Læsetid: 4 min.

Mindre samfundsforskning på DTU

30 forskere flytter fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) til Aalborg Universitet som reaktion på ledelsens nedprioritering og forsøg på at styre forskning i design og bæredygtighed. DTU har valgt at satse teknokratisk frem for fremsynet, mener forskerne
En række forskere har valgt at flytte universitet, fordi DTU’s ledelse i årevis har nedprioriteret de mere samfundsfaglige områder som design, bæredygtighed og teknologiforståelse, forklarer Ulrik Jørgensen. Han bliver leder af det nye Center for Design og Bæredygtig Omstilling på AAU.

En række forskere har valgt at flytte universitet, fordi DTU’s ledelse i årevis har nedprioriteret de mere samfundsfaglige områder som design, bæredygtighed og teknologiforståelse, forklarer Ulrik Jørgensen. Han bliver leder af det nye Center for Design og Bæredygtig Omstilling på AAU.

Tine Sletting

20. juni 2012

Utilfredsheden har været der i årevis, men den seneste institutsammenlægning og den nye strategi fik bægeret til at flyde over. Godt 30 forskere i design og bæredygtighed fra Institut for Management flytter nu fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) til Aalborg Universitet (AAU). Flytningen er en reaktion på, at DTU’s ledelse i årevis har nedprioriteret de mere samfundsfaglige områder som design, bæredygtighed og teknologiforståelse, forklarer Ulrik Jørgensen, der bliver leder af det nye Center for Design og Bæredygtig Omstilling på AAU. Desuden har DTU-ledelsen gentagne gange meldt ud over for forskerne, at de burde orientere sig mere mod forskning baseret på modeller og kvantitative metoder.

»Vi er ikke kun kvalitativt orienteret, men vælger metode afhængigt af, hvad vi beskæftiger os med. Vi opfatter det som restriktivt og dirigerende, når ledelsen beder os om at benytte en bestemt forskningsmetode,« siger Ulrik Jørgensen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Filo Butcher

Man kunne jo også overveje at udvide demokratiet så det også omfatter vores uddannelsesinstitutioner som, mens vi fører krig rundtom i verden for at fremme demokratiets udbredelse, bliver ledet som om kongens enevælde aldrig var blevet afskaffet.

Filo Butcher

Vi uddanner civilingeniører og ikke antropologer og sociologer på DTU

Hvorfor så den fine titel "universitet" og ikke bare ingeniørskolen?