Læsetid: 3 min.

Nedkogt forskning til folket

Informations ph.d.-cup sætter fokus på det bidrag, som forskningsbaseret viden kan give debatten. I går talte ministre, generaldirektører og høje herrer m/k om forskningsformidling ved kåringen i dette dagblads kantine
Informations ph.d.-cup sætter fokus på det bidrag, som forskningsbaseret viden kan give debatten. I går talte ministre, generaldirektører og høje herrer m/k om forskningsformidling ved kåringen i dette dagblads kantine
30. maj 2012

Der er få tomme pladser i den lille kantine i Sankt Annæ Passage, da den er omdrejningspunkt for kåringen af årets ph.d.-cup i går eftermiddag. Rækker af ekstra stole er sat frem, og mens stadig flere gæster kommer dryssende til, er der travlhed ved bordet med pindemadder. Sammenbøjet sidder dagens huspianist, Torben Steno, bag et elorgel og tilfører lokalet lidt lirekassestemning.

»Det gælder om at nedbryde lydmuren mellem forskningsmiljø og det omkringværende samfund,« siger uddannelsesminister Morten Østergaard (R) lidt senere i sin tale.

»Man kan spørge, om det giver mening at konkurrere i forskningsformidling. Svaret er et rungende ja. Konkurrencer skaber opmærksomhed og debat, og de giver inspiration til unge. Så i dag presser vi ph.d.’erne til at lave et nedkog, en bouillonterning af viden, men det er vigtigt, for det kan sætte lys på forskningen,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu