Læsetid: 3 min.

Flygtningehjælpen: Gør som Norge

Norge har lagt op til at genoptage syriske asylsager, hvilket vil betyde, at de fleste syrere i Norge vil få asyl. Det glæder Dansk Flygtningehjælp, der selv har opfordret til at give asyl efter samme vurdering, som de norske myndigheder nu foretager
Pårørende i færd med at begrave et af afore i borgerkrigen i Syrien. Mens urolighederne har fået Norge at lægge op til en genoptagelse af de syriske asylsager, har mindst 79 afviste syriske asylansøgere i Danmark fået besked på at rejse hjem.

Pårørende i færd med at begrave et af afore i borgerkrigen i Syrien. Mens urolighederne har fået Norge at lægge op til en genoptagelse af de syriske asylsager, har mindst 79 afviste syriske asylansøgere i Danmark fået besked på at rejse hjem.

Leal Olivas

6. juni 2012

Mens medierne uge efter uge rapporterer om den fortsatte syriske borgerkrig – senest med massakren i Houla og FN’s kollapsede fredsplan – har mindst 79 afviste syriske asylansøgere i Danmark fået besked på at rejse hjem.

Nu har den norske pendant til Udlændingestyrelsen i Danmark, Utlendingsdirektoratet (UDI), lagt op til en ændring af praksis, der i højere grad vil give syrere asyl i Norge. UDI foreslår over for det norske justitsministerium, at ubehandlede syriske asylsager, der har været stillet i bero siden 28. april 2011, genoptages. Det vil betyde, at »de fleste« syrere fremover vil få asyl. Praksisændringen vil også betyde, at afviste syrere vil kunne få deres sag genbehandlet og alligevel få asyl.

Asyldirektør i UDI, Hanne Jendal, understreger over for Information, at der ikke er tale om »generel amnesti, tværtimod behandles hver enkelt sag individuelt«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu