Læsetid: 4 min.

DF kritiserer Venstre for halvhjertet udlændingepolitik

DF beskylder Venstre for at skifte kurs i udlændingepolitikken, bl.a. i sagerne om statsborgerskab til kriminelle. Venstre afviser
DF beskylder Venstre for at skifte kurs i udlændingepolitikken, bl.a. i sagerne om statsborgerskab til kriminelle. Venstre afviser
5. juni 2012

Martin Henriksen, integrationsordfører for Dansk Folkeparti, retter nu en bredside mod partiets tidligere så trofaste alliancepartner i udlændingepolitikken: Venstre. Det sker, efter at Venstre i en række sager, ifølge Martin Henriksen, har skiftet kurs.

»Venstre bliver nødt til at forstå, at udlændingepolitik er et utrolig vigtigt område, og de bliver nødt til at indse, at de skal være mere skarpe i forhold til den måde, de er i opposition på,« siger han.

Kritikken går bl.a. på spørgsmålet om, hvorvidt man skal give dansk statsborgerskab til udlændinge, der er dømt for kriminalitet eller er i PET’s søgelys. Netop den slags sager har været et heftigt debatteret emne under forhandlingerne om de seneste lovforslag om indfødsret, men selv om Venstres Karsten Lauritzen både i Folketinget og i Information har sagt, at Venstre ville stemme imod lovforslagene af hensyn til »rigets sikkerhed«, har partiet efterfølgende stemt for. Det undrer Martin Henriksen, der kalder det »uholdbart«.

»Venstre kritiserer, at kriminelle udlændinge er på lovforslaget og får statsborgerskab, men i sidste ende stemmer de for, at de får dansk statsborgerskab. Jeg synes, det er at gøre grin med danskerne og de indvandrere, der rent faktisk lever op til de krav, vi stiller.«

Halvhjertet politik

I sagen om statsborgerskab til kriminelle udlændinge er Venstre som udgangspunkt enig med Dansk Folkeparti, siger integrationsordfører Inger Støjberg (V).

Men eftersom man ikke kan stemme for eller imod, at enkelte personer får statsborgerskab, men kun for eller imod hele lovforslaget og dermed alle personerne på det, har Venstre intet valg.

»Problemet er, at hvis man gør, som Dansk Folkeparti gør (og stemmer imod, red.), vil man tage tusindvis af nye danskere som gidsler, fordi regeringen nøler i den her sag. Det synes jeg ikke er rimeligt.«

Én ting er, at de to partier kan være politisk uenige om fortsatte stramninger i udlændingepolitikken, og Martin Henriksen erkender da også, at Venstre ikke har stemt for Dansk Folkepartis forslag om at kriminalisere parallelle retssamfund og slå hårdere ned på forældre, der sender deres børn på genopdragelsesrejse.

»Det fortæller jo noget om, at den stramme udlændingepolitik måske ikke er så helhjertet fra deres side alligevel,« siger han.

Men Venstre vil tilsyneladende heller ikke være med til at rulle de lempelser, den nuværende regering for tiden indfører, tilbage, hvis VKO igen skulle få flertal.

»Der er et stående tilbud til Venstre, om at de forpligter sig på at tilbageføre reglerne sammen med os. Det har de så ikke benyttet sig af, og det kan undre,« siger Martin Henriksen med henvisning til de betænkninger, partierne afgiver i forbindelse med arbejdet med et lovforslag.

Her skriver DF i flere tilfælde, at partiet ønsker loven tilbagerullet om muligt, mens Venstre og Konservative nøjes med at kritisere lovforslaget.

»Det er ærgerligt, at man ikke klart markerer, at det vil man selvfølgelig genindføre, hvis man får mulighed for det. Jeg synes, der er for meget varm luft i Venstres udlændingepolitik, og det er frustrerende, at man ikke oprigtigt og helhjertet ønsker at føre en stram udlændingepolitik.«

Afviser gyldne løfter

Martin Henriksen gør det samtidig klart, at hvis Dansk Folkeparti igen bliver støtteparti for en borgerlig regering, skal ændringerne i udlændingepolitikken rulles tilbage.

»Vi vil presse rigtig meget på, og det er noget af det første, vi vil tage hul på efter et valg. Så må Venstre forstå, at der er en hel del ting, der skal ryddes op i. Og det kan også godt være, der bliver brug for yderligere stramninger.«

– Hvor ultimativt et krav er det?

»Nu stiller vi ikke ultimative krav, men det vil være et hovedkrav. Folk ved godt, det ikke bare er noget, vi siger for sjov. Det er faktisk noget, vi mener.«

– Så det kan blive svært for en kommende VK-regering at få en finanslov igennem, hvis de ikke imødekommer de her krav?

»Ja, selvfølgelig skal Dansk Folkeparti have indrømmelser for at stemme for en finanslov. Nogle af de her emner vil helt klart komme på bordet, det er der slet ikke tvivl om.«

Inger Støjberg forklarer, at Venstre ikke vil forpligte sig til at tilbagerulle lovgivning, når der er mindst tre år til næste valg: »Vi har et princip om, at man bliver nødt til at vide, hvad det er, man spiller op imod til den tid frem for bare at stå og komme med gyldne løfter nu,« siger hun og fortsætter:

»Men vi har også et princip om, at man selvfølgelig inden valget får at vide, hvilke love og initiativer vi ønsker at rulle tilbage.«

Endelig imødekommer Inger Støjberg, trods forbeholdet mod at forpligte til tilbagerulninger, Martin Henriksens krav til stramninger.

»Der er ingen tvivl om, at når vi engang kommer til igen, vil der ske ændringer i udlændingepolitikken, og det vil jeg tro, vi kan samles med Dansk Folkeparti om.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Martin Sørensen

som familiesammenført dansker der bor i et dansk thailandsk ægteskab i nu ti år, der ryster vi i bukserne over at se på en ny periode med VKO ved magten med et DF der har fået endnu mere magt, for hver finanslov der er i hus, vi kan helt enkelt spole tiden tilbage til før valget, og lægge 200-500% til for hver finanslov der vil komme i fremtiden, alt sammen som betaling for at DF stemmer for velfærds forringelser, nedskæringer i overførsels indkomsterne, hvis enhedslisten mener at det er at vinde en politisk sejer ja så er udtrykket Pyrrhussejr knap nok dækkede,

vælter enhedslisten regeringen så vil folk som jeg være nød til at flytte fra danmark med vores udenlandske ægtefæller for regelerne vil komme hvert halve år, der til sidst gør det umuligt for os at bo i danmark, og hver forringelse er betaling for at livet bliver lige så umuligt for alle på overførsels indkomst,

Martin Sørensen

http://www.eufagligt.dk/artikel/tysk_domstol_dagpenge_er_ikke_menneskeva...

jeg forventer en copy paste af den tyske hartz 4 reform i danmark og DF´s betaling for at vi også får et sytem med max 3000 kr i dagpenge eller kontanthjælp ja det er udlændinge stramning på udlændinge stramning, her kan jeg dog ikke forestille mig hvor slemt det kan blive, mit værste marrerit kan ikke dække DF´s fanasi i udlændinge stramninger som de kan og vil få gennemført så længe DF stemmer en dansk hartz fire reform

Martin Sørensen

kun en tåbe frygter ikke DF.

de sidste ti år har lært alle os der er gift med en udlændinge at frygte DF. vi ved godt hvem der er vores venner og fjender og DF er ikke de familiesammenførte danskeres venner, min kone har stadigt ikke permanent opholdstiladelse, for målet blev konstant flyttet siden 2003 hvor vi fik familiesammenføriing, dette er realiteten om VKO politikken kærlighedsskatten var nok det værste svine angreb på os, afgifterner på familiesammmenføring var ikke bare høje nej grotæsk høje, vi så på 20000 kr i udgift før vores familie hade tidsubegrænset opholdstiladelse alså forudsat at DF ikke flyttede målet igen som betataling for en ny omgang, velfærds nedskæringer, husk vores liv i danmark afhænger af at enhedslisten IKKE vælter regeringen. derfor stoler jeg ikke på enhedslisten over en DØR tærskel vi har alt for mange realkredit lån som familie til at kunne stole på enhedslisten

Filo Butcher

Hvad den gode Martin ikke har fattet er:

Hele idéen med at regeringen, V og K konstant befamler hinanden er at føle sig frem til mulige regeringskonstellationer udenom DF efter det nyvalg der før eller siden kommer.

Fat det dog, VKO dagene kommer aldrig tilbage!

Og gudskelov for det.

Hasse Gårde-Askmose

Jeg har lidt svært ved at forstå, at "man" kan være modstander af, at kriminelle får dansk statsborgerskab.

Hvor er det dog godt, at Martin Henriksen utrætteligt bliver ved med at påpege det vanvittige i, at vi indfører flere og flere kriminelle muhamedanere til DK.
Han mangler blot at sætte ord på, hvilke udlændinge vi skal sørge for at holde ud, nemlig muhamedanere, men det må man af politisk korrekthed ikke nævne..
Vi skal ikke holde thailænder, amerikanere, kinesere, englændere, japanere, spanier, sydmerikanere osv ude (Jeg gider ikke skirve 100 nationaliteter op). Det handler alene om muhamedanere som hele tiden er årsag til en allerhelvedes masse ballade og uro.
FAT DET DOG!!!

Hasse Gårde-Askmose

Knud Madsen:
Lad nu vær med at falde ned på Martin Henriksens SÆDVANLIGE niveau.

Der er faktisk intet i ovenstående interview, der møntes direkte på muhamedanere.

Jeg er ikke og stemmer ikke på DF (som måske retteligt burde stå for Danske Fjolser).

John Vedsegaard

For lige at være lidt rimelig over for den Danske befolkning, man kunne lave statsborgerskab betinget, overtrædelse af straffeloven i en eller anden grad, gør så at man mister det igen.
På den måde vil både Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Enhedslisten få ret i en masse, hvem ved måske vil de ligefrem stå sammen en dag..

DF vil kun have gode danske kriminelle! De holdt selv hånden over danske kriminelle gennem 10 år...jeg nævner i flæng Kristian Jensen, Lene Espersen, Claus Hjort Frederiksen osv. osv...men tvi, gru og tænders gnidsel, hvis det er en udlænding!!

odd bjertnes

Efter en luksuriøs start i det parlamentariske cirkus, er DF ved at opdage at de kun får noget, når nogen har brug for dem. Og at S og V har mere brug for hinanden lige for tiden end noget andet. S har et bagland der går meget op i valgløfter, og som har 'lovet' at de hellere selv vil dø af sult parlamentarisk end at DF får en disse... Skørt, men tøt på sandheden derom.

Og så er der yderligere Støjberg på linjen når DF skal råbe S op :
'I sagen om statsborgerskab til kriminelle udlændinge er Venstre som udgangspunkt enig med Dansk Folkeparti', siger integrationsordfører Inger Støjberg (V).'Men eftersom man ikke kan stemme for eller imod, at enkelte personer får statsborgerskab, men kun for eller imod hele lovforslaget og dermed alle personerne på det, har Venstre intet valg'.

Jamen Inger, det behøver du kun gøre een gang, så trænger det ind. BAF sidder fast i en dårlig vane fra sidste århundrede, hvor der fandtes 'rigtige flygtninge',
der sandelig rangerede som dybt kriminelle hvor de kom fra - muhammedtegnere, folkeforførere, leninistiske fundraisere. Gi' dem en kold tyrker :-D