Nyhed
Læsetid: 2 min.

Mails fra embedsmænd belaster Troels Lund Poulsen i skattesag

Anklagen mod forhenværende skatteminister Troels Lund Poulsen for at have angrebet SKAT Københavns frifindelse af ægteparret Thorning-Kinnock for dansk skattepligt bestyrkes af mails mellem hans topembedsmænd
Indland
23. juni 2012

En intern mailudveksling fra Skatteministeriet belaster nu forhenværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) yderligere i den såkaldte skattesag.

Af mailudvekslingen, som Information er kommet i besiddelse af, fremgår det klart, at Troels Lund efter sine egne topembedsmænds opfattelse anfægtede SKAT Københavns frifindelse af statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidts (S) mand, Stephen Kinnock, for dansk skattepligt. Det skulle være sket, selv om ministeren ifølge skatteforvaltningsloven ikke må blande sig i skatteregionernes afgørelser, og selv om han forud for afgørelsen forsikrede, at sagen skulle »behandles som enhver anden skattesag«.Mailudvekslingen fandt sted fra søndag den 19. til mandag den 20. september 2010, efter SKAT København om fredagen havde truffet afgørelse i sagen. Deltagerne var departementschef i Skatteministeriet Peter Loft, hans juridiske direktør Birgitte Christensen og direktør for international skat Ivar Nordland.

De tre topembedsmænd forsøgte i fællesskab at sammensætte en »pædagogisk fremstilling« af sagen, der angiveligt skulle overbevise skatteminister Troels Lund Poulsen om rigtigheden af SKAT Københavns afgørelse.

I forhold til præmissen om, at Stephen Kinnock ikke længere havde dansk skattepligt, efter familien i 1999 flyttede fra København til Bruxelles, skrev Peter Loft kl. 15.38 med initialer, der henviser til Troels Lund Poulsen og hans særlige rådgiver Peter Arnfeldt: »Sagen er jo den at TLP og PA mener at købet af en ny lejlighed svarer til at beholde den gamle.« Kort efter svarede Ivar Nordland: »Ministerens forudsætninger om at Thornings køb af lejlighed kan sidestilles med at hun bibeholdte en bolig kan simpelthen ikke gennemføres.«

Og næste morgen understregede Peter Loft, at intet måtte overlades »til fantasi, fortolkning og hvad ved jeg. Hvis I læser oplægget med ministerens øjne vil I også komme til den modsatte konklusion«.

Professor i forvaltningsret Michael Gøtze understreger, at mailudvekslingen ikke i sig selv beviser, at Troels Lund Poulsen blandede sig i afgørelsen, »men det er interessante oplysninger, blandt andet når man lægger dem sammen med, hvad Erling Andersen har skrevet,« siger Gøtze med henvisning til direktøren for SKAT København, som i november 2011 afleverede en redegørelse til skatteminister Thor Möger Pedersen (SF). En redegørelse, der efterfølgende fik ministeren til at nedsætte en undersøgelseskommission.

Erling Andersen skrev blandt andet, at han mandag den 20. september 2010 fik oplysninger om, at Troels Lund Poulsen og Peter Arnfeldt »stadig stiller spørgsmålstegn ved SKAT Københavns afgørelse«, og at »skatteministeren har prøvet at få SKAT Københavns afgørelse omgjort«.

Ifølge Michael Gøtze tyder mailudvekslingen på, at Troels Lund Poulsen har været »dybt nede i selve sagen«, og »hvis beskrivelserne i mailkorrespondancen står til troende, forøger det selvfølgelig ministerens forklaringsbyrde over for skattesagskommissionen«, siger Gøtze.

Professor i statskundskab Tim Knudsen mener, mailudvekslingen tyder på, at Troels Lund Poulsen og hans særlige rådgiver »på egen hånd har dannet sig en klar opfattelse af, at der var noget at gribe en statsministerkandidat og politisk modstander i«, og derfor har forsøgt at blande sig i afgørelsen på en måde, som efter Tim Knudsens vurdering er »grænseoverskridende«.

Hverken Troels Lund Poulsen, Peter Arnfeldt eller de involverede embedsmænd har ønsket at udtale sig til Information om sagen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det var da sjovt at denne historie pludselig dukker op midt i regerings nederlag.

Alan Strandbygaard

Nøjagtig samme tanke som du fik, Suz.

Jeg sad for en times tid siden, og tænkte på, hvornår den historie der skulle flytte fokus bort fra dagens katastrofe, ville komme. Og vupti!

Nogen skal jo stemme for finansloven. Så kan man jo også gøre yderligere grin med Enhedslisten.

Helt ærligt så tror at kommer ligeså meget magtmisbrug frem i denne regering, det eneste de er interesseret i, er at beholdemagten til egen fordel. Det er blevet en politisk sygdom.

Det er den bande kriminelle som regeringen er så glade for at lave forlig med.
Påfaldende for øvrig som alle regeringens partiledere holder sig væk, men så skal man jo heller ikke svarer på spørgsmål.

Peter Taitto

Søren Lom

Ikke desto mindre vil V sansynligvis stadig være det største parti i dag hvis det står til meningsmålingerne uanset hvor meget lort, de lømler har på nallerne. Og DET er skræmmende! Det fortæller mig en hel del om moralen og/eller hjerneaktiviteten hos mange menige vælgere i dag.

lene johansen

Det er nok programmeret/fabrikeret at historien om Lund Poulsen dukker op LIGE nu.

Så skal folket glemme skatteforliget og straks videre til denne "skandale". Videre videre videre

Hanne Gregersen

Virker helt absurd at gøre dette til "breaking news" med en kæmpe font dagen efter "skatteforlig kaos"..... hvad tænker Christian Jensen & Co på ?

Kynikerne kunne få den tanke, at nu havde Venstre taget et politisk stik hjem, så må vi finde noget andet de kan få en kæberyster på....... bekymrende redaktionel prioritering !

Troels E. Lund

Forleden var Christian Jensen ude med en løgnehistorie om at LLR havde talt usandt om hans rejse til Rio, selv om man allerede dagen før afrejsen i pressen kunde læse at han havde sagt han skulle til møder i USA på vej til Rio.

En chefredaktør der bevidst lyver, det siger alt om hvor lavt standarden på Informationen efterhånden er sunket.

John Vedsegaard

Noget tyder på at nogen ikke længere er socialdemokrat.

Dorte Sørensen

Skal Information ikke hellere takkes for at holde interessen for denne sag om mulig indblandning fra ministerens side.

Henrik L Nielsen

Nu i øvrigt tankevækkende at embedsmændene lægger vægt på at det skal være en "pædagogisk fremstilling" til den tidligere minister.

brian fritzner

De røde lejesvende har gjort det igen, fordrejet og manipuleret med de stakkels borgere i dette land!
Sikken en elendighed at være borgerlig i en bananrepublik som den danske, hvor blå kommentatorer skal være glade for ikke at blibve fængslet.

Nu må det stoppes, det er åbenlyst at den danske presse er styret af venstreorienterede kræfter, og NU skal vi ha ligevægt tilbage i dækning af så vigtige for landet emner.

Dorte Sørensen

undskyld Brian Fritzner, men dit indlæg SKAL vel tages som en vittighed - ellers ses jeg ingen sammenhæng i det.

@ brian fritzner

Jeg kender ikke din politiske observans og ved derfor ikke om du er ironisk. Grunden til min tvivl er at du skriver at dansk presse er styret af venstreorienterede kræfter. Det tror jeg kun lige er dette forum, på landsplan ser det meget anderledes ud.

brian fritzner

Det var et forsøg på at være ironisk!

Carsten Mortensen

Teorien om det belejlige tidspunkt at bringe historien på understøttes yderligere af det faktum at uanset udfaldet: Stjæles billedet eller ikke, er der opnået enten forbigåelse eller opmærksomhed fjernet.

Marie Jensen

Belejliget eller ej, Information skriver vel om sagen fordi det er nu, den kører, skatteforlig (som de jo også skriver om andetsteds) eller ej og tak for det Information.

Alan Strandbygaard

Ja, det er ikke Information der beslutter hvornår historien skal ud.

Hvem afgør hvornår en historie slippes ud?