Læsetid: 3 min.

Fremtidens sortseende profet

Torsdag afsluttede Jørgen Randers Informations møderække om ’Den Store Omstilling’. I 1972 oplistede han en række mulige fremtidsscenarier– i dag går han skridtet videre og giver sit bud på, hvordan verden anno 2052 vil se ud. En noget dyster profeti
Torsdag afsluttede Jørgen Randers Informations møderække om ’Den Store Omstilling’. I 1972 oplistede han en række mulige fremtidsscenarier– i dag går han skridtet videre og giver sit bud på, hvordan verden anno 2052 vil se ud. En noget dyster profeti
9. juni 2012

»Jeg er enig med dig, men ...« Sådan indledte de fleste tilhørere deres spørgsmål til Jørgen Randers, som torsdag aften afsluttede møderækken om ’Den Store Omstilling’ i Ingeniørforeningens lokaler på Kalvebod Brygge.

Jørgen Randers og de fremmødte tilhørere har noget til fælles: En grundlæggende interesse for klima og bæredygtig økonomi. Men hvad angår fremtiden, er der ikke enighed om, hvordan den kommer til at se ud.

I 40 år har Jørgen Randers håbet på, at verden vil slå ind på en bæredygtig kurs. Men 40 års bekymring uden nogen opløftende skridt i den rigtige retning, har fået Jørgen Randers til at miste håbet. I stedet spår han verden en dyster fremtid med en altoverskyggende klimakrise.

Blandt aftenens tilhørere er der dog stadig håb:

»Jeg har længe været aktiv i miljøorganisationer, og der er ingen, der kan fratage mig troen på, at mit arbejde gør en forskel,« siger en ældre mand til to andre, som står i forhallen og venter på, at Jørgen Randers’ oplæg, ’Fremtiden, der venter os’, skal begynde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels-Simon Larsen

Man er ikke sortseende, når man ser sandheden i øjnene, og man er ikke optimist, hvis man ser en strålende fremtid for os på trods af alle beregninger. Jørgen Randers er realist og fortjener tak for det.

John Fredsted

Jeg kunne godt have tænkt mig, at der i avisen havde været afsat meget mere plads til denne artikel, så mødets spørgsmål og specielt svar (for jeg er som Jørgen Randers pessimist) kunne have været bragt mere fyldestgørende.

Nu er det jo ikke de samme mennesker der bygger verden i hhv. 1972 og 2052. Det giver jo en usikkerhed og den slags forudsigelser.

Niels-Simon Larsen

@Søren: Døren til fremtiden er lukket i år 2017, hvis vi ikke inden har sat c02-udledningen passende ned.

Kaspar Olsen

De der i disse forsøg på at forudse forskellige "fremtidsscenarios" IKKE medregner "fjendtlig negativ aktivitet" fra "hemmelige konspirationer" (sandsynligvis baseret i USA) som den der stod bag WTC 11/9 2001 og derefter igangsatte de allerede planlagte krige mod Afghanistan og Irak (og jeg mener ikke - hverken Taleban eller al Qaeda) såvel som de planlagde olieprisernes himmelflugt og dertil det spektakulære penge og business -svindel som snedigt kanaliserede alverdens småsparere og pensionisters penge ned i deres penge-kumpaners tegnebøger - altså de der ikke medregner sådanne negative "New World Order" konspirationers indblanding i jordens fremtidsscenarios vil ikke kunne forudse så meget som en tøddel af fremtiden på jorden !