Nyhed
Læsetid: 2 min.

Pind forsvarer au pair-ordning

Efter fornyet kritik af au pair-ordningen tager tidligere integrationsminister Søren Pind (V) til genmæle: Pigerne er her altså frivilligt!
Efter fornyet kritik af au pair-ordningen tager tidligere integrationsminister Søren Pind (V) til genmæle: Pigerne er her altså frivilligt!
Indland
8. maj 2012

Regeringen kommer i kollision med Europarådets konvention om au pair-ordningen, hvis den ændrer au pair-pigernes arbejdsstatus.

Sådan lyder advarslen fra tidligere integrationsminister Søren Pind (V), efter at Enhedslisten har foreslået, at Danmark tiltræder den særlige ILO-konvention om domestic workers – tjenestefolk, som vil forbedre pigernes retslige vilkår og bl.a. give dem mulighed for at forfølge brud på deres rettigheder. Et forslag FOA og SF er positive overfor, og som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) nu vil se på i forbindelse med den igangværende revision af au pair-ordningen.

Søren Pind henviser imidlertid til, at ordningen reguleres af Europarådets konvention fra 1969 .

»Du kan ikke gøre dem til arbejdstagere eller tjenestefolk. Det er nemlig i strid med konventionen. Du kan selvfølgelig godt pille en smule ved lommepengenes størrelse – men de kan jo ikke afvige anormalt fra det, andre lande giver. Og det kan ikke på nogen måde komme i nærheden af lønmodtagerstatus,« siger han.

Det såkaldte International Au Pair Program er et kulturudvekslingsprogram, som giver unge mennesker mulighed for at opholde sig i et andet land og lære dets sprog og kultur.

Som Information har beskrevet viser en ny undersøgelse dog, at fire ud af fem filippinske au pairer i Gentofte arbejder mere, end deres kontrakt tillader. Det er den filippinske sociologistuderende Vanessa Faith Agrada, der selv er au pair i kommunen, som har interviewet mere end 50 au pair-piger.

Meningsmålinger afslører, at flertallet af danskerne mest ser au pair-personerne som billig arbejdskraft. Selv om Søren Pind understreger, at dem som misbruger ordningen skal »have en over snuden for det«, så kritiserer han også kritikerne af ordningen:

»Essensen handler om, hvorvidt man ser det her som frivilligt eller ej. Venstrefløjen vil påstå, at fordi der er et økonomisk afhængighedsforhold, så er det her udtryk for tvang. Det er klart, at et sådan synspunkt kan jeg ikke acceptere. Det er mennesker, som kommer hertil fuldstændig frivilligt, og som – sammenlignet med alternativerne – får en bedre tilværelse,« siger Søren Pind. »Betyder det, at det altid er en dans på roser? Nej. Men det er bedre end andet. Og det må i sidste ende trods alt være udgangspunktet for, hvordan det her bliver vurderet. Og så vil jeg i øvrigt sige, at der er adskillige mennesker, som behandler deres au pair fint og godt. Det synes jeg ikke fremgår af den offentlige debat«.

Den tidligere integrationsminister har selv en au pair-pige.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Søren Pind er som bekendt en stor tilhænger af au pair-piger.
Han har selv kæmpet for at beholde en, selv om både kone og børn var flyttet fra ham.

http://avisen.dk/afslag-soeren-pinds-au-pair-skal-flytte_131299.aspx

Holger Madsen

Kan en au pair-pige lære kultur hos Søren Pind.?

Mandatar Torben Wilken

Søren Pind (MF(V) fortæl os, nu du blander dig i debatten om Au pair pigernes forhold i Danmark, lidt om hvordan du selv opfylder betingelserne for at have en Au pair i dit hjem.

Er du ikke skilt og din x-hustru har jeres børn boende hos sig?

Som medlem af Folketinget foregår du vel med det gode eksempel og ved nøje at overholde reglerne, lovene, traktaterne, EU-retten, ja du ved hvad jeg taler om!

Overholder du disse betingelser taget fra www.nyidanmark.dk under Au pair:

"Krav til værtsfamilien

Værtsfamilien skal bestå af mindst én forælder og mindst ét hjemmeboende barn under 18 år. Barnet skal være registreret i Det Centrale Personregister som bosiddende på værtsfamiliens adresse. Hvis barnets forældre ikke bor på fælles bopæl, og det er aftalt, at au pair-personen skal opholde sig på skift hos forældrene, er det et krav, at både barnets mor og barnets far indgår en au pair-kontrakt med ansøger, og at begge forældre opfylder betingelserne for at være værtsfamilie. Hvis au pair-personen ikke skal opholde sig på skift hos fraskilte forældre, men alene hos den ene forælder, kan denne forælder være værtsfamilie under forudsætning af, at der er registreret mindst ét barn under 18 år på bopælen".

Din Au pair går da ikke alene hjemme i dit hjem medens du er på Christiansborg og passer alle dine gøremål der og andre steder i ind og udland?
Jeg glæder mig til dit klare svar.

Med venlig hilsen
Torben Wilken

Bill Atkins

»Det er mennesker, som kommer hertil fuldstændig frivilligt, og som – sammenlignet med alternativerne – får en bedre tilværelse,« siger Søren Pind, - tidligere udenrigsminister.

Søren Pinds mangel på logik og impati afsløret i én sætning - mageløst, men også forstemmende.

Selvfølgelig skal vi ikke hjælpe de fattige filippinske piger som kommer til landet pga pengene.
Vi skal bare kriminaliserer dem som køber deres ydelser.

Maya Nielsen

Pind kan da an sætte en dansk pige, der bor hjemme og som vil have sabbat år fra skolen..... og så kan mår og far holde øje med at hun behandles ordentligt, eller han kan fremsætte et forbedret lovforslag til en "de pair " ordning for modne enlige der kan komme og arbejde på forbedrede betingelserf og højere løn efter de første 3 måneder i Danmark med et korps der skal organisere disse hushjælp-ansatte

Morten Andersen

Vorherre bevares Søren Pind!

Der er også en million sultne børn i fare for at dø i Afrika. de ville sgu også gerne komme her frivilligt, og arbejde for Søren Pind gratis 16 timer i døgnet 8 dage om ugen, for en skive muggent rugbrød.

Jeg synes du skal skamme dig Søren Pind.

Johannes Nielsen

"fire ud af fem filippinske au pairer i Gentofte arbejder mere, end deres kontrakt tillader"

NEJ - det er altså ikke det den i øvrigt noget tendentiøse undersøgelse siger. Fire ud af fem siger at de nogen gange arbejder for meget - formentlig forstået på den måde at det forekommer at de arbejder mere end de fem timer, som kontrakten angiver, mod at de arbejder tilsvarende mindre en anden dag.

Slap lige af...

Dennis Berg

Pigerne er her frivilligt? Altså, de er her ikke fordi galloperende globalisering har smadret deres hjemstavn i en grad, så det er svært at overleve, og de derfor i desperation søger hertil?
Jeg tror ikke vi ser mange amerikanere, canadiere eller lignende blandt au-pair. Mærkeligt nok kommer de kun fra tredjeverdenslande.

Definér lige friviilligt.

Bill Atkins

Jeg synes simpelt hen Søren Pind udtaler sig for lidt !!!

Lars Hansen

De fleste der kommer til Danmark: Kommer
frivilligt. Men det er ikke ensbetydende med at de behandlet pänt og anständigt.

Ang. frivillighed? Hvad med alle de flygtninge som kom til Danmark helt frivilligt -Hvorfor er de ikke velkommen?

Maya Nielsen

Pind du kan da ansætte en af de grækere du ikke ville hjælpe med flygtningebyrden, da de bad om hjælp længe før Grækenland kollapsede, ansæt da en enlig mor fra Grækenland... det ville give mening og med din løn kan du jo godt betale mindstelønnen ikke sandt ?

Maya Nielsen

Pind du kan da ansætte en af de grækere du ikke ville hjælpe med flygtningebyrden, da de bad om hjælp længe før Grækenland kollapsede, ansæt da en enlig mor fra Grækenland... det ville give mening og med din løn kan du jo godt betale mindstelønnen ikke sandt ?

Morten Andersen

Uhmm.....De Grækere er vist ikke så nemme at danse med. Søren Pind kunne komme til at opleve problemer med sådan en barmfager robust græsk bedstemor.

Ser man på deres valg, er de vist ved at have fået nok af borgerlige - og for den sags skyld upålidelige socialistiske politikere. Det virker som om de er istand til at kunne sige fra, mere end os i norden.

Narj...Tror ikke Søren Pind kommer langt med en græsk bedste. for at arbejde for ham, skal man nok nærmest være ved at dø af sult.

Maya Nielsen

Men de er nu også samtidigt et herligt folk.. helt specielt og ægte også i deres lidelser ,men hvem har oplevet en bil fuld af megamaskuline græske mænd stoppe ude midt i bjergene og synge om Pavarotti mens de dansede græsk på asfalten ind i mellem de var ude at spille teater i deres forsøg på at fortælle folk om en mere social måde at have samfund på og om deres hals en lille rød klud hvorpå der stod KKE ... de glade operasyngende og dansende græske kommunister.. det var en oplevelse for livet og de var generøse og hJalp alle de kunne, ....waow

Morten Andersen

Jeg kan kun sige VELKOMMEN til de gæve grækere.

Hvis vi kommer til at mangle åhh alt den arbejdskraft der tales om, så må det forbrødrede EU da være det første sted at søge. Går da gerne allerede nu, gerne ned på 30 timers arbejdsuge, og så deler mit job med en god græker. I solisaritetens og hjertets navn. Vil også gerne indføre tre ekstra bededage, i samme sags tjeneste.

Men vi er vist uden for emne nu Maya :-)

Martin Haastrup

- Desto større grund er der da til at tage kritikken af ordningen alvorligt.

Men Søren pind mener åbenbart at når man er her frivilligt så har man ikke ret til at kritisere?

Sjov tankefigur - Så vil jeg gerne tilføje: Men Søren Pind er jo også frivilligt politiker - får sin fede løn for det etc - så hvorfor brokker han sig så??! 8-)

Måske Søren Pind skulle prøve at være frivillig politisk au-pair i de lande disse piger flest kommer fra? - Så kunne det være at han indså meningsløsheden i argumentet. 8-)

Peter Andersen

Frihedsministeren

Lars Poulsen

Inden vi alle går helt i selvsving over hvor uretfærdigt disse au pair piger bliver behandlet så kig lige på følgende regnestykke:

En au pair får kr. 3.150 i 'lommepenge'.
Hertil kommer husly, et værelse koster måske 2000 kr/md (faktisk i Gentofte koster et værelse nok en del mere!).
Hertil kommer kost, lad os sige 2000 kr/md (hvis de spiser sammen med familien i Gentofte er det nok ikke vand og brød så dette beløb er nok i underkanten).

Total kr: 7.150,- /md.
Dette beløb er skattefrit, og ved 5t arbejde om dagen i 22.5 dage/md (112,5t) er det lig

kr. 63,55/time (SKATTEFRIT).
===========

Dette ligger fuldt på højde med f.eks. en køkkenmedarbejder der får ca. 110 kr/t FØR SKAT.

Hertil er ikke medregnet diverse andre udgifter når familien f.eks. er i biografen, ude at spise eller andet og hvor au pair'en er med.

I øvrigt kan man købe en alm. rengørings pige/dame for ca. 50'er i timen sort. Så hvis det bare er arbejdskraft de vil have disse Gentofte-borgere så kunne de jo bare købe en sådan, ikke?

Kr. 3.150 i rådighedsbeløb (EFTER MAD ER BETALT) er i øvrigt meget mere end en gennemsnits studerende.

At nogle af dem så arbejder over, ja hvorherebevares. Det er selvfølgeligt forkasteligt, men hvor mange i erhvervslivet arbejder ikke også over? Jeg kender adskillelige. F.eks. kender jeg en kørende sælger der arbejder 80 t/ugen men får betaling for 37.
Og hvad med dem der arbejder GRATIS i praktik i køkkener, f.eks. i Noma? Hvor er forargelsen?

Så klap lige hesten. Skal lige nævne at jeg ikke selv har en au pair men syntes der mangler lidt fakta og kølig resonnement i debatten.
Desuden var artiklen 'verden set fra au pair-pigernes vinkel' MEGET ensidig og handler mest om anonymiserede cases, og hvad kan ikke bevises med enkeltstående anonymiserede cases? ja jeg spør' bare.

Morten Kjeldgaard

WHAT? Søren Pind mener, Danmark skal overholde internationale konventioner? Løftebrud!!

Mandatar Torben Wilken

@ Lars Poulsen
Du efterlyser "men syntes der mangler lidt fakta og kølig resonnement i debatten.". Det gør jeg også.
HVORFOR snakker du så om ARBEJDE ???

Jeg skrev her på debatten til Søren Pind d. 8. maj kl 02:33 og fremhævede kravene for, at kunne være en "værtsfamilie i Au pair systemet".

Hvis du nu hentede de konkrete FAKTA som gælder for Au pair. De findes på www.nyidanmark.dk , ja så ville du opdage, at du er helt galt på den og at du faktisk forplumre debatten om Au pair med al din snak om ARBEJDE og LØN.

FAKTA ER En Au pair må IKKE arbejde, hertil kræves det i DK en Arbejdstilladelse som gives samme sted som tilladelse til værtsfamilie og Au pairén, nemlig i Udlændingestyrelsen, Ryesgade 57 - 2100 Kbh. Ø. Slå op på Au pair og læs så betingelserne. Det kan ikke være så svært. Au pair og Arbejdstilladelse er uforenelige størrelser.

Du behøver ikke at "Klappe hesten" for dette er ganske let at forstå.

En Au pair ordning er meget gammel og har altid haft det samme formål, nemlig at give unge mennesker, ugifte, uden børn og sådanne familiemæssige forpligtigelser en mulighed for, under betrykkende vilkår, at komme ud i verden og opleve andre kulturer i private hjem, på lige fod med værtsfamiliens egne børn under 18 år, der skal være hjemmeboende. Derfor hedder ordningen Au pair = på lige fod.

Hvis udlændinge skal have den rette opfattelse af denne ordning, er det nok en fordel, ar vi danskere der udtaler os om forholdene, rent faktisk, som et minimum, har sat os lidt ind i sagens FAKTA lovgivningsmæssig, før vi gør os kloge i debatten. Vi kan altid have en forskellig indgangs vinkel og opfattelse, MEN FAKTA skal vi være enige om er og må altid være udgangspunktet.

Undskyld at jeg er så konkret og kontant. Det skyldes at dit indlæg vidner om en sund opfattelse og ditto tankevirksomhed. Derfor er det endnu mere beklageligt, at du rykker ud, før du ved hvad du snakker om for en ordning. Dit regnestykke var såmænd ganske udmærket, men har ingen relevans her i denne sammenhæng.

Au pair er ikke arbejde og det må det aldrig gå hen og blive. Dem der misbruger ordningen, de skal irettesættes og i yderste konsekvens have repressalier så de ophøre med misbruget. Det gælde både Au pairén og værtsfamilien.

For at ingen af disse parte skal være i tvivl om betingelserne, skal der oprettes en fastlagt ens skriftlig kontrakt der opfylder alle krav givet ved lov, gældende lov. Den skal godkendes i Udlændingestyrelsen førend der kan gives en tilladelse og indrejse i Danmark for Au pair´en.

Alt er således sikret afklaret og oplyst for begge parter fra start. Det er overholdelsen der kniber med og det er her der skal sættes ind, så ordningen ikke ødelægges af dem der kun vil snyde og bedrage.

Lars Poulsen

@Mandatar Torben Wilken:

At jeg sammenligner med lønnet arbejde er ikke det samme som at jeg siger at au-pair er en 'arbejdsordningø.

Jeg sammenligner med arbejde fordi alle andre i debatten er forarget over at au-pair'erne 'arbejder' og kalder det slaveARBEJDE.

I de regler du henviser til står bla:

"Som modydelse deltager au pair-personen i de huslige pligter (fx rengøring, tøjvask, madlavning, børnepasning) i værtsfamilien i minimum 3 og maksimum 5 timer om dagen, maksimalt 6 dage om ugen."

Så kan du kalde det 'pligter' eller andet fremfor 'arbejde' men jeg vælger nu at kalde det hvad det er: arbejde. Og her står at de kan forventes at arbejde 3-5 timer om dagen.

'au pair' betyder 'på lige fod', ja netop. Mon ikke gennemsnits teenageren der bor hjemme ikke også forventes at 'arbejde' nogle timer om dagen med de huslige pligter? passe børn, støvsuge, vaske bilen, slå græsset? Så hvorfor skulle det være anderledes for en au pair når nu de netop skal være på lige fod? Jeg tror der er massere af teenagere der er sure over at skulle vaske vinduer, hvor er forargelsen så her?

Jeg sammenligner endivdere med lønnet arbjede for netop at vise at LØNNEN (eller kald det bare 'lommepengene') faktisk modsvarer ret godt det en ufaglært arbejder får for tilsvarende 'arbejde'. Så det kan IKKE sammenlignes med 'slavearbejde' som mange her i debatten åbenbart mener.

Maya Nielsen

Ja men de 7000 fiktive kroner pr. Måned, er også en betaling for et privatliv hvor grænserne er nærmest helt udviskede, hvor fritid ikke respekteres, og betingelserne ikke opfyldes. Deltagelse i sprogkurser negliseres og den ansattes lovede familiære oplevelse bliver omformet til nedladende udnyttelse og en grov tiltaleform uden ægte repekt til gengæld med en ekstrem intimidering af kvinder fra en meget privat kultur og tiltider med sexuelle tilnærmelser også så udnyttelsen er mere end maksimal af disse kvinder for de peanuts de får... og hvem ville under den slags vilkår ikke hellere bo langt væk fra arbejdsgiveren, det ville jeg da selv, altså ønske mig at komme langt væk fra en sådan arbejdsgiver, så jeg kunne rekreere fra nedladende kommentarer og evige forskydninger i planlagt fritid , det skaber jo aggressioner hos den der udsættes for det gang på gang eller depression om man ikke magter at reagere på det over for den reelle udøver...

Det er en meget lav løn for en høj ofring af det private under urimelige vilkår ...

Lars Poulsen

@Maya Nielsen:

Hvis en au-pair behandles nedsættende, ikke har noget privatliv, tiltales groft og udnyttes sexuelt ja så snakker vi altså om en kritisabel (evt. kriminel) og forkastelig situation som det også må forventes at au-pairen i sig selv gør noget ved (klager, beder om forflyttelse, melder til politiet osv.).

MEN, nu diskutterer vi jo det med 'lønnen'/lommepengene og det har ikke noget at gøre med en sådan evt. situation. Man kan f.eks. ikke sige at de skal kompenseres mere fordi at så er det i orden at de så kan blive udnyttet sexuelt...

I øvrigt så er de fleste chefer nogle idioter, det gælder sikkert også au-pairens 'chef'. Vi mangler derfor en *objektiv* analyse af deres forhold inden vi går i selvsving og generaliserer.

Mandatar Torben Wilken

@ Maya Nielsen

Mange jobs medfører af rent praktiske grunde, at arbejderen bor på arbejdspladsen. Det gælder i lanbruget, på skibene i fart f.eks. DFDS, det gælder arbejdspladserne i Nordsøen (Olieboring). Der skaber ikke problemer hvis man ikke vil problemer. Er forholdet utåleligt, ja så rejser man væk eller bliver fyret. Det gælder jo helt generelt.

Husk nu stadigvæk: Au pair er IKKE arbejde!

Au pairén er sikret gode anstændige forhold. Hvis begge parter opfylder betingelserne. Finder Au pair´en at der er nogen ting der ikke er ok, så er klage adressen Udlændingestyrelsen, Ryesgade på Østerbro i København.

Har man som Au pair ikke "rent mel i posen" så er motivationen måske begrænset og så er det os andre der skal hjælpe til.

Mandatar Torben Wilken

@ Lars Poulsen
Tak Lars Poulsen, jeg fornemmede jo at du var et meget fornuftigt menneske og det kom til at stemme.

Problem et er, at der foregår et bevidst misbrug i værtsfamilierne, men at de implicerede Au pair´er selv ikke når det kommer til stykke selv ønsker at der skal gribes ind overfor misbruget.

Denne ulykkelige situation skaber en "syg kultur" i miljøet som set før i andre sammenhæng.

Debatten her vil helt afgjort sætte noget i gang hos de ansvarlige myndigheder.

Det var nok ikke det, den oprindelige artikel "Verden set fra au pair-pigernes vinkel" og den Filippinske Vanessa Faith Agreda lage op til..

Christian De Coninck Lucas

100% klaphat.

Per Eskildsen

Søren Pind er en mand med et stort udsyn og naturligvis har han ret i, at der både er frivillighed og økonomisk afhængighed i kulturudvekslingsprogrammet og at der som den stærke part, påhviler os en særlig forpligtelse, der – alt andet lige – er grundlaget for at enhver civilisation, ikke bryder sammen af den ene eller anden grund og så er det måske også lidt unfair at inddrage Søren Pinds ægteskabelige status i denne debat, det er ikke en opmærksomhed han fortjener.

Robert Kroll

Pudsigt nok er au pair ordningen i medierne gået hen og blevet til en "Gentofte - ting" - fattige piger udnyttes af rige borgerlige forstadsfruer o s v.

I mine omgivelser er der p t to familier med au pair piger, og forældrene i de to familier er højtuddannede ( sociolog, læge, cand polit og psykolog) og gode medlemmer af venstrefløjspartier - de bor i øvrigt i henholdsvis Virum og Gladsaxe og betaler en masse i indkomstskat..

I øvrigt, så er au pair ordningen en forældet ting .

Men lad os se i øjnne, at i en familie med to udearbejdende forældre og høje indtjeningsmuligheder , så kan det være meget hjælpsomt med en hushjælp eller barnepige o s v.

Så lad dog private ansætte (voksen) hushjælp til normale overenskomstmæssige lønninger, ATP-indbetaling o s v og trække det fra i skat. - så er man ude over misbrugsproblemerne - og samfundet vinder på det.

Maya Nielsen

Ja eller pind kunne sørge for en organisering under kvindeligt arbejdersforbund der kan fradømme familier der ikke lever op til ordningens betingelser retten til overhovedet at tage udenlandsk arbejdskraft ind i deres privatssfære .

Det ville være fair og også at alle skal til en samtale i fagforbundet om deres rettigheder og beskttelsen af dem hos myndigheder og politi om nogen går over private grænser på nogen måde..... men det er de selvfede rige jo ikke in teresserede i vel, for det fede ved ordningen er vel udnyttelsen ?

Lars Poulsen

@Maya Nielsen:

"Ja eller pind kunne sørge for en organisering under kvindeligt arbejdersforbund der kan fradømme familier der ikke lever op til ordningens betingelser retten til overhovedet at tage udenlandsk arbejdskraft ind i deres privatssfære "

Ja, men man skal så bare passe på at retsikkerheden er bevaret for begge parter i en sådan ordning. Men ellers en god ide.

@Robert Kroll:

"Så lad dog private ansætte (voksen) hushjælp til normale overenskomstmæssige lønninger, ATP-indbetaling o s v og trække det fra i skat. - så er man ude over misbrugsproblemerne - og samfundet vinder på det."

Enig, en virksomhed trækker jo også lønninger fra før skat så hvorfor ikke denne mulighed for private? Det ville i øvrigt skabe en masse jobs og/eller gøre en masse sort arbejde hvidt.
Men indtil da, kan kan man jo hyre en sort (nej, ikke en neger, det er en anden debat! :-) ) til ca. det samme for hvad en au-pair koster.

Mandatar Torben Wilken

Per Eskildsen siger:

"Søren Pind er en mand med et stort udsyn og naturligvis har han ret i, at der både er frivillighed og økonomisk afhængighed i kulturudvekslingsprogrammet" og videre "det måske også lidt unfair at inddrage Søren Pinds ægteskabelige status i denne debat, det er ikke en opmærksomhed han fortjener." NEJ Per Eskilsen jeg er dybt uenig i begge forhold.
1. Au pair ordningen er og kan aldrig korrekt anvendt føre til økonomisk afhængighed idet der kun er tale om lommepenge. Løn eller andet må ikke forekomme. Man kan altså ikke deltage i ordningen for pengenes skyld.

2. Jo Søren Pind fortjener denne opmærksomhed al den stund han ikke vil oplyse hvorledes han kan opfylde betingelserne for at være en værtsfamilie. Han har måske været lidt for kreativ i sin besvarelse. Det belaster også at han selv sad med det politiske ansvar for dette område, da han var minister sidste år.

@Maya Nielsen stop nu al dit vrøvl om fagforeninger. Dette er IKKE arbejdsmarkedet. Fagforeningerne har intet at gøre her. Basta. Sæt dig dog ind i sagen før du postulere.

Nis Jørgensen

Lars Poulsen: Der er lige et par faktuelle fejl i dit regnestykke:

- Du skriver 5 timer gange 22.5 dage. En au pair arbejder som udgangspunkt 6 dage om ugen, i snit bliver det 26 dage/md, 156 timer/md

- Du skriver at lommepengene er skattefrie. Dette er forkert. Der skal som udgangspunkt betales skat af lommepenge samt "værdi af frit logi". Det er dog muligt at det sidste er ændret - jeg har ikke kunnet finde nyere vejledninger på SKAT's hjemmeside hvor det er med. Men lommepengene beskattes - normalt med 8% (arbejdsmarkedsbidrag).

En au pair kan demed sættes til at arbejde ca 20% mere, og får ca 8% mindre i lommepenge end i dit regnestykke.

De 4.000 for kost og logi er også tvivlsomme - en au pair ville nok næppe leve så dyrt hvis han selv kunne vælge. .