Kommuner vil tale dagpengemodtagere i arbejde

Det bliver en kommunal opgave at hjælpe de dagpengemodtagere, som fra 1. januar 2013 ikke længere er berettiget til at modtage dagpenge. KL-formand tror på effekt
LO-formand Harald Børsting kritiserede i går jobcentrene for ikke at være lige gode til at få ledige på dagpenge i arbejde: ’Der ligger en udfordring i at få alle 92 jobcentre til at trække på samme hammel og yde samme høje og målrettede indsats,’ sagde han.

LO-formand Harald Børsting kritiserede i går jobcentrene for ikke at være lige gode til at få ledige på dagpenge i arbejde: ’Der ligger en udfordring i at få alle 92 jobcentre til at trække på samme hammel og yde samme høje og målrettede indsats,’ sagde han.

Keld Navntoft

Indland
18. august 2012

Der skal i de kommende måneder løbes ekstra hurtigt rundt om på de kommunale jobcentre i det ganske land. Det blev resultatet af det møde, som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) havde indkaldt arbejdsmarkedets parter og a-kassernes repræsentanter til i går. I de kommende måneder skal de over tusinde danskere, som fra 1. januar 2013 bliver berørt af halveringen af dagpengeperioden fra fire til to år, indkaldes til samtaler på jobcentrene, hvor de vil modtage håndholdt vejledning i, hvordan de kan optimere deres mulighed for at finde et job og komme i beskæftigelse.

Formand for Kommunernes Landsforening, Erik Nielsen (S), borgmester i Rødovre, understreger, at kommunerne allerede i dag forsøger at følge de ledige tæt og intenst, men sammen med landets øvrige kommuner er han parat til at yde en ekstra indsats i den ekstraordinære situation.

»Jobcentrene skaber ikke arbejdsløshed, og de kan heller ikke løse arbejdsløshed. Jobcentret kan formidle et job til en ledig og sætte vedkommende sammen med en virksomhed. Det er klart, at vores medarbejdere ikke sidder på hænderne. Når vi skal til at gøre noget ekstraordinært her, må vi se på, hvordan vi prioriterer ressourcerne. Vi har også sagt til ministeren, at det kan være, vi er nødt til at se på økonomien i det. Det betyder, at vi holder fokus på gruppen, der mister dagpengene. Men deler vi de mennesker op, som ryger ud af dagpengesystemet, på hver enkelt kommune, så er det jo ikke så mange pr. kommune. Det må vi kunne håndtere,» siger Erik Nielsen.

Og han forventer, at den intensiverede indsats vil have en effekt.

»Vi er allerede i gang i kommunerne. Nu intensiverer vi vores indsats, hvor vi vil fortælle de ledige, der står til at miste dagpengene inden for den nærmeste fremtid, at de er nødt til at gøre mere for at komme i arbejde, for der kommer ingen hjælp fra Christiansborg. Det skal nok vise sig at have en effekt,« siger han.

For beskæftigelsesminister Mette Frederiksen er det vigtigt, at der nu kommer en særlig personlig indsats over for de langtidsledige dagpengemodtagere, som har svært ved at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

»Vi ved, det er en alvorlig udfordring, vi står overfor. Alle de mennesker, der er langtidsledige og står over for at ryge ud af dagpengesystemet, bliver der nu taget personlig kontakt til. Det bliver både jobcentrene og a-kassernes opgave. Vi sørger for at få lagt en plan for hver enkelt,« siger Mette Frederiksen.

Direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, Henrik Bach Mortensen, ser frem til, at de kommunale jobcentre nu i endnu højere grad kommer i fokus.

»Det er klart, at vi er afhængige af, at jobcentrene i kommunerne løser den opgave, de er blevet bedt om at løse, endnu bedre. Derfor har vi fra arbejdsgiverside foreslået, at der skal være en oftere og bedre kontakt mellem jobcentre og den ledige, så man kan styrke opbakningen til de ledige, så de kan få nogle af de job, der skifter hænder hver eneste dag,« siger han.

Hvis den intensiverede indsats fra jobcentrene skal lykkes, er det dog ifølge Henrik Bach Mortensen, nødvendigt, at medarbejderne i jobcentrene får en bedre fornemmelse af, hvad virksomhederne efterspørger.

»Lærer medarbejderne det, vil de være bedre til at kombinere de lediges behov for job med virksomhedernes ønske om arbejdskraft,« forudser Henrik Bach Mortensen.

Ud af systemet

Information følger en række dagpengemodtagere, som står til at ryge ud af systemet, når halveringen af dagpengeperioden til to år træder i kraft til nytår. Vil det lykkes dem at finde et job? Hvad gør man når al indtægt forsvinder?

Seneste artikler

 • Få ledige er i jobrotation

  1. september 2012
  På trods af at ordningen har eksisteret i mange år, bliver muligheden for jobrotation kun sjældent brugt. Alligevel forventer eksperter og arbejdsgivere en positiv effekt af jobrotation med den nye akutplan fra regeringen
 • Dagpengeforringelser underminerer den danske model

  17. august 2012
  Besparelserne ved dagpengeforringelserne er opsigtsvækkende små, og det virker som et forsøg på at presse lønnen for at øge konkurrenceevnen. Det ligner løndumpning nedefra, siger arbejdsmarkedsforsker
 • Ud af systemet: ’Skilsmisse er den eneste mulighed’

  16. august 2012
  38-årige Jakob Ingeberg har været arbejdsløs grafisk designer i mere end tre år. Nu har han skiftet spor og forsøger sig som elektriker. Lykkes det ikke inden nytår, ryger dagpengene, og så skal han skilles
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Ha-ha-ha!

Steffen Gliese

Jobs skifter ikke til arbejdsløse, de byttes mellem folk i arbejde. Det er uhyrligt, at en privat interesseorganisation kan få lov til at arbejde så statsundergravende som DA - det er ikke arbejdsgiverne, der ejer samfundet, selvom man tydeligvis giver dem lov til at leve i den vildfarelse.

Bjarne Bisgaard Jensen

Hvis det pludselig er blevet så let og ligetil at skaffe anstændige jobs til måske 25000 i løbet af ganske kort tid, hvorfor fanden har disse mennesker så været ledige de seneste år. Spørgsmålet er sansynligvist dumt men jeg stiller alligevel

Per Torbensen

Synes billedet fortæller 2 personer som ikke taler godt sammen.

Bjarne Bisgaard Jensen

Husk nu kære politikere at vi taler om 12 mdrs fuld beskæftigelse til disse mennesker hvis de skal kunne genetablere deres nuværende økonomiske status, så et par måneders løsarbejde her og der løser ingenting men ser måske godt ud i statistikken

Steffen Gliese

Politikerne ville hjælpe sig selv gevaldigt ved at nedsætte optjeningstiden til 3 mdr. som i den civiliserede verden, vi engang kunne sammenligne os med.
Så skulle de kun sætte gang i nogle projekter, som kunne opbygges i etaper, således at først ledige idémænd og -kvinder udviklede et projekt i tre måneders ansættelse, så kom de til, der skulle projektere, således at arbejdet ville kunne foregå i etaper af tre måneders varighed. Meget vigtigt kunne vi også få arbejdsløse akademikere ind som forelæsere i et enkelt semester osv. osv.
Man bør også overveje at give arbejdsløse ret til en orlovsperiode på f.eks. lange højskoleophold, ligesom i 80erne, hvor det dog ikke var nødvendigt med orlovsdelen, fordi dagpengeperioden ikke blev berørt af opholdet.

Steffen Gliese

Er der mon i virkeligheden tale om en hævnaktion, hvor politikerne i den tidligere opposition slår til mod dem, der ikke viste vilje til at stemme på dem, og som derfor nu skal slås oven i hovedet med konsekvenserne af den stupide politik, VKO førte?

Dennis Tomsen

"Nu intensiverer vi vores indsats, hvor vi vil fortælle de ledige, der står til at miste dagpengene inden for den nærmeste fremtid, at de er nødt til at gøre mere for at komme i arbejde, for der kommer ingen hjælp fra Christiansborg."

Det ved dem som står over for dagpengeudløb udemærket godt, at arbejdsmarkedets parter eneste tilbud er en intensiveret skræmmekampagne er ikke andet end gammel vin på gamle flasker.

Skuffende, men forventet.

Christian "Løntilskud" Madsen

Håndholdt Jobcenter får danskerne ud af krisen

Jobcenterindsatsen skal nu intensiveres for at hjælpe de mange mennesker, der står til at miste deres forsørgelsesgrundlag.

For de uindviede kan Jobcenter bedst beskrives som et offentligt milliardforetagende med lige præcis ingen effekt overhovedet. Fra Christiansborg lyder der nu et »Mere af det, tak«.

Til bekymrede borgere, som måtte finde Jobcenterløsningen nyttesløs og dyr, lyder den beroligende melding, at der ingen hjælp kommer fra Christiansborg. Derfor vil det tilsyneladende vise sig, at den håndholdte Jobcenterindsats nok skal få en effekt.

Marianne Christensen

"Løsningen" er fuldstændg latterlig.

Men den viser at der er noget rivende galt med vores uddannelsessystem.

Tænk at mennesker med så lidt realitetssans kan tage en akademisk uddannelse.
Da de fleste har en økonom-eller samfundsvidenskabelig uddannelse bør disse uddannelser gås efter i sømmene. EVT. helt nedlægges.
Så må vi kalde nogen eksperter fra udlandet ind for at bygge dem op fra bunden.

Bjarne Bisgaard Jensen

Se på fotoet der illustrerer artiklen og tænk tilbage på tidligere billeder. Hvordan kan det være at Mette Frederiksen, Morten Bødskov m.fl. mere og mere ligner tilknappede humørforladte kransekagefigurer fra den tidligere østblok. Er det fordi de godt ved at de er kommet ud i et uføre hvor de skal forsvare nogle politiske tiltag som ikke kommer fra hjertet og deres oprindelige politiske vision med at komme i regering

Marianne Christensen

Så EL. Vælt de pampere.

Det er nu hvor folk er rigtig sure I har chance for at få et godt valg.

Lad kunderne blive beordret til flere nedladende tomgangsmøder på Flobcentrene, de ansatte bliver herved merbeskæftiget, og de statsstøttede tæskeholdsorganisationer skal svulmes op med ekstra midlertidigt ansatte - og klienterne, tjah dem håber man på bryder sammen og melder frafald - og må søge at redde sig over sygdomsbranchen, hvor de naturligvis stadig forfølges som forbrydere ...

Men RV-fruens statskasse stemmer igen - stadig kun 12-15 milliarder smidt ud af vinduet årligt - og ikke en bøjet 5-øre mere ...

Kommuner vil tale dagpengemodtagere i arbejde

Ja Hausgaards gamle sang " der altid arbejde til dem der vil" kommer til en ny værdighed.

Der er mere end rigeligt med miljø, klima og fredsarbejde der skriger på at blive udført, og som langt størstedelen af arbejdsstyrken, som det så smukt og militaristisk hedder,. ikke forholder sig til. Men det er måske at blande sig ii politikernes arbejde. - Et arbejde de beviseligt ikke vil løse

Dennis Tomsen

Marianne

Desværre får blå blok nok også et kanonvalg (og regeringsmagten), selvom de egentlig har størst ansvar for dagpengereformen o.a. velfærdsforringelser det sidste årti.

Jeg forstår ganske enkelt ikke hvorfor vores nuværende regering i den grad påtager sig ejerskab over den tidligere regerings velfærdsforringelser!
Ok , dagpengereformen kan eller vil de ikke ændre på, men så kunne de sgu' arbejde på en kontanthjælpreform som reelt sikrede alle et tætmaskede sikkerhedsnet i tilfælde af arbejdsløshed, ophæve gensidig forsørgerpligt, ensrettede satser for enlig og samlevende osv.

Jan Christensen

Arbejdsløse har først og fremmest brug for en indtægt, dernæst et arbejde og i mellemtiden har de brug for fred til at finde arbejdet.

Inger Sundsvald

Der er sikkert mange opgaver i kommunalt regi, der trænger til at blive ordnet.
Jobtræning hedder det, som kan tjene til at holde lønningerne nede og folk i arbejde til ilden. Det er også alt for dyrt med alle de kurser, så hellere få noget for pengene.

Og når en IT-uddannet eller en grafiske designer bliver elektriker eller butikschef, så kan den arbejdsløse elektriker/butikschef blive butiksmedarbejder i Netto el. lign., eller hvis alt slår fejl parkmedarbejder eller pedelmedhjælper.

Problemet bliver at få unge nok til at tage en uddannelse, så der på papiret er rigtig mange i arbejdsudbud at vælge imellem for arbejdsgiverne, når nu alle er blevet aktiveret i nyttige job.

Steffen Gliese

Hvad Inger Sundsvald beskriver som en egentlig genkendelig samfundsmodel isvøb bag de politiske initiativer har et navn: det hedder stalinisme.

Steffen Gliese

Schlüters regering talte ikke så meget, den handlede, så med tiden fik man et brev om en jobsamtale, som oftest i en statsinstitution eller tilsvarende, indenfor sit organisationsområde.
Så arbejdede man i et tidsbegrænset ansættelsesforhold i seks måneder og optjente ny dagpengeret, men helt afgørende var det, at man varetog opgaver udover arbejdspladsens almindelige virke, så man ikke tog rigtige stillinger fra folk.
Man fik på den måde i øvrigt meget smart adgang til at kunne søge stillinger, allerede når de var internt opslåede.

Steffen Gliese

Hvordan kan politikerne iøvrigt fremture med deres disrespekt for arbejdet som begreb? Det er jo en del af problemet, når man ikke kan få folk til at tage visse stillinger, at man ved at udhule dét éntydige i det at udføre et arbejde har frataget dette sin attraktion.
Ved at genindføre hierarkiets betydning har man også gjort arbejdet til noget, der kun er værd at tage, hvis det fører opad i samfundet, indenfor relativ kort tid.
Kapitalismen undergraver sig selv ved at gøre alting til et middel til noget andet, fremfor en hvilen i opgavens nødvendige eller lystfyldte løsning.

Steffen Gliese

Mest kendetegnende for vore politikere i dag er dog deres komplette æreløshed!
For bare femten år siden gik en minister af, hvis han blev grebet i noget snavs - bortset fra visse forbenede gamle mænd som Ninn-Hansen. I dag går de kun af, hvis de udsættes for en mistillidsdagsorden.
Embedsmænd fralægger sig ansvar eller påtager sig det uden at drage konsekvenser.

Eller DDR copy-paste, Peter ...

Jan Christensen

@oeter hansen
Jeg tænker også ofte på hvor meget mindre mistænksomhed man blev udsat for under Schlüter, når man gik arbejdsløs.
Så vidt jeg husker var det Socialdemokraterne, der opfandt hele det aktiveringscirkus, der har redet de arbejdsløse som en mare lige siden

Steffen Gliese

Det var socialdemokraterne, nærmere bestemt Jytte Andersen, der udtalte de mindeværdige ord, da SRM-regeringen vedtog, at man ikke længere skulle aktiveres på overenskomstmæssige vilkår, men på dagpenge, at "når samfundet har været solidarisk med den arbejdsløse i to år, må den arbejdsløse være solidarisk med samfundet".

Henrik Rude Hvid

Tænk sig, at man kan tale folk i arbejde - blot ved at holde dem i hånden og vejlede dem til at få et arbejde. Sikke en retorik, og sikke en innovativ tankegang, politikerne besidder på tinge... ;-)

Steffen Gliese

Hvorfor melder folk sig ikke længere i fagforening? Fordi politikerne systematisk har udhulet de rettigheder og garantier, et fagforeningsmedlemskab indebar.

randi christiansen

Formand for Kommunernes Landsforening, Erik Nielsen (S), borgmester i Rødovre,» ...hvor vi vil fortælle de ledige, der står til at miste dagpengene inden for den nærmeste fremtid, at de er nødt til at gøre mere for at komme i arbejde, for der kommer ingen hjælp fra Christiansborg. Det skal nok vise sig at have en effekt,« siger han."

Jeg tror det bliver svært at finde ansættelse til ledige, der skal have hjælp til den indsigt

Jon Rosengren

Ro på. Jeg tror ikke det bliver til nogen kæmpe katastrofe 1. jan. Af de fire personer jeg kender på dagpenge arbejder alle sort ved siden af og i et ret stort omfang, nok for at kunne supplere op indkomsten til et OK niveau (men selvfølgelig ikke indenfor de fag de er uddannet til eller de lønninger de kan forvente der). Det skal så siges at ingen af dem står til at miste deres dagpenge 1. jan, men det vil ikke være problem for dem at skifte over til fuldtid indenfor en "lortebranche" (restaurang, håndverker etc) i morgen.

Steffen Gliese

Jan Weis, på arbejdsområdet var DDR ikke nær så restriktiv som Sovjet under Stalin, hvor tvangsarbejdet i lejrene ligefrem indgik som del af det samlede økonomiske system og produktionsapparat.

Martin Jeppesen

Måske er det rent faktisk løsningen.
Læs så meget ansvar over på de kommunale jobcentre at lortet kollapser, de ansatte strejker eller lignende. Så kan det være man begynder at tænke i nogle realistiske muligheder i stedet?

Bjarke B. Hansen

Der knækkede filmen for Vestager.

http://politiken.dk/politik/ECE1724432/kommentatorer-dr-knaekkede-filmen...

Og Enhedslisten vokser og vokser, nu også med tidl. Radikale.

randi christiansen

Hvad hjertet er fuldt af ? Eller nærmere ikke er fuldt af...

Skal man drage den konklusion af Vestagers udtalelse, at det for hende er ligegyldigt om fattigdomsegmenet vokser yderligere og udtrykket ´gadens parlament´ følgelig vil antage helt nye dimensioner ? Ser hun det ikke som sin opgave at varetage folkets interesser, så når folket ikke kan finde lønnet ansættelse, så er hun medansvarlig - både for situationen og at sørge for, at de ramte ikke udsættes for nød og elendighed.

Men det er selvfølgelig hvad man ser, at vore græske medborgere udsættes for - lad falde hvad ej kan stå? Enhver hytter sit, og Fanden tager de sidste? Margrethe - er du bare dum eller er du - udover at være dum - også ufattelig kynisk?

Eller - er hele dette scenario et udtryk for, at kampen om ressourcerne snerper så meget til, at selv en af landets folkevalgte, endog indenrigs-og økonomiminister, kommer til at benytte sig af eutanasisk terminologi?

Jeg er faktisk temmelig målløs over, at et menneske, jeg hidtil har anset for intelligent, kan rode sig ud i dette her. Hun, hendes parti og regeringspartnerne skylder en forklaring.

Bjarke B. Hansen

Det er endelig, igen efter lang tid, ved at blive helt tydeligt for folket hvilke partier der arbejder for hvem.

K og V vil afvikle velsfærdssamfundet, den stærkes ret er i højsædet.

O vil reservere velfærdssamfundet til kun at gælde for Etniske Danskere.

LA vil kun Champagne og Saxo bank

R er som sædvanlig i konflikt med sig selv over at Humanisme og Kapitalisme ikke lader sig gøre at svejse sammen.

S har set lyset i, at den fremtidige Magt-sfære ikke er hjemme, men i EU, derfor har det undgået deres opmærksomhed at gamle Socialdemokratiske kerneværdier er ved at forsvinde under deres fødder.

SF har overtaget ægte Japanske Bushido-traditioner for Seppuku pga. af æresløs opførsel overfor vælgere og prominente medlemmer. Jeg aner faktisk ikke hvor de er på vej hen.

Der er altså kun EL tilbage der helt tydelig ønsker at bevare vort Velfærdsamfund for ALLE´s skyld, og uden skygge af tvivl, altid kæmper for Samfundets svageste.

Rasmus Kongshøj

For nu at citere Helle Thorning, så har de arbejdsløse nu fået "en rigtigt god løsning".

Der er nok mange der ellers stod til at miste dagpengene, der nu ånder lettet op ved udsigten til at få mere af den kompetente og effektive beskæftigelsesindsats, de har været udsat for i to år. Det vil helt klart skabe masser af nye jobs.

Det er borgerlig tankegang og politik der vil noget.
Grunden til at folk ikke har fået arbejde er at de ikke søger nok...ergo skal de dovnerikker piskes noget mere.
Socialdemokratiet er hverken et arbejderparti eller til venstre for midten.
Det er et neoliberal borgerligt parti...der stadig får en masse arbejderstemmer...der dog svinder ud.

Steffen Gliese

I dette minut har den 40.000 trykket 'synes om' til Flemming Kellers sønderlemmende angreb på Margrethe Vestagers holdning til de arbejdsløse.

Hanne Gregersen

@Hansen
Hvem skal betale alle de fantastiske tiiltag (orlov, 3 mdr opsparingsperiode og meget andet lækkert), som du foreslår ?

http://sv.wikipedia.org/wiki/Pojken_med_guldbyxorna

Steffen Gliese

Det skal flere hundrede forskellige erhvervsstøttelordninger, nedlæggelsen af jobcentrene og overførsel af arbejdsformidling til a-kasser og fagforeninger, Thomas Dalager.

Bjarke B. Hansen

For nu at citere Helle Thorning, så har de arbejdsløse nu fået “en rigtigt god løsning”.(fra Rasmus K´si ndlæg)

Sagde hun ikke?: "Vi har fundet en rigtig god løsning for Danmark".

Sagt så mange gange at det minder om et Zen-Buddistisk mantra.

Hun er jo Statsminister og skal kun tænke på om det er godt for Danmark eller skidt for Danmark.(på bundlinjen)

Dagpenge og arbejdsløshed er jo detaljer og banaliteter, der ikke sømmer sig for en Statsminister af hendes kaliber at beskæftige sig med, og da slet ikke når man hjemmevandt færdes i de samme korridorer hvor de virkeligt tunge Europæiske Erhvervsdrenge holder til.

Helle holder sig til de glade budskaber.

Claus Sønderkøge

Når man nu er så mistroisk overfor at indsatsen lykkes er spørgsmålet - hvad så?

Det er en kage der bliver stadig mindre som skal deles. Begreberne solidaritet og egoisme er udfordret.

Steffen Gliese

Hvor har du fra, Claus Sønderkøge, at kagen bliver mindre?

Claus Sønderkøge

Konsekvensen af at Danmark synker på de internationale ranglister. Gennem de seneste 10 år er vi sunket fra nr. 5 til vist i dag nr. 15. Formodentlig analyser du vil kunne finde hos OECD, men de er nok ikke nye for dig.

Hele øvelsen man kritiserer går jo tilbage til fastkurspolitikken som vi startede med i 1982. Miseren er skabt af at vi ikke har tilpasset vort skattesystem til de forhold som hersker og har hersket i 30 år nu.

Det jeg havde i tankerne, Peter, med DDR sammenligningen var denne Stasi-agtige overvågning af alle borgerne, som kun kunne undslippe ved at stikke af til BRD - hvor er det nu lige danskerne kan flygte hen ...

De, der opfattedes som upålidelige, blev tvært imod hindret i at studere og få sig et job - de havnede snarere i tugthuset Bautzen 2 og blev beskæftiget med at pudse VOPO's uniformsknapper ...

Martin B. Vestergaard

Formand for Kommunernes Landsforening, Erik Nielsen (S):
»Vi er allerede i gang i kommunerne. Nu intensiverer vi vores indsats, hvor vi vil fortælle de ledige, der står til at miste dagpengene inden for den nærmeste fremtid, at de er nødt til at gøre mere for at komme i arbejde, for der kommer ingen hjælp fra Christiansborg. Det skal nok vise sig at have en effekt.«

Jeg har et nok lige så godt forslag: lad os alle sætte os ned og i 10 minutter og meditere over livets virkelige sandhed: "der er altid arbejde til dem der vil have arbejde." Så skal vi nok få løst alle beskæftigelsesproblemerne.

De foreslåede løsninger minder mig i øvrigt om et eksempel der er snart 2000 år gammelt "Hvis en broder eller søster ikke har tøj at tage på og mangler det daglige brød, og en af jer så siger til dem: »Gå bort med fred, sørg for at klæde jer varmt på og spise godt,« men ikke giver dem, hvad legemet har brug for, hvad nytter det så?"

"Jobcentret kan formidle et job til en ledig og sætte vedkommende sammen med en virksomhed"

Hvem f... har hørt om et Jobcenter, som var beskæftiget med den slags?

Jan Christensen

Kagen er ikke for lille, der er bare nogen, der har vænnet sig til altid at tage for store stykker, og så er der jo ikke nok til alle

Lise Lotte Rahbek

Jeg vil ikke ha' kage. Kage kan mennesker ikke leve af.

Vil ha brød og skuespil.
Skuespillet går det meget godt med, men brødet skal man kigge langt efter.
"Sådan er det jo!"

Claus Sønderkøge

Kan mennesker ikke leve af kage? Måske rigtigt.

Ikke desto mindre har vi også i Danmark gennem de seneste 10 år set overenskomstafslutninger med 0% eller direkte negativ.

Havde man ikke gjort det havde presset for interne devalueringer blot været endnu kraftigere end det allerede er.

En landmand mine forældre kendte engang da jeg boede hjemme hos mine forældre som barn sagde om en anden landmand som vejede sine grise hver dag:

"Ja, grisen bliver jo ikke federe af at blive vejet."

Dette bon mot, eller ordsprog, om man vil kommer jeg til at tænke på, når man hører, at DA vil have de ledige til samtaler med A-kassen og Jobcentret hver uge eller hveranden uge i stedet for hver 3. måned - som nu. Tror man at jobcentret eller a-kassen kan finde jobs til de ledige blot ved at veje dem (igen); at indkalde de ledige flere gange, bliver de altså ikke mindre ledige af - og der bliver ikke flere jobs til de ledige af den grund....

Sider