Kommentar
Læsetid: 3 min.

Kommentar: Politikerne holder os for nar

Forløbet omkring skattereformen vanskeliggør opgaven med at beskrive politik som en seriøs branche og politikere som mennesker, der vægter substans over taktik
Forløbet omkring skattereformen vanskeliggør opgaven med at beskrive politik som en seriøs branche og politikere som mennesker, der vægter substans over taktik
Indland
23. juni 2012

Sjældent har politikerne på Christiansborg levet mere op til fordommene om en børnehave end i forløbet omkring skatteforhandlingerne, som har udspillet sig de seneste par uger. Det dårligt skjulte taktiske spil og de åbenlyse perfide kommentarer mellem Venstre og regeringen i forløbet op til den aftale, som i går aftes overraskende faldt på plads mellem regeringen, Venstre og de konservative, afspejler en anspændt stemning i dansk politik.

Men måske er det på høje tid at spørge, hvad offentligheden egentlig forventes at finde sig i? Og om Venstre planlægger at føre parlamentarisk kispus frem til næste folketingsvalg, som måske først kommer om tre år?

Smuglet ind ad bagdøren

Uden for citat har politikere, pressefolk og rådgivere på begge sider af hegnet hele ugen medgået, at mediecirkusset handlede om ikke at komme til at sidde tilbage med den berygtede abe i skødet, når forhandlingerne mellem Venstre og regeringen brød endeligt sammen. Man ønskede ikke skylden i offentligheden. I går kom Venstre så alligevel tilbage til Finansministeriet med besked om, at de gerne ville lave en aftale. Den konservative partiformand, Lars Barfoed, der modsat Venstre ugen igennem har bidt sig fast i forhandlingsbordet, blev smuglet ind ad bagdøren, og perfekt timet til 19-Nyhederne kunne parterne sammen med finansministeren fortælle offentligheden om en »historisk« og »bred« aftale.

Men uelegant har det været. Først skulle der gøres et stort nummer ud af, at Lars Løkke Rasmussen var forhandlingsleder. Herefter kom et forløb med tilbud og skitser, som – også fra regeringens side – blev præsenteret i pressen i stedet for på forhandlingsbordet. Og i denne uge har offentligheden været vidne til et pinligt totalteater mellem Bornholm, Michigan, Rio og Slotsholmen, hvor opkørt retorik har skygget for reelle anstrengelser for at lande en aftale. Lars Løkke Rasmussen og Venstre har indtil i går tilbragt mere tid i tv end i forhandlingslokalet. Det taktiske spil understreges af, at det på blot fire timer og uden forudgående møder lykkedes at lande den aftale, som Venstre i søndags mente var helt umulig. Så sværere var det altså ikke.

Hvis Venstre i forløbet ud fra et taktisk synspunkt er lykkedes med noget, er det at udstille, hvor afhængig den siddende regering er af de borgerlige for at kunne gennemføre sit eget program.

Projektet i regeringsprogrammet er bygget op på reformer, som går til biddet og luer ud i det, der på politikersprog hedder »uhensigtsmæssige incitamentstrukturer« for at skaffe provenu til at investere i uddannelse og velfærd.

Det provenu, som regeringen vil hente, kan den ikke hente med Enhedslisten, som modsætter sig den indbyggede sociale ubalance i mange af regeringens reformdrømme. Selvom det selvfølgelig er et svaghedstegn for regeringen at måtte overlade sin målopfyldelse til den borgerlige opposition, er aftalen derfor en sejr for SRSF. Til gengæld er forholdet til støttepartiet næppe forbedret efter dette forløb.

Det kan godt være, at Venstre ikke bryder sig om at agere hestesko for en trængt regering. Så må den lade være. Men det er kort sagt uacceptabelt, at danskerne bliver spist af med tosserier for åben skærm i stedet for seriøse forhandlinger om indretningen af fremtidens samfund.

For hvis man må være så fri at minde politikerne om det, så er der en hel befolkning, som sideløbende med de taktiske spilfægterier og timede tv-udtalelser i ugens løb har måttet vente på at få af vide, hvordan de skal indrette deres privatøkonomi i fremtiden. Det samme gælder tusindvis af førtidspensionister og fleksjobbere, som pt. lever med uvisheden om, hvad det kommende forlig ender med. Gad vide om vi skal igennem et lignende totalteater med den aftale?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jørgen Rygaard

fail frygt fascisme

Henrik Rude Hvid

Man merkt die Absicht, und man ist verstimmt.

I USA har man haft en demokratisk præsident, hvad har resulteret i, at venstrefløjen har været pacificeret. Man har ikke villet gynge båden, af frygt for at få de ekstremistiske republikanere tilbage. Men Obama har ført politik som var han Bush, mens venstrefløjen har stavret forvirret rundt. Hvis præsidenten istedet havde været republikaner, så ville venstrefløjen ikke have været så pacificeret, og måske var opstandene i Wisconsin og Occupy Wall Street blevet endnu større og vedholdene.

Jeg ser lignende tendenser i Danmark, hvor en nu såkaldt "rød" regering har pacificeret folket. Nu er det så denne regering, der uden egentlig modstand fra fagbevægelsen, den falmende røde højborg, gennemfører blå politik mere ekstrem end selv VKO nogensinde har ført.

Jeg foretrækker at sande blå partier gennemfører de drakoniske tiltag, istedet "røde" under falsk flag. I det mindste ved folket hvad de har og kan handle på det.
I det hele taget er det på tide, at folket vågner op til dåd, inden deres samfund bliver smadret til ukendelighed.

Steffen Gliese

Politik er en deltagersport, og folk er trætte af at blive holdt udenfor, derfor falder opbakningen til partierne jævnt, når folk finder ud af, at der er meget mere at hente ved at stå udenfor og blive bejlet til. Det har Enhedslisten nu også indset, kniven er sat for struben på regeringen, der risikerer at blive væltet ved det første, det bedste mindretal i en sag. At man kan tro, at der er nogen sikkerhed for regeringen i dette forlig, er naivt udover alle grænser.

Det er illustrativt at CHF griner, en mand der intet har at gøre i politik, men som er repræsentativ for fiflerier.

Hold da op, hvor er "vi" til grin.

Mikkel Nielsen

Frygteligt, ja andet kan man ikke sige. Ikke engang grund til at analysere det helt unødvendigt.

Politikervældet hænger mig langt ude af halsen. Mildest talt.

Steffen Gliese

Jamen, det er smadret, Dennis Berg, for længe siden - det blev det dén dag, hvor den første på understøttelse kom på kontanthjælp.

Thorsten Lind

Gudfader for et photo.
De ligner hooligans.....på en prik,
der fejrer OverDanmarks storsejr
over UnderDanmark!
Mvh Th

Venstre har nu frit slag til at vælte regeringe. EL stemmer ikke for denne aftale, så venstre skal bare vende i vadestedet og stemme imod sin egen aftale. Så er Løkke statsminister og Helle og Margrethe stanglakrids.

Men sådan er det jo at være mindretalsregering. Var det ikke hvad de radikale gjorde i 60'erne.

Jørgen Rygaard

Skyggeregering ?

Billedet siger uendeligt meget mere end teksten. Hvis jeg erindrer ret, er det et snapshot fra det øjeblik hvor en journalist spørger indtil hvad blå stue nu skal kaste med af mudderklatter, hvor til Petterrøv svarer 'Nååårh det tror jeg nu nok vi skal finde ud af'. Læg mærke til Corydons mærkelige grimasse.

Peter Andersen

Jeg stemmer blank fremover.

Dette absurde politiske teater er jo ren lotto,
med blå stue som vinder.

Jørn Sonny Chabert
Maya Nielsen

Ja de opfører sig som nogle selvfede røvhuller, der på skift holder hinanden for nar og som er villige til enhver kritik af modparten blot for at opnå magten for derefter at indføre præcist det man har kritiseret modparten for, og derefter give sig selv og hinanden lønforhøjelser.

selv brugeb at jetflys-fråds går på omgang og er kun forargelig når modparten vælter sig i privilegierne.. .og. Hvike moralske kampe man vil kæmpe af pricipjelle årsager selv det forvandles til den rene attitude relativisme, når blot man har regeringsmagten ... Væk er. Bolværket mod Kinas undertrykkelses fortielser som man blot spiller med på og udvidder også ind på dansk territorium... Hvorfor forærer vi ikke bare is selv til Kina kvit og frit. Som en provins eller versal nr. 118 og hvidkål ?

Søren Blaabjerg

Jeg forstår så udmærket godt, at humøret er højt i den borgerlige lejr. Genske vist har man ikke det formelle regeringsansvar, men at have en formelt socialdemokrartisk ledet regering til at føre borgerlig politik for sig er jo ret beset noget af en taktisk ønskesituation. Man behøver blot for et syns skyld at lade som om det skam slet ikke er borgerligt nok. Og skulle noget slå fejl eller være voldsomt upopulært, så kan man vaske sine hænder under henvisning til, at man ikke fik sin vilje 100%.

Søren Larsen

"Det dårligt skjulte taktiske spil og de åbenlyse perfide kommentarer mellem Venstre og regeringen i forløbet..."

Tak for den kommentar og flere af de andre i indlægget.

Hvad fanden er der galt med vores politikere? Er politik bare et spil for dem? Som en fodboldkamp, der skal vindes? De virker som om de er ligeglade med det de egentligt burde arbejde med. De arbejder på at spænde ben for andre partier og at lefle for vælgerne i stedet for arbejde på det, der er landets bedste.

Endnu engang tak for kommentaren...

Hanton Flilk

Jeg syntes vi skal gøre oprør.

Henning Steen

Allerede fredag aften forklarede Corydon på DR TV, at vejen nu er åbnet for lønnedgang.

Det kan der afgjort være brug for i den nye verdensorden, men det har man ikke måttet sige højt før blandt socialdemokrater. Især ikke før aftalen blev indgået. Skattereformen handler vel klart for de fleste ikke om at skaffe flere arbejdsvillige hænder som proklameret - men om at skærpe konkurrenceevnen.
At endnu flere danske penge er på vej til bl.a. Kina og til vores nabolande, og ikke ret mange den anden vej, er uomtvisteligt.

Men at SKATTEPOLITIK skal bruges som løftestang for den dagsorden, skal man vist være født i den danske model for at forstå logikken i. Det er et indirekte, bureaukratisk, langtidsvirkende middel mod problemer vi som tænkende væsener burde have modet til at diskutere og gøre noget ved direkte: at gå ned i løn! Også i statsadministrationen og i bankerne. Og holde op med at bilde hinanden ind, at vi kan uddanne masserne til at være 20-30% højere løn værd end de uddannede i nabolandene.

Men pyha, så slap vi for at forholde os til, om ret mange i dette land overhovedet er en topbeskattet løn værd, især med den nye grænse.
Jeg kan godt forstå at LO-fagbevægelsen lige nu tørrer sveden af panden, forud for næste akt i forestillingen 'Den danske model' hvortil de tilbageværende medlemmer er inviteret til repremieren - for at klappe ad endnu en lille lønfremgang.

Kristian Rikard

Jeg synes, at det er en stor dag - en dag vi bør mindes og festligholde. På linie med Grundlovsdag. Ikke blot har dannmarks mest liberale parti Venstre
udført et stort og uegennyttigt arbejde for at vise folket, hvad der ligger bag politikken (hvis der endnu iblandt de vægelsindede skulle være en rest af tvivl tilbage l).
Men Eja, som om dette ikke skulle være nok, så har man også på bedste pædagoiske måde fra det yderste venstre til Venstre vist, hvad man egentligt
tænker om den danske vælgerbefolkning og dens intelligensniveau - og vi takker!

Efter mit regnestykke, vil en arbejdsløs og en førtidspensionist, få udbetalt 1,500 mindre netto om måneden, når forliget er nået til enden om 8 år. det ved en inflation på 2,5%. Jeg håber da at bankdirektøren og advokaten kan finde ud af at bruge de penge til mere uautoriseret østeuropæisk arbejdskraft, så vi kan få gang i hjulene i Danmark. For førtidspensionister, syge og arbejdsløse, vil helt sikkert bare bruge pengene på slik, øl og smøger.

Olav Bo Hessellund

For hundrede år siden skrev Henrik Pontoppidan romanen ”De dødes rige”, baseret på erfaringer fra det første årti efter parlamentarismens/folkestyrets indførelse. Nu ser vi skuespillet genopført.

Ja, man bliver forstemt – politik degenereret til taktiske manøvrer, personlig nid og nag og
magtliderlighed.

Gid at Thor Möger og Bjarne må kløjs i deres leverpostejmadder.

Har der været et kup i Socialdemokratiet ?

Steffen Gliese

Ikke endnu, Lasse Kold, men det forlyder, at Thorning kun har købt en enkeltbillet til Rio. :-)

Det er pussigt, Lars har også kun en enkeltbillet.

Steffen Gliese

Nej, han skal vist tilbage til Michigan, Søren Lom.

Kristian Rikard

Her går man og slider dagen lang, for blot at kunne betale skatter til kulturlivet i provinsen - inklusive egnsteatrene og interkommunal refusion - kalder de det.
Og så skal man udsættes for sådan noget -- i den bedste sendetid på begge de stats/skattefinansierede kanaler - det er sku for galt!

Emil Edelgart

@Lasse Kold
Ja, men det er vist godt tyve år siden nu. Thorning har blot været kronen på værket.

Jørgen Garp

En dekadent klasses eskapader igen, igen!
Lad os lige repetere hvem der igen, igen drager økonomisk fordel af denne skatte aftale, som gentagne gange under Fogh/Løkke!
Det er journalister, MF'ere samt advokater, finansfolk, andre akademikere, konsulenter mm., der samtidig forpester livet for hårdtarbejdende folks dagligdag med "management by terror", overfladisk spin og andre stupide såkaldte kontrollerende konsulenttjenester mm..
Disse mennesker har nu igen - med Vestager i spidsen - inde i deres osteklokke bevilget sig selv skattelettelser til øget klimaødelæggende privatforbrug af rejser, fladskærme, rødvin og smarte biler tyvstjålet fra de offentlige velfærdsydelser (uddannelse, omsorg osv.) og samfundets fattigste.
En dekadent klasse, denne højere middelklasse, med en narkoagtig afhængighed af et stadigt stigende perverteret materielt overforbrug, hvis lige ikke er set siden pudderdåserne i 1700 tallets dekandente enevælde og med en tankegang som Marie Antoinette!
Måtte historien fælde samme dom over disse pudderdåsernes aftagere!

Kristian Rikard

Jeg mener i øvrigt, at de enevoldige konger havde mere kontakt til og med Folket end nutidens politikere. Og det på trods af, at medier og spindoktorer slet ikke var opfundet på den tid. Om ikke andet sparede de nogle unødige udgifter!

Kristian Rikard

Jeg mener i øvrigt, at de enevoldige konger havde mere kontakt til og med Folket end nutidens politikere. Og det på trods af, at medier og spindoktorer slet ikke var opfundet på den tid. Om ikke andet sparede de nogle unødige udgifter!

Martin Haastrup

Banditter i habitter.

Peter Andreas Ebbesen

Husk når i forhåbentlig snart igen skal stemme EL ind i regeringen.
Så stem ALDRIG!!! ALDRIG!!! BLANKt!!
Det kan misbruges.
Stem altid på Anders And, hvis i er i tvivl om hva i skal stemme.
Jeg mener nu, at efter denne fredagsforestilling, så burde det vel være indelysende at det er Enhedslisten der bør stemmes på!!!!!!!
Oprør nu for satan!!!
VH Heidi Madsen

Aksel Gasbjerg

Statsministeren sagde i Rio til Løkke, at skatteforhandlinger skulle foregå i Kbh. Men dette gælder åbenbart ikke for Vestager (Venstres trojanske hest i regeringen). Hun har de sidste to dage, mens hun var i Bruxelles haft telefonisk kontakt til Claus Hjort og Løkke.
http://politiken.dk/politik/ECE1666598/smserne-har-gloedet-mellem-hjort-...

Peter Taitto

Jeg kan ikke længere genkende S og SF. Er det nullernes unge, der har overtaget de partier, fordi de var trendy og lidt kult på daværende tidspunkt i forsøget på, at udvise holdning og være lidt på tværs af det forgangne årtis dogmer og borgermusik?

Det er dog nemt, at skrive sådan en omgang pladder, som jeg netop har fyret af ovenover. Men samtidig er jeg tvedelt i min holdning, da der netop er indgået sådan et forlig, som SSFR lovede i seneste valgkamp. Og det var forlig tværs over midten! Det gik så udover enhedslisten, som de senere år er blevet alles mediedarling (og forøvrigt med god grund).

Stop den muggen i geledderne. Husk, at vi netop har oplevet et årti med bla. AFR og CHF i chefstolene, hvor de nuværende regeringspartier blot blev brugt, som demokratisk alibi med invitationer til skinforhandlinger, der, som bekendt, nærmest blev afvist øjeblikkeligt efter få timer fordi VK praktisk talt allerede havde aftalt resultatet med DF uanset evt. forlig med andre partier.

Regeringen er nået der, som de fleste af deres vælgere (undertegnede inkl.) formodentlig ønskede. Og det er åbenbart ikke godt nok. Og reelt set er der ikke flyttet mange kommaer i forhold til den gængse økonomiske vejrudsigt vedr. reformer. Og ser jeg bort fra bla. et par krige, udlicitering af offentlig jobaktivering og diskutable tilskud til privathospitaler, som VKO nok primært vil blive husket for, så har VKO faktisk ført en lyserød og moderne økonomisk politik. For ellers havde de aldrig fået lov, at sidde 10 år ved styrpinden. Og det er ganske vist.

Selv om det er svært, så vælger jeg, at sætte min lid til den nuværende regering.

Michael Guderup

Det fremstilles som et statskup, at 12 skaldede mandater ikke berettiger Enhedslisten til at styre landet.

Det snerper lidt hen ad storhedsvanvid for EL´s vælgere, og alle deres skabs-vælgere, som bare er "SÅ chokerede" over at der ikke kan føres græsk finanspolitik under de nuværende konditioner.

Hanne Gregersen

Interresant om Kestler havde udtrykt den samme frustration over dagens politik - jeg deler den i øvrigt, hvis det var endt med et forlig med EL !?

Nogle kunne være i tvivl, da det jo nærmest eksplicit i kommentaren gøres til Venstres skyld altsammern.....

Steffen Gliese

Jeg ved ikke, Thomas Dalager, hvordan man kan gå ind for stadig mere ulighed i samfundet. Kunne du måske forklare det?

Hanne Gregersen

@Hansen
Jeg er allerede på kop kaffe nr 2 til morgen, men er ikke helt vågen nok til at forstå, hvad min kommentar har med ulighed at gøre !!??

Jeg er enig i, at frustration over det politiske cirkus er en folkesygdom, men jeg har blot lidt svært at, hvad der legitimerer at gøre det til primært Venstres skyld..... hvilket jeg synes kommentaren lægger an til.

For mig at se bærer hele det politiske landskab (muligvis med undtagelse af EL og DF, som begge kalder en spade for en spade på hver deres måde - uagtet at jeg er dybt uenige med begge) for, at folk bliver mere og mere pisseligeglade med, hvad der foregår på den Borg.

John Robert Parkins

Den straf, som den kloge lider, som nægter at deltage i regeringen, er at leve under regeringen af værre
mænd "

John Vedsegaard

Alle på billedet tjener i omegnen af 1 million årligt, eller endnu mere, man ser tydeligt hvor meget de griner af os andre.

John Robert Parkins

.......sagt på en anden måde samle sværdet op og bekæmpe dem.

Søren Blaabjerg

Det er pudsigt at observere, hvodan det, der skaber mest ulighed i samfundet - ifølge dagens herskende økonomiske ekspertise, der deles af samtlige "ansvarlige" politiske partier på borgen - også er det mest samfundsgavnlige til sikring af en sund økonomi.

Selvfølgelig burde disse ulideligt selvtilfredse politikere snarest muligt sættes på porten. Spørgsmåler er bare hvordan?

Kaspar Olsen

Ved det sorte oprørte og skummende vrede hav bor Flynderen som på det seneste nu føler; at den gerne ville have været fri for Kejser Thorning og Pave Vestager som i lighed med andre kvinder før dem har drevet rovdrift på Flynderens venlighed.
Ikke mindst af frygt for at blive fanget i et net af en sulten hjemløs bistandsklient finder den navnkundige Flynder nu at det er på tide at lægge kortene på bordet !
"Jeg havde besøg af først Kejser Thorning forleden" udtaler Flynderen og fortsætter "Hun ville så gerne give sin engelske svigerfamilie en lille gave så hun bad mig så mindeligt om at hun egenhændigt fik lov til at destruere socialdemokratiet totalt hvorefter hun selv ville ned i Europaparlamentet og frekventere det fra familiens nye residens i Svejts langt væk fra danske Socialdemokrater.
Som om det ikke var nok kom Pave Vestager lidt efter og bad mig om at gøre hende til Statsminister i Danmark de næste 20 år sammen med Lars Løkke som Forbrugsminister og med Anders Samuelsen som Skatteminister. Simon Emil Ammitzbøll skulle være Ligestillings-minister i hendes regering ligesom Joakim B Olsen skulle være Socialminister".
Flynderen sukker højt og fortsætter; "Som om at det ikke var nok bad Pave vestager også om at de næste 20 års regering alligevel kom til at bestå af partibogstaverne V A R OG LA - altså VARLA-regeringen - hvor liste A skulle være støtteparti. Det ønske er ligeså velkommen her ved havet som hunulven ILSE" - stønner Flynderen der vist nu er blevet bange for selv at ende i muddergrøften.

Faktisk ser Flynderen ud til at trænge til en Prozac efter at disse politikere har drevet rovdrift på den.
Måske en eftertænksom advarsel om hvilke politikere man hovedløst støtter !

Flynderen fortsætter "Tilsidst kom SF.Willy men han havde bare et ønske om at komme ud at flyve i en privatjet "Wrooom Wrooom" som han blev ved at sige!
Det ønske var nemt at opfylde.!"
Med disse ord er audiensen forbi.
Flynderen glider ud i det sorte og oprørte mørke hav og væk er den !

Jeppe Morgenthaler

Min politikerlede har aldrig været stærkere. På billedet ligner de til forveksling forvoksede udgaver af de VUere og KUere jeg gik på gymnasiet med i midten af 1990erne. Selvfede, nedgørende, asociale røvhuller.

Man fristes til at minde om hvor længe Belgien for nyligt klarede sig uden en regering...

Gorm Petersen

Mere end 2 år før valget skrev jeg i dette blads debatspalter, at vi - de-facto - ville få en VKR regering.

Også selvom meningsmålinger dengang pegede på en rød regering.

Der var ikke mange der troede på det dengang, men det var fordi de glemte at tænke på, at det borgerlige pressemonopol gik i tomgang så længe der endnu ikke var udskrevet valg.

Monopolets mest magtfulde organ - TV2- var endnu ikke trådt i karakter.

Da først valget var udskrevet, trådte monopolet i karakter, og det var tydeligt fra dag 1, at monopolet havde udset sig Margrethe Vestager som "valgkampens darling".

Vi har i dag fået præcis den økonomiske politik VKR gik til valg på.

S-SF har ikke fået den mindste indflydelse.

Presse-pluralisme er forudsætningen for politisk pluralisme.

Ruben Michelsen

Det er klart, at de politiske journalister/kommentatorer er pissesure.
Forliget mellem regeringen og V/K viser jo, at de ikke aner en dyt om hvad der foregår.

Mon ikke de fleste af dem, med Engell i spidsen, gerne ville kunne holde kæft med tilbagevirkende kraft.

Nå, nu venter jeg kun på, at konspirationsteoretikerne kommer på banen.
Det kan ikke vare længe.

God weekend. (trods vejrudsigten)

Kaspar Olsen

"Nå, nu venter jeg kun på, at konspirationsteoretikerne kommer på banen." skriver Ruben Michelsen.

Det bliver vist næppe nødvendigt at rulle ud med ligefrem konspirationsteorier for at forklare befolkningen hvad der er foregået af vælgerbedrag på Christiansborg.
Mindre kan gøre det.
Præcis samme vælgerbedrag kan iagttages i USA og i andre lande i Europa.
Man lover et ved valget og regerer alligevel som man selv vil på trods af de givne valg-løfter.

Martin Haastrup

Politi-k. Politikerne er købt og betalt af erhvervslivet. De er nikkedukkende marionetter for kapitalens interesser. Fortjener ingen troværdighed, respekt eller anerkendelse overhovedet. De er moralsk anløbne. De er dem som laver lovene, og på samme tid overtræder enhver af dem. Hyklere som med statslegitimeret vold og magt tvinger enhver borger til at overholde de regler og love som de selv bliver købt og betalt til at regulere så de passer ind i deres kram - eller ændre efter forgodtbefindende. Købt og betalt. Korrumperet. Rådnet op indefra. Bedragere hele banden. Skider på alle andre end sig selv og finder det ok, at i det politiske spil må man lære at leve med at andre også gør det samme: Skider på alle andre end sig selv. Showet om hvem der kan vise det mest udspekulerede poker-fjæs. Også på Fjæsbook.
Sublim underholdning. Åndeløs. Ånd-løst. Eller åndrigt. Der er ikke grænser for spinnet. Grænseløshed. Mentalt retarderede behandlingskrævende psykopater. Magt-syndrom.
Narcissistisk trængende king-babyer. Opmærksomhed for enhver pris. Negativ opmærksomhed er også opmærksomhed. Jo værre jo bedre. Jo mere opmærksomhed du giver dem, jo mere har de dig hvor de vil have dig: Du ved aldrig hvor du har dem. Og det er hele sagen i en nøddeskal: Adrenalin-kicket ved folkeafstemningerne: Spændingen, underholdningsværdien, midlet som får pressen til at snurre rundt om sig selv i savlende begejstring eller forargelse, døgnet rundt, 24/7/365. Skulle nogen afsløres i noget puha, får det muligvis konsekvenser, men virkelige konsekvenser, som den straf og jurisditik som falder som knippellsuppe ned over den almindelige borger, sker aldrig. Har du nogensinde set en politiker i spjældet? Nej, de kan myrde mennesker, lave love som dikterer at andre mennesker skal myrde deres medmennesker, stjæle fra dem, de kan håne og nedgøre og pisse på de svageste i samfundet og netop af den grund blive genvalgt og høste popularitet: Talen til den indre svinehund. Pesten og råddenskaben fra Christiansborgs Skrotspalads breder sig som en stinkende urinal stank til resten af samfundet. Når den moralsk anløbne råddenskab viser sig legitimeret fra højest politiske top, poker-fjæs-spillet, bedrageriet, går der råd i samfundet. Alle mod alle i samme båd. Det er købt og betalt af kapitalisterne. Lovene er købt af betalt af samme. Hvorfor skulle du følge love som er skabt til at gøre dig til offer? Som ikke er der for din skyld, men for at du nemmere kan blive gjort til offer, holdes for nar, trampes på, pisses på, undertrykkes, forfølges. 'De ejer lov og ret og de burde dømmes...' - sang Sebastian - jeg er tilbøjelig til at give ham ret.

Politik og presse: Penge, pik, pul, prestige, proforma, parnasset, pilråddent pis og papir.

Jeg elsker dig - hvis du stemmer på mig og tørrer mig bagefter i røven med dine 1000.- kr-sedler.
Det er lige netop det de gør, de tørrer sig i røven med dine pengesedler.

Værdiløst reality-show. Al dårligdoms ophav. Samfundsomstyrtende virksomhed. Systematisk bedrageri-anstalt. Vampyrer i en moderne tid. Moderne mafia. Morder-medløbere. Volds-psykopater. Krigsliderlige verdens-forbrydere. Klasse-korruption. Satans sorte synagoge. Gennemført ondskab. Gennemført menneskelig forrådnelse. Nul-respekt for nul-tolerancens menings-manneqinner. Satanister-medister. MeniGster-medister. Fascister. De er pisseligeglade med deres land, deres borgere som stemmer på dem og som protesterer over dem. De er kapitalens lakajer. Betalte nikkedukker. De elsker demokratiet - århundredets, nej årtusindets største illusionsnummer, den spanske væg bag hvilken de kan fortsætte den systematiske legitimering af udbytningen af samfundets borgere. + Efter 911 - systematisk retsforfølge uden dommerkendelse enhver som vover at sætte sig op i mod i protest over magt-misbruget. Potentielle terrorister. Lømmelpakker. Terror-lovgivning...Forbryderne vender verden på hovedet, tyv tror hver mand stjæler: Nu vil de trække hele verden med ned i deres fald. Mørkets magters nedstyrtning. Bare vent og se. Læs Solovjev "Anti-christ" - ja læs i det hele taget om hvad der er ved at blive forberedt af de 1% - New World Order. Vi er for mange mennesker her på kloden. Man må retfærddiggøre at udrydde systematisk et par mia af mennesker - skabe grobund for naturkatastrofer, krigsforbrydelser, så kapitalisterne kan få lejlighed til igen at begynde forfra, Som det bliver sagt i "Bladerunner" - THE CHANCE TO BEGIN AGAIN. OFF WORLD COLONIES!!! De har deres Bilderberg-klubber - deres netværk. Hvor alting aftales og tilrettelægges, arrangeres, korrumperes, dikteres.

Med dig som lydig skattebetalende slave. Du er instrumentet de spiller på og kalder sig samtidig din friheds-garant. De trækker i dine tråde. Du er Pinnochio. Du fortæller dig hvad du skal mene, tænke og føle og hvordan du skal stræbe, hvilke værdier som gælder, som du skal leve efter, hgvilke varer du skal købe - og kalder det demokrati og frihed. Velfærd. Retfærdighed. Udvikling.

Jo mere man betragter alt dette, jo mere syg i sjælen bliver man. Det lever de af. At det er uudholdeligt at betragte det forbryderisk tilrettelagt show.

De fleste sover stadig. De bryder sig slet ikke om at erkende hvorledes det forholder sig. Nægter at tro på eller erkende den gennemførte korruperede systematiske ondskab. Således kom Hitler til magten og fik udryddet 5 mio jøder. Nu er det muslimerne der står for tur. Vor tids jøder. - Og pælistinænserne. Idag bekæmper man fattigdommen ved systematisk at tilrettelægge og forberede at det bliver legitimt at sparke til og bruge fysisk vold, hetze og jage fattige, hjemløse, tiggere, kontanthjælpsmodtagere - de er ikke noget værd. De er de de nye jøder i dagens DK.

De er selv skyld i deres elendighed. Al denne ondskab benægtes. Man vil ikke se det i øjnene. Satans sorte synagoge. Man vil ikke erkende ondskaben i mennesket. Selvom man på daglig basis bombarderes med helt ekstreme beviser på den. Måske netop derfor: Man har vænnet sig til den.

Som rotter bliver vi vænnet til større og større doser GIFT. Indtil vi tilsidst bliver så syge at vi selv vælger at gå til grunde, eller bliver sparket i hjel på gaden, en mærk fredag-fest-aften af en tilfældig forbpasserende bølle - eller som i Morten Ingemans tegning af den fattige bums der passeres af en overfed smatso i pels og parfume, som svarer tiggeren på sit "Jeg har ikke spist i 4 dage" - Hun svarer ham"Gid jeg havde din viljestyrke" - kynismen. Skruppelløsheden. Egoismen legitimeret fra højeste politiske top.

Satans sorte synagoge. Satan er al individuel friheds største fjende. Satan er Frygtens Fader.
Satan er løgnens fader. - Alligevel benægter alle ham. Han som snart skal fødes som Kristus blev det og voil fremstå som en fredsfyrste for palæstina-konflikten. Det skriver Solovjev i"Antichrist". Alle kender tallet, med ingen ved det.
Det myldrer frem med myter og forestillinger, apokalyptiske reminiscenser, alligevel blvier det regnet for illusion.

Det er eddermame smart: Tilrettelagt så uhyrligt at ingen vil tro på den virkelighed som bliver skabt - og således kan det lyssky forehavende fortsætte i fred og fordragelighed indtil væsnet står ubesejret i sin majetstætiske hæslighed foran alles øjne, iklædt menneskeskikkelse, den omvendte fredsfyrste. Den omvendte Kristus.

Jeres virkelighed og jeres evne og vilje til at erkende den og kalde den ved rette navn er borte med blæsten. Den antireligiøse bølge har gjort arbejdet. Overtro kaldes det. Naturvidenskaben er Gud. Jeg ønsker jer alle fortsat god rejse til og i helvede. Den dag frøerne falder ned fra himlen husk da at selvom du skifter batterier på din mobilos eller remote-controle, så skifter virkeligheden ikke program - beklager desværre.

Desuagtet min sorte svada foroven - fedt, at så mange protesterer - så er der stadig HÅB.

Politikere er, som kapitalister - DYR. ROV-DYR. Og rov-dyr burde holdes i jern-bur eller skydes en kugle for panden. Ellers foræder de sig på civilisationen. Der er desværre ingen anden lettere og behageligere vej. Man kan stille sig spørgsmålet om ovenstående er 'metaforisk' ment - eller om det modsvarer en REAL VIRKELIGHED. For de myrder gerne dig og sætter DIG I BUR. DE behandler dig som ET VILDT DYR.
AFLIVER DIG hvis du ikke følger DERES REGLER.

Så, hvad skulle det hjælpe at jeg siger, at jeg er et fredeligt demokratisk ikke voldeligt menneske - påberåbe mig sindssyge - som en anden Breivik.

Og det er sagen i en nøddeskal: mens politikernes vold er legitimeret - smitter og fremkalder deres psykiske vold og magt - terror alle andre i samfundet => vold og magtmisbrug bliver værre og værre - krig mod terror fremkalder terror - men kun DU STRAFFES FOR DEN!!!

Se også Stieg Larssons: "Mænd som hader kvinder" - "Pigen som legede med ilden" - "Luftkastellet som blev sprængt" - så råddent er det. Men det er selvfølgelig bare en film - det har jo slet ikke noget med virkeligheden at gøre...ZAP ZAP ZAP. ZZzzz...zZZz..zz...zzZZZZ....

Sov godt. Du vågner aldrig af din drømmesøvn, før du knuser spejlet, vover at SE SELV og tage affære. At stemme på politikerne og tro at de gør det for dig er = med at tigge om frihed. En absurd selvimodsigelse.

Jeg understreger at jeg med denne kommentar udtrykkelig IKKE direkte vil opfordre nogen til at begå vold eller mord - men at udtrykkende skal opfattes metaforisk,, altså i overført betydning - at man afliver politikerne i sin egen hjerne og hjerte - og BEGYNDER AT TÆNKE SELV. - Hvis man altså gerne vil blive til mere her i livet end SLAVE.

Vi LEVER TRYGT I VORES FRYGT. Sådan siger slaverne mens de lydigt marcherer ad helvede til...

Gorm Petersen

Jeg indstiller hermed foregående indlæg af MEH til at modtage prisen som "mest intense morgengalde".

Jeg plejer selv at få afløb for morgensurheden i disse spalter - men det nævnte indlæg er simpelthen et mesterværk inden for genren.

Martin Haastrup

He he he, Gorm - ja, man kan jo sige, med en vise sort sarkasme, at disse spalter, her på den illegale, på den måde kan være Breivik-forebyggende - for den, som forstår, at anvende dem på den rette måde... 8-) Tak for din anerkendelse Gorm!

Fyr heksen(e) og trolden(e) af - idag! God Sct Hans til alle.

Sider