Læsetid: 4 min.

Kritik af asyludspil: Danmark må ikke ignorere FN

Regeringens nye udspil til en asylaftale tager ikke hensyn til anbefalingerne fra FN’s Flygtninge-højkommissariat. Dansk Flygtningehjælp, Røde Kors og Amnesty kræver justering af aftalen. Aftaleparterne Enhedslisten, Radikale Venstre og Liberal Alliance er åbne over for forslaget
Irakiske flygtninge forskanset i Brorsons Kirke på Nørrebro, fordi de ikke ville sendes tilbage til Irak. Det var de afviste irakiske asylansøgere, som tilbage i 2007 var årsagen til, at Radikale Venstre og Socialdemokraterne besluttede, at afviste asylansøgeres vilkår skulle forbedres.

Irakiske flygtninge forskanset i Brorsons Kirke på Nørrebro, fordi de ikke ville sendes tilbage til Irak. Det var de afviste irakiske asylansøgere, som tilbage i 2007 var årsagen til, at Radikale Venstre og Socialdemokraterne besluttede, at afviste asylansøgeres vilkår skulle forbedres.

Mikkel Møller Jørgensen

14. juni 2012

Hvis FN’s Flygtningehøjkommissariat UNHCR vurderer, at afviste asylansøgere fra krigshærgede eller særlig urolige lande ikke kan sendes tilbage til deres hjemland, bør man ikke kræve, at de skriver under på frivillig hjemrejse for at få lov at flytte ud af centrene, sådan som regeringen nu lægger op til med sit udspil til en asylaftale.

»Det er ikke rimeligt at forvente, at mennesker selv vil rejse hjem til lande, som det internationale samfunds autoritet på området fraråder tilbagerejse til,« siger generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jette Abildgaard

Jeg haaber vort lands regering vil huske at taenke paa, at de maaske selv kommer til at staa i en lignende situation en dag!!

Udover dette boer vor regering huske, at nogle af de mennesker, som i dag soeger asyl i Danmark, er mennesker, hvis liv netop Danmark har haft en stor andel i at oedelaegge, og.....paa hvilket grundlag var det nu det var Danmark?

Og, vort Danmark SKAL huske at foelge de Internationale konventioner!!! HVER gang!! Derfor er der slet intet at forhandle om - vel Danmark!? Bare kom i gang!!

Robert Kroll

Kære Jette Abildgaard.

Irak var et diktatur - var der ikke noget med giftgas mod kurderne ? - undertrykkelse af menneskerettigheder ? - invasion af Kuwait ? - og meget andet.

Danmark var med til at "ødelægge" et diktatur, og det er vel OK ?

Danmark har ikke noget at skamme sig over.

Thorsten Lind

."Danmark var med til at "ødelægge" et diktatur, og det er vel OK?"

Tjah?.....@Robert Kroll
Du kunne passende spørge de efterladte,
til de flere hundredetusinde civile irakere,
der døde pga. bla. Danmarks "hjælp"..!
Mvh Th

Emil Edelgart

@Robert Kroll
Ja, jeg er sikker på, at mange irakere er jublende glade for, at op mod 4% af befolkningen måtte lade livet og endnu flere flygte, at Baghdad blev inddelt i religiøse enklaver adskilt af mure og pigtråd, at regeringen og ordensmagten er bundkorrupte, at tortur og summariske henrettelser stadig forekommer i stort omfang, at deres infrastruktur blev totalt smadret, at terrorisme er blevet hverdag, at Fallujahs børn bliver født med svære deformiteter, at uvurderlige oldtidskunstskatte blev stjålet, og ikke mindst for, at olien nu flyder, som den skal...

Minder i øvrigt om, at en afvist irakisk asylansøger blev fundet halshugget for ikke ret lang tid siden.

Marianne Mandoe

Jeg kan ikke forstå at noget som FNs flygtningekonvention overhovedet skal diskuteres i forbindelse med regler og love i Danmark.

Alene DET er skamfuldt nok til at vi bør bøje hovedet og ikke pippe for meget når andre landes overholdelse af menneskerettigheder kommer på tale.

Robert Kroll

Kære Thorsten Lind og Emil Edelgart.

Jeres "regnestykke" glemmer diktaturets undertrykkelse af kurdere og andre minoriteter, diktaturets anvendelsen af giftgas , diktaturets angreb på Kuwait , diktaturets krig mod Iran og en masse andre ting, der kostede utallige sagesløse mennesker livet

Set med jeres briller, så burde man vel også kritisere de allierede under 2 verdenskrig ( samt den danske modstandsbevægelse m fl ), der kostede en masse sagesløse tyskere livet - det var en del af prisen for at fjerne Hitler fra magten.

Jeg er bestemt ikke enig med jer.

Krig er noget skidt, men af og til, så er det nødvendigt også for fredelige lande som Danmak , at tage stilling og gøre en skarp indsats.

Egon Maltzon

Før man begynder at skrive mere UN-stuff ind i danske lovgivning, skulle man måske stille nogle krav til de lande som vedtager resolutioner og konventioner.

UN er efterhånden blevet en tumleplads for de diktaturer, som flygtningen kommer fra.

Det eneste der har ændret sig siden denne artikel:
http://www.information.dk/188688
er at vi ikke længere har Per Thomsen iblandt os.

Simon-Matti Hørlyck Campbell

@Egon Maltzon
Er det ikke bedøvende ligegyldigt hvor forslaget kommer fra, så længe at det er fornuftigt. Flygtninge har brug for have en form for normal hverdag, ikke at sidde og glo på et asylcenter.