Læsetid: 3 min.

Ingen genvej til opholdstilladelse

Selv om et stigende antal afviste asylsøgere er i udsendelsesposition i årevis, er myndighederne stoppet med at give opholdstilladelse efter en særlig 18-månedersregel
9. juni 2012

Udlændingestyrelsen og Rigspolitiet er tilsyneladende stoppet med at give opholdstilladelse til afviste asylsøgere, hvor en udsendelse vurderes som udsigtsløs. Mens der fra 2001 og frem til og med 2009 blev givet 203 opholdstilladelser efter den såkaldte 18-månedersregel i udlændingeloven, er der siden januar 2010 kun givet én opholdstilladelse. Det viser en opgørelse, Information har foretaget på baggrund af svar til Folketinget.

Nedgangen i antallet af opholdstilladelser for såkaldt udsendelseshindrede kommer samtidig med, at antallet af afviste asylssøgere i udsendelsesposition fortsat stiger. Lovens § 9 c, stk. 2 siger ellers, at afviste asylsøgere efter 18 måneder kan få opholdstilladelse, hvis de samarbejder om at rejse hjem, og en udsendelse er udsigtsløs.

Zenia Stampe (R) mener, der er tale om et »dramatisk fald«: »Og derfor vil vi gerne have undersøgt, hvad der ligger til grund for det.«

Johanne Schmidt-Nielsen (EL) frygter, at myndighederne i det skjulte har foretaget en »uformel praksisændring«, og at det er forklaringen på, at der siden 2010 kun er givet en enkelt opholdstilladelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvordan kunne jeg overse denne artikel?
Nå, men godt jeg fandt den og nu venter jeg spændt på at der bliver ryddet op i den usandsynligt grimme store bunke af sager, - der ikke kun er en stak papirer, men levende menneskers liv og levned der er på spil.

Kan bare huske noget om ca 90.000 underskrifter der blev afleveret lige før valget i 2007, - løfter dengang der blev afgivet med mere og de løfter der skulle være på vej til at blive indfriet i dag..

Ps: genvejen må hedde amnesti, - der er genveje..

Regeringen kan erkende at det er en kæmpefejl at Danmark har behandlet disse mennesker på den måde og lave en særlig nødlov også..
Jeg tror sandelig ikke på at noget mennesker har lavet ikke kan laves om af mennesker, - hvor der er vilje er der vej!