Nyhed
Læsetid: 1 min.

Blå afbud til ramadanmiddag

Årets ramadanmiddag på Christiansborg får deltagelse af otte ministre. Men ingen borgerlige politikere har sagt ja
Indland
21. juli 2012

Der bliver fint besøg, når Christiansborg den 17. august huser den efterhånden traditionelle – og ikke mindst kontroversielle – middag, der skal fejre afslutningen på den muslimske fastemåned ramadanen.

Otte ministre – med økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) – i spidsen – har nemlig takket ja til middagsinvitationen fra arrangørerne, SF’s Özlem Cekic og teatret Mungo Park.

Men ikke en eneste politiker fra Konservative, Venstre, Liberal Alliance eller Dansk Folkeparti har lyst – eller tid – til at sætte sig til bords.

Det skuffer Özlem Cekic.

»Jeg havde ellers håbet, at der også ville komme borgerlig politikere. Det ville ikke alene have sendt et signal om, at vi godt kan mødes på kryds og tværs. Når muslimer er en minoritet i Danmark, så ville det signalere, at der er plads til alle,« siger Özlem Cekic.

Dansk Folkeparti som i flere år har forsøgt at forhindre middagene – med henvisning til at Christiansborg kun skal lægge lokaler til politiske arrangementer – er tilfreds med borgerligt mandefald.

»Det er glædeligt, at der tilsyneladende ikke er nogen borgerlige politikere, der deltager i år. Det er et skridt frem, hvis vi kan blive enige om, at den slags ikke hører hjemme på Christiansborg. Det er et lille lyspunkt i disse ellers så mørke tider,« siger Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen.

Sidste år vakte det opsigt, at socialminister Benedikte Kiær (K) som den hidtil eneste minister deltog, mens statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) meldte afbud på grund af ’en travl kalender’.

Den samme begrundelse efterfølgeren i Statsministeriet, Helle Thorning-Schmidt (S), i år giver for sit fravær.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Selvfølgelig skal borgerlige politikere da ikke deltage i dette vanvittige stunt!!

Kristina Jensen

Faktisk er det jo kun rimeligt, at politikere skal deltage i ALLE religioners højhellige traditioner. Intet mindre end de 300 forskellige religioner skal lige ses til. At der så næsten ingen tid er til at sørge for deres reelle arbejde, afspejler fint hvordan religion påvirker folk i dag.

Hold nu op med at forvente, at folk skal dyrke religiøst fis i en hornlygte!

Som ateist gider jeg hverken deltage i kristne eller islamiske traditioner, men jeg er desværre konstant tvunget til at dyrke den førstnævnte igennem lov. Det er tvangs-religiøsitet og jeg er fandeme træt af det. Hvornår går det op for aviserne~journalisterne, at ikke alle i samfundet er kristne og at statsreligionen er en pest for os, der ikke er kristne?