ved siden af ham sidder Azad Hassan, der som 18-årig flygtede fra Syrien. Han havde haft samleje med en pige, og da hans familie fandt ud af det, truede de ifølge Azad med at slå ham ihjel. Han flygtede fra Syrien. Pigen blev skudt af sin familie.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Peter Günther

..ja og hvordan sætter vi disse mennesker istand til at tage hjem og få gjort noget seriøst ved situationen i Syrien.

Der hersker jo helt oplagt en borgerkrigs-situation, hvor syrerne selv skal vælge hvordan deres civil-samfund skal fungere.

Magtfulde herskere er aldrig gået frivilligt...

John W Larsen

Jeg protesterer på det kraftigste mod at man de-humaniserer mennesker ved at hæfte diverse irrelevante betegnelser på dem, så som
'asylansøgere', 'ældre-byrden', '3.generations Svensker'
eller .. Ja listen er jo nærmest uendelig .