Læsetid: 4 min.

Liberale grin på Vejlegården

Liberal Alliance var sommerkåde og fulde af selvtillid, da partiet med de markante holdninger i går afholdt deres årlige sommermøde midt i orkanens øje, Vejlegården
Partileder Anders Samuelsen var gavmild med de sjove bemærkninger, da han i går skulle tale til pressen og partikammeraterne ved Liberal Alliances sommermøde på Vejlegården.

Partileder Anders Samuelsen var gavmild med de sjove bemærkninger, da han i går skulle tale til pressen og partikammeraterne ved Liberal Alliances sommermøde på Vejlegården.

Bo Amstrup

4. august 2012

Stikker man en mikrofon op i hovedet på en politiker fra Liberal Alliance, får man sjældent et vattet svar. Folketingets yngste parti er kendt for sine skarpe holdninger, som går til forsvar for den personlige frihed, og er blandt andet kendt for markante udmeldinger som: »Folk skal selv bestemme, om de vil køre med sikkerhedssele«, »Vi har ikke noget imod flerkoneri«, »Ingen danskere skal betale over 40 procent i skat« og gårsdagens seneste: »Kriminelle indvandrere skal smides ud af landet.«

På samme måde har Liberal Alliance heller ikke været blege for at markere, hvor de står i den verserende fagforeningsdebat. I sidste øjeblik valgte partiet at flytte deres årlige sommermøde fra Nyborg til orkanens øje og samfundsdebattens pt. varmeste kartoffel: Vejlegården.

Med al den medieomtale og blokadesnak konflikten omkring Vejlegården har givet anledning til gennem den sidste måneds tid, er Informations udsendte journalist næsten skuffet over at kunne vade lige ind på restauranten uden at se en eneste 3F-blokadevagt.

På Vejlegårdens overdækkede terrasse vimser folk rundt for at få alt på plads, før Liberal Alliances sommermøde om lidt går i gang. Solen stråler og i luften hænger duften af rugbrød og stegte rødspættefileter, for selvom Liberal Alliances folketingsgruppe og dagspressen gør sit indtog, er restauranten åben for frokostgæsterne i Vejle som sædvanlig. Et kamerahold er ved at få de sidste ledninger og lydforbindelser på plads.

»Det der med støttepartier, det er noget fis. Det gider vi sgu ikke være,” siger en lydtekniker, som tester den mikrofon, som Anders Samuelsen skal bruge, og vist nok prøver at imitere partilederen – frit efter hukommelsen.

Politisk stunt

Nu kommer folketingsgruppen ud på terrassen. Eller nogle af dem, for partiets socialordfører, Thyra Frank, har længe siddet ved et af restaurantbordene omgivet af mennesker, der griner og jævnligt udbryder »Ej Thyra, altså!« Måske fortæller hun sjofle vittigheder?

Der er noget muntert og sommerligt over hele gruppen. Måske er det fordi de har været på fælles sommerferie på Anholt. Den altid solbrune Anders Samuelsen er endnu brunere i ansigtet og har en afslappet poloskjorte på, og Simon Emil Ammitzbøll har ladet skægget stå.

I hånden har Anders Samuelsen et dannebrogsflag. Lidt kejtet har han prøvet at flage med det, men nu sætter han det i stedet op på bordet, hvorfra han og partiets nyudnævnte Integrationsordfører, Simon Emil Ammitzbøll, om lidt skal tale fra.

»Det er til ære for de konservative,« siger han og får folk på terrassen til at grine.

Simon Emil Ammitzbøll vil også lege med. Han hiver et hvidt papirskilt frem og sætter det på bordet lige foran mikrofonerne fra DR og TV 2, så skiltet ikke kan undgå at komme med i fjernsynet, når tv-stationerne om lidt sender live herfra.

»Drop 3F og støt det frie valg,« står der. Selvom selvsamme mand i forgårs understregede at, det ikke var noget politisk stunt at flytte sommermødet til Vejlegården, virker det unægteligt som om, at Simon Emil Ammitzbøll nyder den opmærksomhed, Projekt Befri Vejlegården, har givet ham og partiet.

Partiets pressechef, Niels Th. Dahl, synes tilsyneladende, at det går lidt over gevind med politisk propaganda fra talerbordet, for lige før kameraerne skal til at sende, fjerner han med et snuptag skiltet, mens Simon Emil Ammitzbøll har ryggen til bordet. Pressechefen bøjer skiltet en gang på midten, og lader det glide ned i baglommen.

Vandflaskerne med påskriften »Mindre skat, mere for pengene, mere vækst, mere frihed,« får lov til at blive stående.

Vækst og frihed

Samuelsen og co. har flere emner på programmet til årets sommermøde. For det første konflikten mellem fagforeningen 3F og Vejlegårdens restauratør, Amin Skov, som ifølge Anders Samuelsen ikke bare er en lokal kontrovers, men symbolet på den frihedskamp, den lille mand kæmper mod de store, konservative fagforeninger, der tænker, »som man gjorde i 1898,« gentager han flere gange, og hver gang klapper resten af folketingsgruppen, de spisende gæster og dele af personalet.

For det andet vil Anders Samuelsen gerne tale om økonomi og vækst, for mens Danmark har siddet på den lade ende henover sommeren og diskuteret omskæringer, har Liberal Alliance hele tiden haft opskriften på, hvordan Danmark kommer ud af krisen og bliver en vindernation, proklamerer Anders Samuelsen. Helt så imponeret virker pressen ikke. Den gider ikke rigtig høre om Liberal Alliances skudsikre plan for vækst. Pressen vil høre om partiets dugfriske forslag til en stramning af udlændingeloven. Overtræder indvandrere straffeloven, ja, så må de vinke farvel til deres mulighed for dansk statsborgerskab: One strike and you’re out.

Men hvad blev der af stemmerne fra ’nok er nok’-tiden, hvor moderpartiet Ny Alliance prøvede at få regeringen til at slå op med Dansk Folkeparti,? vil journalisterne vide.

»Der er vist kun mig tilbage, som også har været medlem af Ny alliance, og jeg husker ikke, at Gitte Seeberg nogensinde sagde ’nok er nok: Vi må have flere kriminelle indvandrere til Danmark,’« svarer Samuelsen sarkastisk.

»I er mest kendt for at ville tale om økonomi, når vi journalister ringer til jer. Kan vi med det her forslag forvente, at I melder jer på banen i andre debatter?,« spørger en journalist. Anders Samuelsen afviser, at partiet er fraværende i debatterne og siger: »Det eneste spørgsmål, vi ikke har en holdning til, er hvis nogen finder en død frø i en pakke lakridser oppe i Nordjylland,« svarer Samuelsen kækt.

»Så skal du i stedet ringe til de radikale,« tilføjer han tilpas tørt til både at få Thyra, Leif og Joachim til at grine.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Engelsted

Journalistpraktikanten sommerhygger sig med det bankejede neoliberale designerparti på den jyske restaurant, der er blevet gul forpost i det borgerlige Danmarks forsøg på at smadre dansk fagbevægelse.

Martin Kaarup

LA er retteligt så langt ude på sidelinjen i danskernes bevidsthed, at paritet er nødtvunget til at feste der hvor journalisterne allerede befinder sig.

Hvad bliver det næste? Møde med hovedaktionærerne fra Saxo bank i Vollsmoses midte.

Vibeke Svenningsen

Hvorfor skriver Information ikke nogle kritiske artikler om Krifa, Saxo-bank, LA? Politiken har skrevet nogle gode artkler on, hvad Krifas udspring og deres rekruttering osv - det er det stik modsatte af det frie valg. Hvorfor er der ikke en mere kritisk tilgang til disse forbindelse? Både mellem de nævnte, men så sandelig også Krifas forbindelse til Indre Mission osv. Måske er det bare mig, men jeg er bare ikke stødt på de artikler her på Information.

Er der ikke nogen der kan forklare mig hvad Thyra Frank, dette menneske med det store varme hjerte, vil på den galej? Går hun også ind for at kriminelle indvandrere skal smides brutalt og hårdt ud af Danmark? Går hun ind for 40% i skat? Går hun mon ind for at der stort set ingen overenskomster skal være, hun der har været leder af et plejehjem? Og hvor der har været overenskomst med FOA....

En vindernation - hvad er det? Og har det noget at gøre med at JBO er en vinder eller hyr?

PS: døde frøer er for store til at putte sig i en pose lakridser.....klokkefrøer undtaget muligvis....

Inger Sundsvald

Grådig arbejdsgiver gøres til frihedshelt i Politiken (!)
”Som Madsen korrekt skriver i sit harmdirrende opgør med den borgerlige uvidenhed, er sagens kerne, at restauratøren opsagde overenskomsten med 3F, fordi han syntes den var for dyr, og erstattede den med en billigere aftale med Krifa. 3F forsvarer med deres aktion medlemmernes hårdt tilkæmpede ansættelsesvilkår, og problemet er, at hvis man først accepterer forringede lønforhold på en restauration, kan tjenerne i beværtningen længere nede af gaden være stensikre på, at de er næste i rækken. Ejeren vil spare penge, og 3F kæmper for deres løn. Der er ikke meget idealistisk frihedskamp over det – i hvert fald ikke for Amin Skov.
Den korrekte sammenhæng bider åbenbart ikke på Jacob Sheikh, der i portrættet leverer en lang omgang smiskende mikrofonholderi, hvor Amin Skovs udlægning ædes råt, og journalisten i den grad ophøjer en partskilde til sandhedsvidne og tilsidesætter ordentlig research og kritisk sans. Det er vanskeligt at se, at Politikens troværdighed i dækningen af den faglige tvist ikke lider et vist knæk.”
http://www.90mandater.dk/2012/07/29/gradig-arbejdsgiver-gores-til-frihed...

I det hele taget ærgrer det mig, hvor ringe mediernes viden og ønske er om, at oplyse om hvad ”de faktiske forhold i jernindustrien” er.

I dag snakker Metz med Lilleør i News, og ikke et øjeblik kommer hverken debatvært eller debattører ind på de lockoutede fra 3F.

randi christiansen

Michael B Pedersen - " LA der har formået at .... og sætte den personlige frihed så højt på dagsordenen."

Nu forholder det sig desværre sådan, at dén personlige frihed som LA sætter så højt, er på bekostning af andres personlige frihed.

De forstår simpelthen ikke fællesskabets præmisser. At de overhovedet har vind i sejlene hænger sammen med, at det er resten af fællesskabet heller ikke særlig gode til.

Holger Madsen

@Vibeke Svenningsen
Kritiske artikler om Krifa, Saxo Bank og LA finder du i dag kun i Arbejderen.
Desværre når disse artikler aldrig igennem filteret i DR's væsentlighedskriterium.

randi christiansen

Og så er vi måske omsider ved at være dér, hvor vi på trods af den herres (Morten Messerschmidt i anden tråd) politiske tilhørsforhold, kan anerkende hans pointe om behovet for en regulering af mediernes nærmest uindskrænkede magt over output ?

Og Morten - jeg anerkender dit ønske om et opgør med det politiske landskab, men behøver det at være i DF regi? Dit skarpe intellekt hører hjemme, hvor der bliver stillet anderledes kritiske spørgsmål til status quo.

Inger Sundsvald

Dennis Kristensen skriver:
"Skåret ind til benet handler konflikten på Vejlegården om, hvorvidt Kristelig Fagforening og Det Faglige Hus m.v. på samme måde som fiskehandleren i "Asterix" skal kunne slå en bod op på markedspladsen og råbe "Biiiiiiilige overenskomster. Biiiiiiilige ovenskomster til salg."

Og dermed, om man som arbejdsgiver skal kunne shoppe ind på markedspladsen og smide sin hidtidige dyrere overenskomst over bord.

Om man med andre ord som arbejdsgiver skal kunne købe en billigere overenskomst end eksempelvis FOAs og derefter sætte FOA-medlemmerne ned i løn.

Politiken har i dag et meget interessant interview med to sjældent helt enige arbejdsretseksperter og professorer - Ole Hasselbalch og Jens Kristiansen -, som i denne sag har den samme vurdering: Venstres lovforslag om blokadeforbud åbner for billige overenskomster fra andre EU-lande.

Sker det, så vil Den Danske Model være i frit fald. Så er det ikke længere "kun" arbejdskraft, der bevæger sig frit, så er det også overenskomster.

Det undrer mig ikke så meget, at Venstre vil den vej. Det har ligget i luften de seneste år under Lars Løkke Rasmussen.

Det undrede mig indtil i går, at Liberal Alliance ikke vil værne om aftalefriheden på arbejdsmarkedet og dermed afvise lovgivning. Det var nemlig først i går, at det gik op for mig, at Samuelsen har familiemæssige bånd med økonomiske interesser ind i Kristelig Fagforenings forretninger.

Til gengæld undrer det mig, at Dansk Folkeparti vil åbne landet for udenlandske discount-overenskomster."

Morten Kjeldgaard

»Det eneste spørgsmål, vi ikke har en holdning til, er hvis nogen finder en død frø i en pakke lakridser oppe i Nordjylland,«

Vi kan hermed konstatere, at LA er bedøvende ligeglade med, om fødevarevirksomheder sviner, snyder og sælger uhygiejniske og ulækre produkter til forbrugerne. Det, LA går ind for er åbenbart virksomheders ubegrænsede frihed til at sælge hvad fanden man kan bedrage folk til at betale for.

Thomas Knudsen

Samuelsen er altid frisk for markante holdninger og det er fint nok, men hans manglende afstandstagen til de meget ubehagelige trusler mod 3F's formand er måske meget sigende.

Man har 100% frihed til at være enig med LA, men hvis man er uenig må man acceptere mordtusler eller er det ikke en vigtig kamp at kæmpe. Kom nu ud af busken Samuelsen og tag afstand, det vil give respekt.

Søren Blaabjerg

Man skal være taknemmelig for bl.a. to ting her i livet:
kloge venner og dumme fjender.
Af den grund må man være ganske taknemmelig for politiske pauseklovnetyper som Anders Samuelsen & Co. Og sans for barok humor, lidt a la Marx Bro's, det har de da. Den ros skal de have til hver en tid.

HAR LA SELVINDSIGT?
Gad vide om de selv tror på al den gylle de lukker ud i dette sammenrend af et såkaldt parti?
Men omvendt er det da udmærket af de borgerlige og neoliberale går og overbyder/ jeg skulle måske snarere sige underbyder hinanden i nedrigheder mod
den almindende befolkning.

Stig Rasmussen

Liberal alliance har en anden definition af fællesskab end tvungne overenskomster og fagforeningspampere der forgylder deres top, men slave/herre forholdet er åbenbart populært så længe det kamufleres som fagforening..

Bente Simonsen

Det er ikke første gang neo-liberale kræfter er gået fordækt i læ hos tilsyneladende kristne organisationer, hvis der er magt og penge at hente. (F.eks. Neocon-bevægelsen i USA for at få Bush valgt til præsident i 2000.) - Går det galt kan de altid kigge til anden side og vaske hænderne.

Jeg har en stærk fornemmelse af, at propagandaen om, at bare kristne kan få poster inden for KRIFA er medieflæsk (løgn), det virker som om den neo-liberale mafia allerede har sine 'sneacky fingers' i kassen.

Selv om de 'Liberale Abekatte' er mere eller mindre latterlige for det meste, skal man ikke undervurdere dem, de har et bagland, hvor de kan generere 100% opbakning i valgsituationer, i modsætning til 'Ikke Liberale Abekatte', som spreder sine stemmer i forskellig retning.

LAs såkaldte "frihedskamp" har Intet med frihed at gøre...det har at gøre med at udnytte andre mennesker maximalt...til egen fordel. LAs frihed giver ufrihed til dem, der må knokle r... ud af bukserne til lav lav løn samt undvære ordentlige arbejdsvilkår...Hvor meget frihed giver det lige??
Nej, det er en plat omgang godt støttet af de borgerlige medier samt en regering, der ikke formår at dæmme op for denne rabiate omgang med dødstrusler og jeg skal komme efter dig.....en regering, der har uendeligt svært ved at slå igennem i de borgerlige medier. Jeg fatter ikke, at Helle Thorning ikke griber ind som Pressens minister og får rettet op på den åbenbare skævhed. Det er utåleligt, at alt er så ensidigt og fordummende i alle medier!

Lise Lotte Rahbek

Jeg synes det er godt, at LA morer sig og slår sig lidt på flæsket.
Liberalistiske alliance-medlemmer er trods alt også en slags mennesker.
Så laver de da ikke store ulykker, så længe de fordøjer.

Hvem har dog stemt den flok tumpede klumpe-dumper ind i Folketinget?

Så mange egoistiske mangemillionærer er der da ikke i Danmark..

Steen Erik Blumensaat

Konservativ fagforening.
Tillykke dum, dume, dummere,.
A,S er helt tydelig en hyperaktiv på lykkepiller.
Speedsnaker der ikke ved hvad han selv siger, total liderlig efter at leve op til rollen som medieluder.
Var det ikke ham der købte narko til sin søn af rokkerne.

Hanne Gregersen

@Hr Hansen
Men beboerne var glade for at bo der, hvilket er af noget større betydning end de brokhoveder, som ikke kunne lidt lugten i bageriet......de var så vidt jeg ved ikke tvunget til at arbejder der eller ?

I øvrigt altid en fornøjelse at se, hvilken ensidighed, der er i kommentarene fra de rettroende aka tuderprinsesserne ---- det er mere sikkert end amen i kirken :o)

morten hansen

Fagforenings-Danmark er en paradoksal størrelse.

På den ene side har de historisk set skaffet folk sikkerhed, beskyttelse, løn til at leve af. De har været et nødvendig værn mod grådighedens og kynismens overgreb. Måske har de også ydet deres del af bidraget til, at DK endnu ikke er totalt kørt ned til sokkeholderne af EU-mindste-fællesnævner-politik. Men hvor længe varer det?

På den anden side er det de stivnede og komplet tåbelige regler, som fagbevægelsen har været med til at indføre, der i dag forhindrer mange mennesker i at få et arbejde. Vi har fx. en dårlig iværksætter- og initiativtagerkultur i DK, takket være fagbevægelsen og de regeringer, der har samarbejdet og lovgivet sammen med den. Du bliver straffet for at skaffe dig arbejde på deltid, så du kan 'spare staten for udgifter' - eller rettere: yde et bidrag og ikke gå i hundene.

Der er en universel mekanisme i den slags bevægelser. Først besider de en dynamisk kraft, og med tiden bliver de en stagneret, kontraproduktiv kraft.

Men ligesom med socialdemokratismen har fagbevægelsen ikke været i stand til at forny sit indre formål. De hører begge til en svunden tid.

Ang. Thyra Frank og plejehjemmet Lotte,så ved jeg, at det er fri-plejehjem, og at det bl.a. er OK-fonden, der står bag. Jeg ved også, at plejehjemmet er flyttet ind i en mere moderne bolig. Og jeg ved også at medarbejderne har været glade for at være der, at det er et af de plejehjem med mindst udskiftning af medarbejdere samt mindst sygefravær. Og et af de steder, hvor beboerne lever t længst tid, efter de er flyttet ind. Og hvorfor? Fordi de ikke kun opholder sig deres (små) værelser, men også i opholds-stuen.

Min pointe var bare den, at jeg ikke forstår at Thyra Frank, som jeg mener har et stort og varmt hjerte kan gå ind for stramninger overfor mennesker som har det svært, f.eks. flygtninge mv.

Alle de tiltag til at begrænse deltids-arbejdet er noget, den borgerlige regering har indført. F.eks. blev der på opfordring fra Dansk Industri's side, indført begræsninger mht. hvor mange uger man kunne være på deltid, dvs. på supplerende dagpenge (33 uger mod før 52 uger). Og hvorfor? Fordi DI sikkert ikke ønskede at ansætte folk på fuldtid efter 26 eller 33 uger. Til gengæld smadrede man stort set årsvikar-ansættelserne i gymnasiet mv. - her er folk nemlig vant til at starte som årsvikar på halv tid eller deromkring, det er ikke usædvanligt at starte med 20-22 løntimer i gymnasiet, når man bliver ansat som underviser der.

Ang. deltids-arbejde, så er det EU-lovgivning, der kræver, at man skal have en kontrakt, hvis man arbejder mere end 8 løntimer pr. uge. Og at man, hvis man har 74 løntimer inden for de seneste 4 uger, skal have såkaldte g-dage, betalt af arbejdsgiveren. Dette sidste er indført af VKO engang i 2008 eller 2009, mener jeg. (og det er altså en stramning af reglerne).

---

Alle jer der påstår at fagforeninger hører til en svunden skulle prøve at arbejde bare ½ år i et firma som ikke har nogen overenskomst overhovedet. I ville så sikkert ændre mening om dette.

---

Ang. Vejlegården handler sagen ikke om frihed. Den handler om at Amin Skov overtog forpagtningen den 1.11. 2011. Da han overtog den i nov. 2011 var der en overenskomst med 3F; den opsagde han. Og derfor er der konflikt mod ham i dag (ikke blokade). Medarbejderne fik end ikke valget mellem 3F eller Krifas overenskomst/aftale. De skulle bare skriver under på at de var ansat under Krifas aftale, da de fik deres ansættelseskontrakt(er). Og dertil kommer at når Amin Skov overtog forpagtningen den 1.11. 2011, så overtog han det som en virksomheds-overdragelse med fuldt gældende overenskomst med 3F.

Og ja, jeg kalder det for en aftale, ikke en overenskomst, da overenskomsten ikke synes at være forhandlet med Kristelig Arbejdsgiverforening; men sikkert bare er en ansættelses-kontrakt.

Interessant synes denne nye oplysning at være Mette Bock fra Liberal Alliance er bestyrelsesmedlem i et af Krifas selskaber? Det synes som om nogen har ment at Vejlegården var et godt sted at tage et opgør med den danske fagbevægelse....startende med 3F....

Hvis journalisterne gad lave deres arbejde, så undersøgte de 1) hvem der ejer Vejlegården og 2) taler med de 3F-medlemmer (kokke og tjenere?) som er blevet presset ud af Vejlegården og 3) undersøger om det er korrekt at en tjener ikke må vaske op eller at en kok ikke må servere. I så fald synes jeg man skal sige det til kokkene på Kong Hans i København, da ofte går ud med maden til gæsterne - for at fortælle om den, maden altså. (her forudsætter jeg at kokkene har overenskomst med 3F). og 4) om kokke, tjenere mv. virkelig ikke kan arbejde 12 timer om dagen i en periode - mod at få fri på andre tidspunkter.

Debattørerne bedes begrænse kommentarerne til at omhandle artiklens emne og afstå fra personlige skænderier og urelaterede spekulationer i andre debatdeltageres politiske tilhørsforhold.

Debatvært
Espen Fyhrie

Troels E. Lund

Karsten Aaen skriver bl.a.

"undersøger om det er korrekt at en tjener ikke må vaske op eller at en kok ikke må servere"

Enhver der har haft kontakt med 3F ved at de er meget strikse med faggrænser. Ingen må lave andet end det de er ansat eller uddannet til. Det står som punkt 27 i den sammenligning 3F i denen sag har lavet om overenskomsterne for dem og KRIFA

Dog tillader 3F at man undtagelsesvis overskrider faggrænser hvis man forinden har lavet en skriftlig aftale og hver enkelt medarbejder skriftligt godkender det. Bruger f.eks. en tjener 1 minut på at tage en steg ud af oven skal hun have den højere kokkeløn for den tid det tager. Bruger hun 5 minutter på at vaske op skal hun dog ikke ned på opvaskerløn, der er altid den højere løn der skal gives. Så der er med at være omhyggelig med stopuret.

Aftalen er § 25 (Faggrænsefleksibilitet ved lokal aftale) i 3F's hovedoverenskomst for hotel-, restaurant- og turisterhvervet. Ca. 10% af de steder 3F har overenskomst med er der sådanne faggrænsefleksibilitetsaftaler. I resten gælder faggrænserne strengt.

Troels E. Lund

Søren Lom skriver:

"Jeg syntes at alle dem som støtter Krifa og Vejlegården, i solidaritet også skal gå 28% ned i løn."

Lad os udsætte det for et faktatjek:
3F-gruppeformand i Vejle, Henning Troelsen har udtalt:

"Vi har aldrig beskyldt ham for at underbetale sine ansatte," siger Henning Troelsen.

"Så jeg tror ikke, at hans samlede lønudgifter vil stige, hvis han tegner overenskomst med os," siger Henning Troelsen.

Jeg synes alle dem der støtter en debat baseret på fakta skal holde sig fra enhedslistens påstande.

John Vedsegaard

Skal der ændres på det, må de "røde" partier stå sammen om en rød politik. Da de fleste "røde" partier i virkeligheden nærmere er lyseblå, er det faktisk ret svært at se lyset for enden af tunellen.

Troels E. Lund ... god ide med faktacheck!

Du har nu checket fakta om hvad en enkelt mand er blevet citeret for at sige. Fint ...

Jeg har checket fakta om hvad to forskellige medier viderebringer af konklusioner og tal

her:
_______________
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2012/07/23/151159.htm

3F vinder på tillæg, løn og arbejdstid, mens Kristelig Fagforening, Krifa, løber med sejren på barsel og pension.

Det viser en sammenligning af de to fagforbunds overenskomster på hotel- og restaurationsområdet, som 3F har udarbejdet og som DR Nyheder har fået arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen til at vurdere.
_____________
http://www.information.dk/telegram/306924

Det er, hvad de ansatte på Restaurant Vejlegården vinder og taber på, at arbejdsgiveren skiftede overenskomst fra 3F til Kristelig Fagforening.

De ansatte på Vejlegården var før på overenskomst mellem 3F og Horesta. Nu er de på overenskomst mellem Kristelig Arbejdsgiverforening og Kristelig fagforening. Her er et udpluk af i alt 46 forskelle:

Mindsteløn:

3F-overenskomst: 112,39 - 139,66 kroner

Krifa-overenskomst: 110,50 kroner

Natarbejde:

3F: 40 procent af mindstelønnen (medhjælpere dog kun 23,22 kroner/timen)

Krifa: 20 kroner

Helligdage:

3F: 150 procent pr. time (100 procent for medhjælpere)

Krifa: 20 kroner pr. time

Forældreorlov:

3F: 7 uger med fuld løn

Krifa: 12 uger med fuld løn

Normalarbejdstiden:

3F: 37 timer/ugen

Krifa: Op mod 45 timer/ugen uden, at der er tale om overarbejde

Kilde: 3F

/ritzau/
______________________________

(kilden til sidste er 3F)