Læsetid: 2 min.

Torturofre venter forgæves på regeringen

Den nye regering ville gøre det lettere for udlændinge med posttraumatisk stress-symptom at få statsborgerskab. De venter stadig på, at det skal ske
12. juni 2012

Tålmodigheden er sluppet op hos flygtninge- og menneskerettighedsorganisationer samt både venstre og højre side i Folketinget over regeringens manglende hjælp til statsborgerskabsansøgere med posttraumatisk stress-symptom (PTSD).

Efter at den daværende VK-regering – med støtte fra Dansk Folkeparti – fjernede diagnosen PTSD fra listen over psykiske lidelser, der kan berettige til dispensation fra den krævede indfødsretsprøve, bebudede SRSF-regeringen ellers i regeringsgrundlaget, at det igen skulle være en »selvstændig dispensationsmulighed fra de generelle krav«.

Men snart trekvart år senere har justitsminister Morten Bødskov (S) stadig ikke ændret det pågældende naturalisationscirkulære.

Hvilket blot kan ske med en ny politisk aftale.

»Genetablering af muligheden for dispensation på grundlag af PTSD kræver ikke lovændring og behøver ikke afvente gennemførelsen af regeringsgrundlagets øvrige forslag til nye regler for dansk statsborgerskab,« skriver Dansk Flygtningehjælp i et brev til Folketingets indfødsretsudvalg.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu