Læsetid: 3 min.

Flere stipendier kan lokke kinesere til Danmark

Venstre og Liberal Alliance er klar til at give flere stipendier til udenlandske studerende, hvis universiteterne mener, der er behov for det. Som det er nu, kan danske universiteter hverken konkurrere på pris eller omdømme, siger chefkonsulent for markedsføring
20. juli 2012

Danske universiteter og virksomheder skal blive bedre til at tiltrække kinesiske og andre udenlandske studerende, og hvis flere stipendier er løsningen, må Folketinget punge ud, mener Venstre og Liberal Alliance: »Flere stipendieordninger er én mulighed, hvor vi politisk kan understøtte indsatsen. Så hvis universiteter og forskningsmiljøer vurderer det som et godt redskab, må de sige til,« siger forskningsordfører for Venstre Esben Lunde Larsen.

I går kunne Information fortælle, at flere og flere kinesiske studerende vælger Danmark fra, når de tager en udenlandsk uddannelse. Og den udvikling ærgrer Esben Lunde Larsen.

»Det er vigtigt, at Danmark har en tæt forbindelse til det kinesiske samfund, når man tænker på den udviklingsmuskel, som Kina i stigende grad udgør. Og det gælder også på uddannelsesområdet,« siger han.

Uddannelsesordfører Mette Bock fra Liberal Alliance mener ikke at, problemet kun gælder kinesiske studerende, men udenlandske studerende generelt.

Derfor bliver man nødt til at se på, hvilke initiativer der skal til for at trække flere til, herunder om der skal flere stipendier til.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Flemming Schandorff

Der er ikke behov for stipendiater til kinesere. Hvis de ikke vil komme eller betale, så kan det også være lige meget.
Den fuldkomne næsegrus beundring for alt kinesisk for tiden er latterlig og vidner om en total mangel på horisont mod fremtiden.
Kineserne bliver måske en handelspartner, men aldrig en samarbejdspartner. Kineserne ønsker økonomisk magt over andre og det har de gjort i sådan cirka 6000 år.
Hvis vi vil gøre noget klogt, så er det at forsøge at inddæmme den kinesiske indflydelse på jordkloden. Se bare hvordan det forløber i Afrika og om kort tid vil vi se det samme i Grønland, hvis vi ikke får taget os sammen og sørget for et bedre samarbejde med selvstyret, så vi undgår 50.000 kinesere i Grønland til slavelønninger.