Læsetid: 3 min.

Tung teori og thaiprostitution

Offer eller selvstændig erhvervskvinde? Opfattelsen af thaiprostituerede er vidt forskellig, alt efter om det er en professionel socialarbejder eller en prostitueret, der udtaler sig, konkluderer migrations- og kønsforsker Marlene Spanger i sin ph.d.
Marlene Spanger foretog sit feltarbejde om thaiprostituerede på barer og bordeller. Og mødet med de prostitueredes konkrete virkelighed  udfordrede i høj grad teoriernes verdensbillede.

Marlene Spanger foretog sit feltarbejde om thaiprostituerede på barer og bordeller. Og mødet med de prostitueredes konkrete virkelighed udfordrede i høj grad teoriernes verdensbillede.

Sigrid Nygaard

21. maj 2012

Feltarbejdet bestod i at gå på bar og på bordel. Marlene Spangers ph.d. skulle undersøge de opfattelser, som henholdsvis thaiprostituerede og de socialarbejdere, der forsøger at hjælpe de prostituerede, har af de prostituerede. Derfor gik hun ud og mødte de prostituerede på deres arbejde, altså når de sad i baren på udkig efter mænd, eller når de var der, hvor mændene kommer – på bordellerne.

Marlene Spanger oplevede, at den forestilling, hun havde om de prostituerede, når hun trådte ind af døren, gjorde, at hun ikke kunne forstå alt om deres verden ud fra sine egne tunge teoretiske begreber.

»Når man interviewer, spørger man ofte ud fra nogle bestemte opfattelser. Vi trækker på nogle selvfølgeligheder, og i forhold til prostitution spørger man, hvad de tjener, hvilke ydelser, de yder, hvordan de kom ind i det, og hvordan de vil komme ud af det. Man spørger gerne til økonomi, men aldrig til deres kærlighedsliv, deres affærer og følelsesmæssige relationer,« siger Marlene Spanger.

Hun nævner en af sine interviewpersoner, som ikke passede med den gængse opfattelse af en migrantprostitueret.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Teis Iversen

"Hendes ønske er at blive ved at fortælle historier om dem, der unddrager sig kategorierne, og som er undtagelsen fra de tunge teoretiske kategorier, som man trækker ned over verden og inddeler den i."

For mig at se nærmest den perfekte forskermentalitet. Forrygende artikel, om end lidt kort!