Læsetid: 5 min.

De dyre fadøl fra Hugos Vinkælder

På en og samme dag udtalte ombudsmanden kritik af to ministerier i Henrik Sass Larsens sag, Justitsministeriet lagde sig fladt ned, og Sass-Larsen offentliggjorde grunden til, at han ikke blev minister. Han må trænge til en kold øl og har nu en skriftlig vejledning i, hvem han ikke bør drikke den med – af hensyn til rigets sikkerhed
Socialdemokraten Henrik Sass Larsen var gennem noget af en dag i går, hvor Ombudsmanden udtalte kritik af Stats- og Justitsministeriet, som dernæst valgte at give Sass lov til at offentliggøre PET’s dokumenter i hans sag.

Socialdemokraten Henrik Sass Larsen var gennem noget af en dag i går, hvor Ombudsmanden udtalte kritik af Stats- og Justitsministeriet, som dernæst valgte at give Sass lov til at offentliggøre PET’s dokumenter i hans sag.

Claus Bech

26. juni 2012

Henrik Sass Larsen har for længst erkendt, at de øl, han nød sammen med vennen Tommy Kamp på Hugos Vinkælder 20. maj 2011, viste sig at være alt for dyre. Da et ledende medlem af Bandidos satte sig hos dem, kostede de ham en ministerpost. Men nu er øllene også blevet dyre for Justitsministeriet.

Da det i går eftermiddags stod klart, at det var – som Henrik Sass Larsen hele tiden har sagt – et par øl og en SMS med en bandidosrocker, der gjorde ham til en sikkerhedsrisiko, sagde tidligere chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET) Hans Jørgen Bonnichsen til Ritzau:

»Når man går ind og sammenblander sikkerhedsvurderinger med politiske vurderinger, kommer man i en situation, hvor man binder sig op på en sådan måde, at det går ud over personens retssikkerhed.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hugo Barlach

»Når man går ind og sammenblander sikkerhedsvurderinger med politiske vurderinger, kommer man i en situation, hvor man binder sig op på en sådan måde, at det går ud over personens retssikkerhed.« Hans Jørgen Bonnichsen.

Men undskyld, hr. Bonnichsen. Er dette ikke netop én af de mest udbredte situationer omkring PET's virksomhed? Og dermed tillige det direkte mål for kritikken af manglen på bredde i PET's kompetance-sammensætninger. Og derfor yderligere baggrunden for, at der er gode grunde til at kræve en anderledes fornuftig kontrol med tjenesten. Det er tilmed årsagen til, at tjernestens uforholdsmæssige indflydelse på retstilstanden har givet sig udslag i en udbredt mistillid i offentligheden. Og så kan det vel næppe siges, at være ret meget værre...

Med venlig hilsen

Claus Madsen

Man ser sig om efter folk der har haft gavn af at Sass ikke kunne sikkerhedsgodkendes.

Man kikker på regeringens resultat hidtil og ser om der mangler nogen eller noget.

Man venter spændt på en regeringsrokade, og et nyt slagkraftigt socialdemokrati.

Torben - Nielsen

Man kunne jo begynde at tro at når PET i andre sammenhæng også afslår agtindsigt, og begrunder det med hensyn til rigets sikkerhed, at så drejer det sig måske heller ikke om mere en SMS og et par fadøl.

Hvis de her oplysninger skulle have været forelagt en dommer, ville de være blevet afvist ved et indledende retsmøde som utilstrækkelige.

Hvad er det vi beskytter os selv imod, hvis en SMS og et par fadøl med en rocker, bliver betragtet som en risiko for riget sikkerhed???

Flemming Nielsen

PET er en rigtig morsom og moderne aktivitet for alvorsramte børn med kontaktvanskeligheder.
PET er et sødt akronym for mit livs tryghed; petting gør mig direkte glad, især når kæleriet bliver så intimt, at mit privatliv bliver mystisk, mens jeg sidder ved siden af Elvis Presley og Nixon.
Ok, de to er her ikke mere, men man kan jo aldrig vide, hvad fanden de går og laver af ulykker med deres ikke-eksistentielle karisma.