Læsetid: 1 min.

Kickstart vil føre til vækst

Regeringens økonomiske ministre vurderer selvfølgelig løbende de økonomiske tal
3. august 2012

– Har I en plan B, hvis væksten ikke kommer?

»Vi har jo iværksat en kickstart af økonomien med både en energiaftale, finansloven samt renovering af almene boliger, som løber i 2012 og 2013. Senest lavede vi de såkaldte straksafskrivninger for virksomhederne, der trådte i kraft den 1. juli. Og derefter er der også nogle meget store anlægsprojekter – som Femern-forbindelsen og metrocityringen. Det er det, vi kører fremefter, og kickstarten betyder alene i 2012 11.500 nye job og 21.500 næste år«.

–Men hvis det her nu ikke fører til den forventede vækst, hvad så?

»Regeringens økonomiske ministre vurderer selvfølgelig løbende de økonomiske tal. Men det er vores opfattelse, at både kickstarten og skattereformen – og de ting som sættes i gang i 2014 og 15 – vil føre til vækst. Samtidig er det klart, at hvis det hele bryder sammen i Sydeuropa, så er det en ny situation. Men det har vi ikke nogen indikationer på nu.«

Torben Hansen, fungerende politiske ordfører for Socialdemokraterne

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu